Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Menyibe kerül a babának a...

Menyibe kerül a babának a cucca (ugy komplett gondolom)?

Figyelt kérdés

elsö gyerek és nem kapunk semmit

olvastam 600ezret de ezt én kicsit sokallom

2008. aug. 1. 12:15
 1/10 anonim ***** válasza:
Hát, lehet annyiért is! Ha nem ragaszkodsz mindenből az újhoz és alaposan szétnézel az új holmik esetében a kínálat és boltok között, spórolhatsz. Vagy ha ráérsz még, mindig kövesd az akciókat!! Ha 600ezer nem is, szerintem 150-200ezerrel számolhatsz. /Nekem van egy eladó kiságyam szivaccsal! Írj, ha esetleg érdekel.. :-))
2008. aug. 1. 12:22
 2/10 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Még annyit: a babaruhákat a vaterán (www.vatera.hu) veszem meg. Pár száz forintért tüneményes, szinte új rucikat lehet kifogni. Pár hét alatt kinövik az ilyen csöpp ruhákat, ez garancia arra, hogy jó állapotban vannak és nem adok ki egy-egy ruhára több ezer forintot. Csomó márkás, szép rucihoz jutottam így potom összegért.
2008. aug. 1. 12:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Szia! Szerintem nézz körül a használt ruha piacon, boltokban, mert hiába használtak a bébiruhák, de majdnem újak. Vásárlás előtt kérdezd meg, kb mekkora lesz a picid, mert nem a legkisebb méretet kell megvásárolni, lehet picit lötyögős a body, ami pár hét múlva úgyis kicsi lesz. Otthonra kisinget, réklit, hátulgombolós rucikat, amiket a védőnő mondott nem vettem, hanem rövidujjú, hosszúujjú bodyt, tipegőt, mivel praktikusabb az öltöztetés. A kicsim 52 cm-rel született, de 56-os ruhából 1-2 db-ja volt, a következő 62-es méret kb. 3 hetes koráig volt jó, mivel szopizik és nagyon gyorsan nő.

Kiságy, babakocsi is jó használtan, ami újszerű állapotban van. Aztán pelenkából 1-2 csomag.

Amikor hazaindultunk a kórházból, akkor vett a mami 1 kissapkát (2-es méret), mivel azt sem tudtam, mekkora fejecskéje, igy azt még ősszel is tudjuk használni. Folyamatosan vásárolok, mindig ami majd kell.

Üdv. 4,5 hónapos kicsilány anyukája

2008. aug. 1. 12:29
 4/10 anonim ***** válasza:

Még 100 ezret se kell költeni a gyerekre. Ha használtan veszed a kiságyat, babakocsit nagyot spórolhatsz, bababörzés beszerezheted a többi kis dolgot.

Feleségemmel mi is az első baabát várjuk. Nemigazából költöttük magunkat túl. Érdemes sok helyen szétnézni.

2008. aug. 1. 12:32
 5/10 anonim ***** válasza:
18%
hááát, nem tudom hogy csinálja aki 100ból kihozza, bár ha minden használt, akkor talán. De így minőséget ne várj. Szerintem a legfontosabb a légzésfigyelő, mert ez az életéért van, én ebből nem mertem használtat venni, mégiscsak műszaki cucc, ne legyen már hibás! Egy jó minőségű babakocsi is veri a 100at, de persze nem kell új, bár első gyereknél meggondolandó, ha többet is terveztek. Bababútor drága, de ez megintcsak igény kérdése. Aztán egy halom apróság, nameg a mamának is, nemcsak a babának, mert pl. a kézi mellszívó szerintem szart sem ér, megőszültem mire 2 cseppet kicsikartam vele, az elektromos jó, de ára az megvan annak is.
2008. aug. 1. 12:41
 6/10 anonim ***** válasza:
midenkinek igaza van mert minden csak igény kérdése. szerintem ne kapkodj el semmit hanem alaposan nézz körül. a vatera nagyon jó. ott én is árulok és veszek is. később te is eladhatod a cuccokat és másikat vehetsz érte. imádom az angol bálákat. csodaszép gyerekrucik vannak és a bababörze is tuti.arról nem írtál hogy a pénztárcátok mennyit bír, de tulajdonképpen mindegy is. új ruhákat a c&a-ban szoktam venni. szerintem jó áron vannak és a brendonban(bár nagyon drága) mindig vannak nagyon jó akciók. oda is érdemes bemenni. szerintem nézz meg mindent. ossz, szorozz és utána vásárolj!
2008. aug. 1. 13:00
 7/10 anonim ***** válasza:
39%

Jó minőségű babakocsit nem csak 100 körül lehet venni!

Használtan is vehetsz jó minőségűt negyed annyiért! Úgyhogy nézz körül rendesen! Sok sikert!

Láttam én is a 600 ezres témát, megnéztem és utána írta hogy abba benne van az hogy kifestettek meg konvektor meg nemtom mik még.. Ezt nem tudom miért kell beleszámolni! Ilyen alapon akkor a házat is bele lehetne venni amibe lakni fog!:) Mert szerintem egyébként is festettek volna.. na de mindegy!

Van aki azt is beleszámolja mennyit költ a dokinál meg 4D-s uh meg ilyenek. De nem kötelező magándoki, nem kötelező a 4D és nem kötelező kifesteni sem.

Szóval az ilyen "extra" dolgok nélkül 150e Ft kb. szerintem!

2008. aug. 1. 13:09
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi csak néhány dolgot vettünk újjonan, mert több babát szeretnénk, és úgy döntöttünk, hogy ezeket megvesszük az lesőnek, a többi meg majd örökli:

Babakocsi+hordozó 45 000 Ft (így nem kellett külön autósülés)

Pelenkázó szekrény 20 000 Ft

Kiságy használt 6000 FT

Új matrac bele 5000 FT

Az újszülött ruhák + ágynemű + vászonpelenka + törölköző kb. 20 000 FT volt

Fürdető + állvány használtan 5000 FT

Ja és a mellszívó kézi 8 000 Ft volt. Kaptam a rokonaimtól egy elektromosat, de nem szerettem, mertmindig ki kellett mennem a gyerektől, mert felébredt a zúgásra.

Mi nem vettünk se légzésfigyelőt, se mérleget. Légzésfigyelőt kölcsönöztük, de csak azért mert betegen született a lányom, és álmában sokat hányt. De amióta egészséges azt sem használjuk.

Viszont vettünk elektromos orrszívót 8000 Ft-ért, mert ki kellett valahogy takarítani az orrát hányás után, és nem mindigotthon jöttrá, és ugye a porrszívót nem lehet magaddal vinni bárhová.

De ha így végiggondolom, akkor sem költöttünk többet 200 000 Ft-nál. Ezt is apránként, mert onnantól kezdve, hogy megtudtam hogy terhes vagyok néztük az akciókat, és mindiig akkor vásroltunk, amikor olcsóbb volt.

2008. aug. 1. 13:45
 9/10 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy érdemes hozzáállni vásárláshoz, hogy összeírod mi kell feltétlenül a babának és mi az amit esetleg még meg akarsz venni, de nem létszükséglet. Aztán ebből eldöntöd, hogy mit akarsz újat feltétlen és mi az ami használtan is megfelel neked. Aztán érdemes átgondolni, hogy mennyi az a maximum összeg amit rá tudsz vagy rá akarsz szánni az egész bevásárlásra. És végül nézz szét a neten árak és kínálat ügyében. Így valósziűleg nem fogsz annyi felesleges dologak elcsábulni, mintha nem lenne terved.

Pl. a bababútor attól is függ, h lesz-e külön szobája, vagy veletek alszik. Mert utóbbi esetben elég egy kiságy meg pelenkázó, nem kell cifrázni a dolgot. Vagy vehetsz elemes ifjúsági bútort, kezdésnek abból is elég egy-két darab amit később tudsz bővíteni. A kiságyak szépek és nem drágák használtan, de én egy egyszerűt vettem ami mondjuk a matrac nélkül igaz, de csak 15e volt...

Babaholmiból vettem újat is, de nem sokat, mert iszonyú hamar kinövi, kb 15000 Ft-ba került. Vettem turkálóban is márkásat olcsón (pedig az újat is megengedhetném, de tényleg iszonyú gyorsan kinövi)...

Bevallom babakocsit méregdrágán vettem, de egyszerűen az tetszett és ahogy néztem az én igényeimet az elégítette ki...de persze olcsón is vannak jó minőségűek. Ha használtan veszed előtte mindenképpen nézd meg élőben, mert a kép nagyon csalhat ám!

Légzésfigyelő nem feltétlen szükséges, az csak a mai divat bár nem mondom, hogy teljesen felesleges.Ha pl. beteg a baba és kell, akkor még utólag is beszerezheted.

Mellszívóból pedig jó a kézi is, ha megfelelő márkát veszel (pl. Avent)

Én nem vettem mérleget, tudom, hogy csak feleslegesen sokkoltam volna magamat és állandóan agyaltam volna, hogy most miért ennyit akkor meg miért annyit eszik. Elég ha a védőnőnél megméri az ember és ott kiderül, hogy szépen gyarapszik.

Nekem babakocsi nélkül kb.150-200ra jött ki, de ebben néhány elem ifjúsági bútor és bevallom légzésfigyelő-babaőr is benne van, mert külön szobája lesz. Viszont egy-két ruhán kívül minden új.

2008. aug. 1. 14:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Szia!Igazából nem tudom miért pontozták ki az egyik hozzászólót.Én áldom az eget,hogy megvettük a légzésfigyelőt.Többször is beriasztott már és kiderült joggal.A baba drasztikusan elkezdett fogyni mert nem tudtuk mennyit szopizik.NEm sírta ha éhes volt és azt hittük eleget evett.Vettünk mérleget és már összeszedtük magunkat,de a légzésfigyelő sztem pl alap és érdemes a legjobbat venni.Lásd a babád élete is múlhat akár rajta!Amúgy mi nem vettünk ezen kívűl túl drága dolgokat,de sztem olyna 300ezer volt mire megvettünk mindent és pl kiságyat és babahordót nem kellett vennünk azt kaptunk.Orvossal együtt olyan 450be jöttünk ki.Én alapul vettem a kelengye listákat és megnéztem mi fontos számomra.Igazából majdnem mindenünk van és használunk is mindent.Ruhákból mi sem vettünk drágát ,tescosat evszünk.Ezek olcsóbbak még a börzénél is és a turinál is és jó minőségű pamut rucik.Én már csak ilyet fogok venni neki.Cumiból cumisüvegből jó minőségűt vettünk-ha a szájában van tuti legyen a dolog.Mi több babát szeretnénk így nem sajnáltuk rá a pézt,de sztem nem lehet 100ből kijönni-bár ez tényleg olyan dolog kinek mi az igénye.Mi ha már babát vállaltunk szeretnénk neki mindent megadni amit csak tudunk kereteinken belül.S ha lehet ne turis ,mások által ledobott cuccokba járatni.Pláne amíg kicsi a baba,ki tudja a turis cuccok is kitől mitől vannak ,nem tudjuk annyira fertőtleníteni sztem.Babakocsiból nem kell sztem 100ftos.Nekünk bergon van 38ezer volt a kocsi .Tatyóval ,esővédővel együtt 42 volt.és teljesen jó,szeretni a baba is.Ami fontos sztem a ruha ,hogy sok kell belőle.Mi is van,hogy 2-3szor öltözünk egy nap.Büfi -kaki stb..Amíg kicsi a baba a pelusból is kifolyhat a cucc..nekünk rendszeresen kifolyik a pisi.Neked kell ráérezni amúgy,hogy mit hogyan szeretnél és mit szeretnél venni neki.ezen az oldalon sztem rengeteg segíséget,tanácsot kapsz mindenben.3hetes baba mamája
2008. aug. 1. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!