Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyatejes babámat hogyan/mikor...

Anyatejes babámat hogyan/mikor szoktassam tápszerre?

Figyelt kérdés

Sajnos nem elegendő a tejem,így a 2hós babámat a lefagyasztott anyatejekből is kell etetnem...még kb 1hónapig kitart a tartalék,aztán hogyan tovább? Már most kezdjem el neki adagolni naponta a tápszert,h hozzászokjon az ízéhez vagy várjam meg míg elfogy a fagyasztott tejem aztán?

Segítsetek!Köszi a válaszokat előre is! :O)

2010. jan. 6. 14:42
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nagyon hasonlóan jártam, amikor a babám 5-6 hetse volt, aztán amikor 3 hónapos.

Mindent megpróbáltam. Semmi nem használt. Már meg voltam győződve arról, hoyg tápszereznem kell majd. ANyukám is csak nyugtatgatott, hogy végülis, látja, hogy én mindent megpróbáltam. Ne bántson emiatt a lelkiismeret.

Nem is az volt a bajom. Sőt, akkor még úgy gondoltam, hogy a tápszerezéssel kevesebb lesz a nyűgöm az etetéssel. Hisz' látom majd, mennyit eszik, csak ki kell kevernem, bárhol adhatom majd neki, és nem kell félreeső kis zugokat keresnem majd, hogy megetessem.

Aztán összefutottam az egyik lánnyal, akivel közel azonos időben szültünk ugyanannál a dokinál. Ő mondta, hogy egy idős nénitől hallotta, hogy ha kevés a tejci, 3 napon át óránként cicire kell tenni a babát.

Nem hittem neki. Meg én is azt éreztem, hogy ez visszafejlődés! Nem sűrűbben, hanem ritkábban kellene már ennie!

Ráadásul nyűgnek éreztem. Mert így a maradék kevés szabadidőmben is le lennék foglalva. És azt sem tudtam, hogy ébresztgessem-e? És fejjek-e?

De úgy voltam vele, hogy kipróbálom, hiszen az anyatej jelenti a babám számára a védettséget a még nem létező immunrendszere helyett.

Másnap - férjem biztatására is - belevágtam a "cici-projektbe". :)

Én igazából nem óránként, hanem kb. 1 óra 20-30 percenként tettem cicire.

Este szegénykém nagyon sírt. Azt gondoltam, nem lakott jól. És most is úgy gondolom, hogy akkor nem volt elég a tejci szegénykémnek. Már akartam is pótlást készíteni neki, amikor mondta a férjem, hogy csak erre a 2 napra tartsak ki. Egy próbát megér. Hisz' ha adok neki pótlást, akkor semmit nem ért az egész napi "munkám". Olyan hálás vagyok neki, hogy szólt!

Másnap folytattam.

Harmadik nap már nem folytattam. Reggelre ugyanis dőlt a tejcsi.

Azóta is csak tejci. 5 hónapos múlt.

Remélem, neked is sikerül!

De ha meg nem: tápszerrel is fel lehet nőni! Azért találták ki!

...ja!

Nem fejtem, és nem ébresztgettem külön. Ha ébren volt, akkor kapott mindig cicit.

2010. jan. 8. 13:38
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem megéri a befektetést:

2-3 napot rászánsz a "tejszaporításra", és utána nem fog "úgy maradni" a sűrű evés, ne aggódj. Cserébe nem kell hónapokig tápszert "kotyvasztanod", nem is beszélve a költségekről, és a táplálék összetételéről...

Én a második babámmal is fejek, így is belefér az időnkbe, Te is meg tudod csinálni!

2010. jan. 8. 13:46
 13/18 anonim válasza:

Szia

Szerintem ne szoktasd tápszerre, ha a babádnak kevés a tej, többször fog enni, mert ugye hamarabb magéhezik.

Így ő majd csinál magának több tejet.

Nekem ezt javasolta a védőnő, és bejött.

Ja, és igyál sokat(szoptatós teát is)!

4 hós baba anyukája

2010. jan. 8. 15:03
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem hallgass a védőnőre, van már tapasztalata. És tényleg nem végleges, 2-3 napig kibírod a cél érdekében. Nekem azt is mondta a védőnő, hogy akkor is fejjek, ha csak 1-2 csepp jön. 10 percet szánjak rá. Eleinte nekem is abból állt a nap, hogy etetés-büfiztetés-fejés, és kezdődött elölről. Sokszor etetés közben odaült mellém anyu, és etetett, hogy ebédeljek, mert arra sem volt időm. Ki fogsz mászni ebből a gödörből és meglátod sikerülni fog, jó lesz. Ha meg nem, akkor tényleg ne ess kétségbe. Én anno 1,5 hónapig szopiztam, utána még 1,5 hónap lefejt tej, aztán 3 hónapos koromtól tápszer, és lám, felnőttem. Fel a fejjel. 9 hónapos kicsi lány anyukája
2010. jan. 8. 15:09
 15/18 anonim ***** válasza:
31%

15:16-os vagyok. De jó lenne tudni, mért pontoztatok le, és miért csak engem??!! Mi volt a válaszomban a haszontalan? De most komolyan!

A kérdezőhöz: szerintem te már eldöntötted, hogy át akarsz állni tápszerre, ami elég nagy baj. Hogy fárasztó 2 óránként szoptatni? Volt, hogy óránként szoptattam....meg nem hinném, hogy fárasztóbb, mint cumisüveget mosogatni, cumit főzni, tápszert kavargatni, melegíteni napjában akárhányszor.

2010. jan. 8. 19:13
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

egy igazi hős vagy!!! kár, hogy nem ez volt a kérdés.

de gondolom ezt mindenkinek elmondod magadról, aki szembejön veled. légy büszke magadra, nagy dolgokat tettél le az asztalra! :D

2010. jan. 8. 19:50
 17/18 anonim ***** válasza:
Mi elejétől kezdve tápszeresek vagyunk mert koraszülött volt és nem sikerült semmi nem fogadta el a cicit mert sokáig voltunk kórházban és nagyon megszokta a cumisüveget hát nagy összegekről beszélhetünk nem csak a tápszer hanem melegítő üvegek cumik mosogatás sterilizálás stb sokkal rosszabb.Ez csak kitérő volt hogy cáfoljam azt hogy könnyebb tápszerrel de biztosan jók ezek a serkentő módszerek próbáld meg hátha mégsem apadsz el és szerintem ráérsz a tápszer szoktatásával ha tényleg semmi sem segít akkor muszáj lesz elfogadnia nem lesz más és tápszerből meg több fajta van biztos lezz olyan amit elfogad 9 hós anyuka
2010. jan. 8. 20:44
 18/18 A kérdező kommentje:

Szedek homeobogyót,iszok tejserkentő teát,rendesen eszem-iszom a kezdetektől,h sok legyen a tejci,de nem sok változást látok...egyébként az elején azert tudtam sokat fagyasztani,mert annyira be volt durranva a mellem,h minden etetés után fejnem kellett,különben folyott magától.

Egyebkent meg szeretnem addig szoptatni a babamat,amíg csak lehet,de sajnos ez nem csak rajtam áll,sok mindentől függ a tejci mennyisége-ezt a kedves kötekedő válaszolónak :O)-nem vok a tápszer mellett,se ellen,ha az kell,akkor nincs mit tenni,de nem adom fel :O) kűzdök a tejcimért!!!

2010. jan. 8. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!