Mit tennétek a helyemben? A 15 honaps fiamal és a férjemel nemrég költöztünk egy panellakásba, de azalatunk lakó idős házaspár (főleg a férfi) nemtudja megérteni, és elviselni hogy a gyerek dobálozik, zörög, futkos?
gáz. de én anyóssal nem laknék soha, az csak azoknak való akiket nem zavar, hogy ott van és mindenről mindent jobban tud, mégha szépen is adja elő.
probáljatok csendesebben lenni, és valahogy összemelegedni az öreggel, vigyél neki sütit, mond hogy bocs, majd igyekeztek, de ne mond hogy ő is, mert az öregek csökönyösek :-)
szerintem egy próbát meg ér
Az alattunk lakók pont ilyenek.Amint beköltöztünk,fél óra múlva megjelentek,h "Anyuka,le kéne kötni a gyerekeket valamivel,mert hangosan szaladgálnak!"(Így köszönés,bemutatkozás,minden nélkül,úgy kellett kilogikáznom,kik lehetnek.)Mi meg épp a nagy dobozkipakolás kellős közepén voltunk.:))Utána sem voltak hajlandók felfogni,h egy 1,5 éves gyereket nem lehet egész napra egy asztal mellé ültetni,szerintük igen,csak én nem akarok foglalkozni velük.Aztán amikor egy este 8 óra 10 perckor verték az ajtót,h miért nem alszanak a gyerekek,mert ilyenkor már ágyban a helyük,begorombultam.Nem szóban,csak magamban.Rászoktak arra,h addig verték,rugdosták az ajtót-akár este is-,amíg ki nem nyitottam beszélni velük.Egyszer közöltem velük,h ha még egyszer az ajtóhoz érnek,telefonnal a kezemben nyitom ki,amin a rendőrséget fogom hívni,h egy részeg állat éppen készül rám és a pici gyerekeimre törni az ajtót.(A férjem sajnos sokat dolgozik vidéken,ilyenkor késő estig egyedül vagyok a gyerekekkel.)
Azóta csönd van,nem mertek többször őrjöngeni.Hozzáteszem,én tényleg figyelek arra,h a gyerekek lehetőleg ne szaladgáljanak vagy dübörögjenek,de a lábukat nem vághatom le.Egész nap nincsenek itthon,oviból-suliból 5 körül érünk haza,és 7-kor már vacsi,fürdés aztán fekvés.
Szóval vannak ilyenek,állj ki magadért,mert egy panelházban nem te tehetsz arról,h a sóhaj is áthallatszik.
A házaspárral mindig rezzenéstelen arccal közölném, hogy "hát, sajnos, ilyen a panel, hááát, ez van, ilyenek a gyerekek..."
Anyóshoz semmi pénzért ne menjetek, mert a házasságotok is rámegy.
Tietek a lakás, nem? Hát én sz/rnám le nagyívben. Mégis mit tudnál csiánlni egy kisbabával??!! LEkötözni? Ez mindenhol így van, vagy megszoksz vagy megszöksz. Amire tudsz, azért figyelj oda, de ennyi. Nem vagy köteles sem ajtót nyitni, sem magyarázkodni.
Főleg ezek után....
Én megkértem a szomszédot, hogy lergyen szíves elköltözni egy tanyára... a barom, éjjel felkel a gyerkőc, hogy éhes, persze sír, mert még csak így tud felkelteni, erre a baromja elkezdi verni a falat! :D hülye állat :) mondtam, hogy hallotta a kisbabám, úgy lehalkította a sírását :) Ne foglalkozz velük, mindig vannak ilyenek! Másik szomszédunk rendszeresen éjjel 3kor kezdi üvöltetni a zenét, az persze senkinek nem tűnik fel...
Hú, anyós pedig gáz, nem laknék vele, még a telefont se szívesen veszem fel neki, nem hogy egy házba vele... :S
már most félek, hogy hétvégén jönnek :(
Mennyire öregek?
Talán már nem sokáig kell kibírni őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!