Mikor kell megvennem az első cipőcskét?
Kisfiam 9 hónapos,szinte egész nap áll és a butorokba kapaszkodva illetve a falnál támaszkodva közlekedik.
Kell már neki vennem cipőt,vagy majd akkor ha önállóan közlekedik?
Milyen márkájút ajánlanátok,és hol lehet megvásárolni?
Én lányom mindjárt 10 hónapos, de otthon tappancsos zokniban van, ő is lépeget a bútoroknál, rövid ideig megáll.
Még nem vettem neki cipőt.
Épp a napokban olvasgattam erről. Akkor kell kiscipő, ha már nem csak kapaszkodva, hanem rendesen önállóan járkál, és már egyáltalán nem kúszik-négykézlábazik, hanem csak kétlábon jár. Szobacipőt (váltócipőt vagy szandált) javasolnak az ortopéd orvosok, hogy valami tartsa a baba bokáját. A sima egyenes talaj nem tesz jót, később ortopédiai problémákhoz vezethet.
Nálunk járáskorban kötelező ortopédiára menni, mi pár hét múlva megyünk, kíváncsi vagyok, mit fog mondani a doki, kell vagy nem kell a szobacipő. Az én lányom 2 hete járkál egyedül kapaszkodás nélkül, már alig alig négykézlábazik.
A lényeg, hogy nektek most még nem kell.
Siesta cipőt szokták javasolni, de aranyárban van, jó lenne találni valami olcsóbbat, ami szintén jó minőség.
Ha már ott tartotok, hogy cipő, akkor is inkább puhatalpút vegyetek. Ez áll a legközelebb a mezítlábsághoz anatómiailag.
estrella,
pediped,
egy csomó ptalpú márka van már Mo-on is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!