3 hónaposan nincs "napirendünk", lesz valaha valami rendszer az életünkben?
Nálunk is így volt. Kb. 6-7 hónapos korára sikerült csak kialakítani egy stabil napirendet. Addig nekem is folyamatosan olyan napjaim voltak, mint neked. Össze-vissza evett, nagyon keveset aludt nappal. Az éjszakák aránylag hamar beálltak, mi is 2x ettünk. Szóval szerintem semmi gond nincs, főleg ha te is jól bírod (én nem bírtam túl jól). Majd ha kicsit nagyobb lesz, biztos nálatok is rendeződik.
Ja, és még sajnos most sem alussza át az éjszakát, pedig már 13 hónapos :-(
Kislányom egy hét múlva lesz 5 hónapos. Semmi rendszer nincs a napirendünkben. Az esti fürdés is másfél órás időintervallumban mozog (18.00 és 19.30 között) ez attól függ hogy éppen hogy alszik, illetve mikor ébred. Az étkezések is vagy 3, vagy 4 óránként történnek, de nem ritka az 5 óra eltérés sem. Ami fix, hogy 21.00-kor (+- fél óra) alszik el, fél 1 és fél 3 között eszik egyszer, majd 5 körül ébred, és fix hogy akkor legalább egy órát játszik. A hajam meg égnek áll, de ez van, neki így jó.
:))
Annyira idegesítő, hogy mindenkinek az az első kérdése: hány óránként eszik? mi a napirendetek?
A hajam az égnek áll ilyenkor!!!
A pici fiam pénteken lesz 3hónapos.
Volt egy időszak, olyan 1,5hónapos, amikortól már csak tápszert evett, akkor 130-140ml volt egy evésre, és 3-4óránként. Mindenki el volt képedve, hogy milyen sokat eszik.
Aztán 2hónapos kora körül, mivel sokat bukott kapott A.R.-es tápszert, ezt egy napig bírta, este ordítás és csak teát volt hajlandó inni lefekvés előtt vagy 150ml-t. De szerencsére ez az egy nap elég is volt, mert utána már alig bukott. Akkor is csak azért, mert annyira eleven, hogy a sok mocorgástól jön vissza a tápi.
Na onnantól este fürcsi (ami nálunk 8-9fele volt mindig) után eszik és éjjel 3-4fel 120-130ml-t, és a maradék 5-6evésre meg 60-100ml-t. És ezt össze vissza teszi.
Nincs napirend, mert mi is jövünk-megyünk, mert a férjem itthon dolgozik, és napközben vannak a tennivalóink is. Egyenlőre nem is igényli.
Akkor alszik, eszik, játszik, amikor kedve szottyan.
Mondjuk én szerencsésnek mondhatom magam, mert vettünk egy játszószőnyeget, és azon akár másfél órán keresztül is elvan egyedül, van hogy ott alszik (pláne most, hogy mindenáron hasra akar fordulni, ami néha sikerül is neki, és ez ki is fárasztja rendesen, de fel is van háborodva, ha nem sikerül, de akkor is, ha segíteni merészelek neki), néha meg nyöszörög a cumijáért, azt odaadom és játszik tovább. Így van időm enni, mosni-teregetni, takarítani, stb.
Ennyit a napirendről.
Ja, és a napokban már annyira idegesített, hogy szinte leszidtak, hogy miért nincs napirendem, na kis is találtam egy frappáns választ.
Visszakérdezek, hogy te milyen időközönként szoktál enni, és neked mi a napirended?
Persze erre néznek rám bambán, de lassan rájönnek, hogy mi is a szitu.
A másik ami idegesít az az éjszaka átalvása.
Erre kérdem én, hogy melyik az a felnőtt, aki minden éjszakát átalszik pisilés és ivás nélkül, mert annak gratulálok. Én nem ez a kategória vagyok. Én minden éjjel pisilek egyszer legalább és inni is felkelek.
HÁT ENNYIT AZOKNAK A SOK NAPIRENDMÁNIÁSOKNAK, AKIK A MÁSIKAT PISZKÁLJÁK!
15.16-os vagyok, utolsó válaszoló.
A fiam most 60cm és 5,2kiló.
Ami csak azért érdekes, mert írtam, hogy azt mondták, hogy sokat eszik, most meg, hogy össze-vissza, és ettől majd jól meg fog hízni. Jó kövér. :o)
Igen, nagyon formás és izmos, tegnap már végül sikerült hasra fordulnia. :o)
A napirendhez annyit hozzátéve, hogy tényleg annak van igaza, amire én is rájöttem, mert szerencsére nem erőltetek semmi, aki azt mondja, hogy idővel kialakulnak a dolgok.
Én amiben nagyon precíz vagyok, (mert nagyon kíváncsi is, hogy mikor áll be a napirend, ha van egyáltalán napirend)hogy írom mikor mennyit eszik és mikor mennyit alszik.
Érdekes módon ki is alakult egy dolog már, ez születésétől: reggel felkel evés, majd általában visszaalszik fél órára, utána jön a megszokott peluscsere-átöltözés a hálózsákból "nappali ruhába"-majd torna, és utána játszik egyedül.
A másik ami kialakult, hogy reggel a torna után fennt van, és viszonylag jobban elfárad, mint a nap többi szakaszán, de hosszabb idő telik is el a két evés között. Vagyis reggeli után 3órával eszik, és utána durmi van anyával, alszik vagy két órát, de csak ha vele alszok.
A nap többi részébe csak 20-30prceket hajlandó aludni, de így sem alszik többet egy nap, mint 13óra, pedig hihetetlen aktív gyerkőc, olyan mint egy sajtkukac. :o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!