Mit csinálok rosszul? Nincs napirendünk 7 hónaposan.
7 hónaposan napirend?:)
Elég ha 1 éves kor után lesz vmi kézzelfogható ritmus.
ugyan ne aggódj!Nekünk volt napirendünk, aztán pont 7 hónaposan borult minden.De nem csak az alvások, hanem minden!
Volt, hogy 6kor kelt, aztán másnap negyed9ig aludt, na ez határozta meg a napirendet.
Most 10 hónapos, nagyjából van napirend, de a "klasszikus" 1 alvás helyett 3x alszik, igaz alkalmanként csak fél órát/20 percet alszik.
Viszont 1 kérédsem van...nem kéne már több szilárdat adni?Persze ez egyéni i hogy halad, csak én abból indulok ki, hogy fiam 7 hónaposan már kapott falatkákat reggelire a cicizés mellett.
DE tényleg nem kötözködés, csak érdekel:)
Egyelőre elég, ha támpontok vannak, és van valamiféle sorrendiség a napi történések között.
Megpróbálhatod, hogy minden nap ugyanabban az időben teszed le aludni, pl. besötétíted a szobát hozzá, és lehet, hogy néhány nap vagy hét múlva lesz eredménye. Ezt most olvastam 13 hónapos babához, amikor már 1 napközbeni alvásra áll át, akkor jó, ha minden nap ugyanakkor van alvásidő napközben, mert egy idő után beáll arra a szervezete.
De szerintem egyelőre ne aggódj, ha nincs napirend, nem csinálsz semmit rosszul szerintem.
Én sosem dilemmáztam, a kislányom mégis beállította magának a napirendet. Persze vannak eltérések, de általában ugyanúgy megy minden.
Nála pl. úgy van, hogy ha 6-kor kel, ha 7-kor, akkor is 9-kor kell letenni délelőtti alvásra. Alszik 1,5-2 órát, aztán 11 körül tízóraizik. Utána megyünk bevásárolni, csavarogni. Ebédelni 2 körül szokott, utána alszik megint olyan 1,5 órát. Uzsonnázni 5 óra tájban szokott.
És akármekkorát alszik is délután (valamelyik nap 2,5 órát!!), akkor is 7-kor meg kell fürdetni, különben hiszti van. Fél 8-kor vacsi, és alszik.
De ezt teljes mértékben ő alakította.
Előtte 3-szor aludt nap közben, na akkor agyhalál volt! Sosem lehetett tudni, mikor lesz álmos, és mennyit fog aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!