Miért kap mostanában sok baba különleges, nem megszokott nevet?
Ezt én sem tudom.
Gondolom mert azt gondolják, így kirí majd a tömegből, és egyedi gyerekük lesz.
Nincs más tippem.
Az én fiam "normális" nevet kapott...
Van már gyereked?Szerintem még nincs akár milyen nevet választasz, 10 emberből örülhetsz ha mondjuk a felének tetszik.A többiek meg igyekeznek nem elképedt arcot vágni.
Adhatsz Ildikót ,Máriát,Sárát,Maját,Lucát,Terit,Áldáskát vagy akármilyen különleges nevet ürülhetsz ha már a család minden tagjának tetszik.Én mondjuk törekedtem arra,hogy ha a játszótéren szólók a kislányomnak akkor ne az összes gyerek szaladjon hozzám.Épp a harmadik babóm váróm és nekünk nagyon nehezen megy ez a névválasztás szerintem megint a szülőszoba előtt dől majd el.
:-) nem gondoltam volna mert szerintem ez tényleg nagyon nehéz téma :-) amúgy kíváncsi lennék mi a különleges neked.
Én nem szeretem a régi neveket próbálok modern de normálisat választani de mégse biztos ,hogy sikerül.elárulod a neveiket?
Azért, mert mindenkinek más tetszik. 70 éve az Ildikó volt szokatlan, furcsa. 25 éve a szüleimre néztek ferde szemmel, mert Fanni lettem, az öcsém meg Bence. Akkor mindkét név furcsa volt, és megbotránkoztató. Ma meg minden csoportban 3 Bence, és 2 Fanni van.
10 év múlva a sok Brendon, Kevin, Zille, Mikolt, Fahéj már meg se kottyan.
Az,hogy valami különleges nem hinném,hogy rossz, mire érted, ha pl.: az Armandóra,Dzseniferre gondolsz akkor azok nem különlegesek hanem nevetségesek.Nyilván mindenki azt adja ami teszik nekik miért kéne mondjuk Erzsébetnek,vagy Juditnak neveznem a gyerekem ha nem tetszik,csak mert ezek megszokottak?
Vannak fura nevek olyanok amivel szegény kisgyerek szívni fog,vannak olyanok amik nevetségesek,de nem gondolom,hogy ami különleges azzal baj lenne. Pl.: nekem a Noel nem különleges csak baromira idétlennek gondolom,ha így neveznek el egy magyar gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!