Menyibe kerül a babának a cucca (ugy komplett gondolom)?
elsö gyerek és nem kapunk semmit
olvastam 600ezret de ezt én kicsit sokallom
Szia! Szerintem nézz körül a használt ruha piacon, boltokban, mert hiába használtak a bébiruhák, de majdnem újak. Vásárlás előtt kérdezd meg, kb mekkora lesz a picid, mert nem a legkisebb méretet kell megvásárolni, lehet picit lötyögős a body, ami pár hét múlva úgyis kicsi lesz. Otthonra kisinget, réklit, hátulgombolós rucikat, amiket a védőnő mondott nem vettem, hanem rövidujjú, hosszúujjú bodyt, tipegőt, mivel praktikusabb az öltöztetés. A kicsim 52 cm-rel született, de 56-os ruhából 1-2 db-ja volt, a következő 62-es méret kb. 3 hetes koráig volt jó, mivel szopizik és nagyon gyorsan nő.
Kiságy, babakocsi is jó használtan, ami újszerű állapotban van. Aztán pelenkából 1-2 csomag.
Amikor hazaindultunk a kórházból, akkor vett a mami 1 kissapkát (2-es méret), mivel azt sem tudtam, mekkora fejecskéje, igy azt még ősszel is tudjuk használni. Folyamatosan vásárolok, mindig ami majd kell.
Üdv. 4,5 hónapos kicsilány anyukája
Még 100 ezret se kell költeni a gyerekre. Ha használtan veszed a kiságyat, babakocsit nagyot spórolhatsz, bababörzés beszerezheted a többi kis dolgot.
Feleségemmel mi is az első baabát várjuk. Nemigazából költöttük magunkat túl. Érdemes sok helyen szétnézni.
Jó minőségű babakocsit nem csak 100 körül lehet venni!
Használtan is vehetsz jó minőségűt negyed annyiért! Úgyhogy nézz körül rendesen! Sok sikert!
Láttam én is a 600 ezres témát, megnéztem és utána írta hogy abba benne van az hogy kifestettek meg konvektor meg nemtom mik még.. Ezt nem tudom miért kell beleszámolni! Ilyen alapon akkor a házat is bele lehetne venni amibe lakni fog!:) Mert szerintem egyébként is festettek volna.. na de mindegy!
Van aki azt is beleszámolja mennyit költ a dokinál meg 4D-s uh meg ilyenek. De nem kötelező magándoki, nem kötelező a 4D és nem kötelező kifesteni sem.
Szóval az ilyen "extra" dolgok nélkül 150e Ft kb. szerintem!
Mi csak néhány dolgot vettünk újjonan, mert több babát szeretnénk, és úgy döntöttünk, hogy ezeket megvesszük az lesőnek, a többi meg majd örökli:
Babakocsi+hordozó 45 000 Ft (így nem kellett külön autósülés)
Pelenkázó szekrény 20 000 Ft
Kiságy használt 6000 FT
Új matrac bele 5000 FT
Az újszülött ruhák + ágynemű + vászonpelenka + törölköző kb. 20 000 FT volt
Fürdető + állvány használtan 5000 FT
Ja és a mellszívó kézi 8 000 Ft volt. Kaptam a rokonaimtól egy elektromosat, de nem szerettem, mertmindig ki kellett mennem a gyerektől, mert felébredt a zúgásra.
Mi nem vettünk se légzésfigyelőt, se mérleget. Légzésfigyelőt kölcsönöztük, de csak azért mert betegen született a lányom, és álmában sokat hányt. De amióta egészséges azt sem használjuk.
Viszont vettünk elektromos orrszívót 8000 Ft-ért, mert ki kellett valahogy takarítani az orrát hányás után, és nem mindigotthon jöttrá, és ugye a porrszívót nem lehet magaddal vinni bárhová.
De ha így végiggondolom, akkor sem költöttünk többet 200 000 Ft-nál. Ezt is apránként, mert onnantól kezdve, hogy megtudtam hogy terhes vagyok néztük az akciókat, és mindiig akkor vásroltunk, amikor olcsóbb volt.
Szerintem úgy érdemes hozzáállni vásárláshoz, hogy összeírod mi kell feltétlenül a babának és mi az amit esetleg még meg akarsz venni, de nem létszükséglet. Aztán ebből eldöntöd, hogy mit akarsz újat feltétlen és mi az ami használtan is megfelel neked. Aztán érdemes átgondolni, hogy mennyi az a maximum összeg amit rá tudsz vagy rá akarsz szánni az egész bevásárlásra. És végül nézz szét a neten árak és kínálat ügyében. Így valósziűleg nem fogsz annyi felesleges dologak elcsábulni, mintha nem lenne terved.
Pl. a bababútor attól is függ, h lesz-e külön szobája, vagy veletek alszik. Mert utóbbi esetben elég egy kiságy meg pelenkázó, nem kell cifrázni a dolgot. Vagy vehetsz elemes ifjúsági bútort, kezdésnek abból is elég egy-két darab amit később tudsz bővíteni. A kiságyak szépek és nem drágák használtan, de én egy egyszerűt vettem ami mondjuk a matrac nélkül igaz, de csak 15e volt...
Babaholmiból vettem újat is, de nem sokat, mert iszonyú hamar kinövi, kb 15000 Ft-ba került. Vettem turkálóban is márkásat olcsón (pedig az újat is megengedhetném, de tényleg iszonyú gyorsan kinövi)...
Bevallom babakocsit méregdrágán vettem, de egyszerűen az tetszett és ahogy néztem az én igényeimet az elégítette ki...de persze olcsón is vannak jó minőségűek. Ha használtan veszed előtte mindenképpen nézd meg élőben, mert a kép nagyon csalhat ám!
Légzésfigyelő nem feltétlen szükséges, az csak a mai divat bár nem mondom, hogy teljesen felesleges.Ha pl. beteg a baba és kell, akkor még utólag is beszerezheted.
Mellszívóból pedig jó a kézi is, ha megfelelő márkát veszel (pl. Avent)
Én nem vettem mérleget, tudom, hogy csak feleslegesen sokkoltam volna magamat és állandóan agyaltam volna, hogy most miért ennyit akkor meg miért annyit eszik. Elég ha a védőnőnél megméri az ember és ott kiderül, hogy szépen gyarapszik.
Nekem babakocsi nélkül kb.150-200ra jött ki, de ebben néhány elem ifjúsági bútor és bevallom légzésfigyelő-babaőr is benne van, mert külön szobája lesz. Viszont egy-két ruhán kívül minden új.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!