Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hetes lányomnak estére...

7 hetes lányomnak estére felmegy a testhője. Ez mennyire és meddig normális?

Figyelt kérdés

Egyik este forró volt a feje, megmértük, és 37,4 volt. Aztán hajnalban már nem volt meleg, másnap délután már 36.4.et mértem. De estére megint 37,1 lett. Mikor kell lázcsillapítás és mi az első lépés? Fürdő? hogyan? Kup? Mennyi? Dokihoz mikor kell menni? Egyáltalán mi lehet az oka , és miért ingadozik?

(az elmult 3-4 napban a súlya sem gyarapodott, a széklete nagyon híg, és nehezebben alszik el éjjel, és tőle nem megszokott módon 2X is felkel szopni reggelig. Amúgy kedélye jó, mosolyog, beszélget, úgy mint máskor. Lehet, mégis beteg?)

2008. aug. 1. 21:50
 1/4 anonim ***** válasza:
A testhő úgy tudom, hogy mindenkinél változik a nap folyamán. A kérdés, hogy hogy mérted meg?
2008. aug. 1. 21:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Azért ha megnyugtat, vidd el dokihoz, de a 37.4 még nem láz, csak hőemelkedés.38 foktól van láz, akkor lehet kúpot adni.

Ha kevesebb 38 foknál, a testhőmérsékleténél 2-3 fokkal langyosabb ülőfürdőbe tenni.Esetleg langyos borogatás bokára, csuklóra.Mindig este szokott felmenni a hőmérsékletük a babáknak.A súlyt pedig ált. hetente érdemes nézni, nem kell minden etetésnél, csak magadat blamálod vele.Jobbulást!

2008. aug. 1. 21:56
 3/4 anonim ***** válasza:
A legújabb protokoll szerint ez még csak hőemelkedés se! A hőemelkedés 37,5-től, a láz 38-tól kezdődik! Nekem a gyerekdoki mondta! És 38 alatt tilos bármiféle "lázcsillapítási módszer" mert könnyen kihűléshez vezethet.
2008. aug. 2. 08:21
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Az elottem irok mar szepen leirtak ez nem laz csillapitani 38 tol kell hutofurdovel majd kuppal. Persze ez a ho lehet egy betegseg kezdete is de a laz neha sokat segit a betegseg gyorsabb lefolyasanal mert igy vedekezik a szervezet. Szerintem ez nem olyan nagy elteres a nappalihoz kepest persze aggaszt megertem:(

Vidd el orvoshoz mert e koru babanak epp a gyarapodas a lenyeg. Biztos ami biztos. Legalabb te is megnyugodsz.

Jo egeszseget!

2008. aug. 2. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!