Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Lesz valaha napirendünk?

Lesz valaha napirendünk?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2,5 hónapos. Mióta megszületett még nem volt két egyforma napunk. Nappal van úgy, hogy csak egyet alszik. Pl. tegnap déltől 4-ig. Aztán ébren volt este 10-ig. De van, hogy végig alussza a napot. Olyan is volt mar, hogy reggel 9-től este fél 10-ig ébren volt. Nem sír, játszunk, nézelődünk. Sokszor már majd' leesik a feje, csukódik a szeme. De a következő pillanatban már ki is pattan neki, és így megy egész nap. Este néha 8-kor màr alszik (kb. 3-ig), de néha csak 11-kor alszik el. Akkor kb. 5-ig szokott.

Semmit nem tudok mellette csinálni, mert ugye nappal ébren van, vagy csak fél órát szundikál. Ritka az olyan nap, mint a tegnapi. Védőnő szerint ébresztenem kéne mindig ugyanabban az időben pár napig. Hát nem tudom.

Köszi a tanácsokat.

2014. júl. 2. 11:38
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Nem rosszból írom kedves 10-es, de olyan könnyű mondani, hogy tegyem be ide meg oda. A babakocsiban üvölt, a kiságyban néha elvan. Most pl. fél 2 óta próbàlom elaltatni. Ásítozik, nézelődik, rugdalózik, majd leragad a szeme, de nem aludt egy percet sem azóta.
2014. júl. 2. 17:00
 12/14 anonim ***** válasza:

10-es vagyok. Tudom, hogy nem könnyű és nem is egyszerű.

Én amíg ilyen pici volt addig ringattam a karomban akkor meg már láttam, hogy mindjárt elalszik de még ébren van akkor betettem a kiságyba, hogy ott aludjon el. Később aztán magától elaludt a kiságyban, soha nem kellett ölben altatnom. Esetleg a hátát simiztem amíg el nem szundított.

Tudom, hogy nm könnyű, de így lehet a gyereket megtanítani önállóan elaludni. Nem szabad feladni,előbb utóbb sikerül.

2014. júl. 2. 17:19
 13/14 A kérdező kommentje:
Megvolt 7-kor a fürdetés, utána etetés. Besötétítettem, szép csendben voltunk. Hát még mindig ébren van. Nézelődik, ásítozik, nyafog. Délután fél 2 óta van fent.
2014. júl. 2. 20:37
 14/14 anonim ***** válasza:
Nekünk a hozzátáplálás hozott napirendet, rutint az életünkbe. Addig totális káosz volt. Aztán, ahogy az étkezések laktatóbbak lettek, és elkülönültek jobban, úgy alakult ki egy szép napirend. Én mindig arra gondolok, hogy óra nélkül milyen nehéz lehet tudni a babáknak, hogy most van kaja idő, most alvás idő stb. Talán az étkezések segítenek neki, hogy nah, amikor finom édeset kapok, akkor utána alvás van, amikor megfürdetnek és cumisüvegből kapok tápszert, akkor is alvás van. Persze lehet, hogy hülyeség, csak én így gondolom.
2014. júl. 2. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!