Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S. O. S.! Hogyan szoktassam...

S. O. S.! Hogyan szoktassam ra a tapszerre?

Figyelt kérdés
Segitenetek? Nem tudom, mit csinaljak mar, probalom leszoktatni a fiamat az esti szopirol, most 7 honapos, de nekem juniusban mar mennem is kell vissza melozni ( angliaban elunk ), es nem hajlando a cumisuveget elvenni, sosem ivott belole, szelep nelkuli csoros poharbol iszik kaja melle is, probaltam abba adni a tapszert, csak hadakozik ellene. Probaltam tobbfele tapszert is, egysem kellett neki!! Szoval nagy gondban vagyok, nem tudom, hogyan szoktassam ra, plusz meg ki kell majd talalnom, hogy alszik el, mert egyenlore cicin alszik, en meg ejjelig fogok dolgozni, tehat meg azt is meg kell oldanom. De egyenlore most ez a leganagyobb gondom, mivel lehetnem kivaltani az esti szoptatast! Lenne esetleg valami otletetek?
2011. ápr. 27. 18:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nincs könnyű dolgod! Az én lányom most 9 hónapos és egyáltalán nem eszi meg a tápszert. 6 hónapos volt amikor nem szopott tovább, nem kellett neki és a tápszert sem issza meg azóta sem. Én krémtúrót, actimelt, joghurtot adok helyette, hogy pótoljam a kalciumot!
2011. ápr. 27. 18:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Tejpép? 1-2 hónap múlva egyéb tejtermék?

A tápszert smemiből nem eszi meg,pohárból próbáltad már? Vagy esetleg ha összekevernéd lefejt anyatejjel,és egyre több lenne napról napra a tápszer benne

3/11 anonim ***** válasza:

[link]

Próbáld neki adogatni, el fogja fogadni., ha nincs más, rájön hidd el hogy ez lesz cici helyett.

4/11 anonim ***** válasza:
0%
amúgy az összes tápszernek borzasztó íze van csoda hogy nem eszik meg
2011. ápr. 27. 18:40
 5/11 anonim ***** válasza:

legvégső estben van egy nagy drasztikus megoldás. nem adsz neki se cicit se más ételt 4-5 órán keresztül, csak a tápszert próbálod. ha már nagyon éhes, elfogadja. de még annyira kicsi ehhez, sajnálom, hogy vissza kell menned dolgozni :(

próbálgasd úgy, hogy kakaót teszel bele, vagy vaníliás cukrot, banánnal turmixolod, pici fahéjat teszel bele, hátha valamielyikre rákap!

2011. ápr. 27. 19:03
 6/11 A kérdező kommentje:
Nem hiszem, hogy az eheztetes menne, ma is probaltam reggel, este 8kor evett utoljara, aztan reggel fel 8kor probaltam, de csak feszengett, pedig biztos, hogy ehes volt! Gondoltam ra, hogy valamivel beizesitem, lehet mar kakaot adni ennyi idos korban? Vagy fahejat? En ugy tudtam, hogy muszaj nekik meg legalabb fel liter tejet meginni egy nap, tehat ha teljesen abbahagyom a szoptatast, es csak joghurtot meg ilyeneket kap, akkor meg tobbet kell majd itatni, nem?
2011. ápr. 27. 19:22
 7/11 anonim ***** válasza:

Nekem sem issza meg a tápszert,de néha van, hogy kell adnom neki így azt csináltam hogy banánnal turmixoltam, hogy legyen egy kis íze.

De lehet banános tápszert is venni, nem tudom milyen márka.

2011. ápr. 27. 21:26
 8/11 anonim ***** válasza:
Biztos Angliában is lehet kapni folyékony tejpépet. Van vaníliás, almás ízesítésű. Az én gyerkőcöm ezt eszi meg.....kiskanállal adva.
2011. ápr. 27. 21:31
 9/11 anonim ***** válasza:

Probaltad mar, hogy nem te adod neki, hanem mas?

Valaki nem vigyazna ra egyik este, vagy delutani elalvasnal, amikor egyebkent cicizni szokott?

A baratnom babaja teljes mertekben cicifuggo volt, csak anyatejes, semmi mas. 8 honaposan vizet sem akart inni uvegbol, max poharbol ket kortyot. Nagyon max.

A hozzataplalassal is hadilabon allt.

A baratnom 5 napra korhazba kerult, szetizgulta magat az egesz csalad, hogy mi lesz, mert eros gyogyszereket is kapott folyamatosan, nem szoptathatott (plusz mondtak is neki, hogy utana meg 3 napig nem szoptathat).

Es nem tortent semmi. A nagyi es apuka felvaltva volt a kisfiuval, toluk ertelemszeruen nem kovetelte a cicit, keves reklamacio utan siman megette a hozzataplalos etelt is, este letolt elso alkalommal 210 ml tapszert uvegbol (addig be sem kapta, amikor anyuka probalta neki adni).

Egyaltalan semmi gond nem volt, az a 3 nap volt nehez, amikor anyuka otthon volt mar, de nem szoptathatott, kereste rajta a cicit, ezert apuka altatta abban a harom napban is.

Utana gond nelkul visszatertek a szoptatasra, de mar ment a hozzataplalas is es az esti szopi utan meg 150-180 ml tapszer is elfogy. (Azert kap potlast, mert addig ejszaka 15-20 ebredes/szoptatas/cicin altatas volt, az elso tapszeres este utan meg este 9-tol reggel 7-ig egyhuzamban aludt a kisfiu es azutan is igy maradt, ha kapott tapszert pluszban.)

2011. ápr. 27. 21:40
 10/11 A kérdező kommentje:
Probaltuk, hogy nem en, hanem a parom etette, tolem sem vette el, csak kiforditja a cumisuveget vagy a csorospoharat a szajabol! Mas meg sajnos nincs, rokonok nelkul vagyunk itt kint. Egyebkent nem tudom, lehet-e itt kapni tejpepet, valojaban mi az? Szerintem amit itt lehet kapni, az csak tapszer, ugyhogy ez is kilove!!
2011. ápr. 27. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!