Kislányom 7 hónapos adhatok neki abból amit főzők?
Ha kért, akkor én adtam. Persze volt bekészítve saját korának megfelelő étel is.
Meg persze attól is függ, hogyan főzöl, nagyon zsírosan, fűszeresen, cukrot használsz-e? Ha ezek nem jellemzőek, akkor adhatsz neki szerintem.
attól függ mit főzöl!
húsleves, zöldségleves nyugodtan mehet, csak hagyd ki a kockát, vegetát.
párolt zöldségek, csirkemell is mehet. főzelékeket is tudod úgy csinálni, hogy is ehessen belőle, én kiszedtem neki és utána öntöttem fel tejjel vagy habartam...
Attól függ, mire gondolsz. Nyilván pacalpörköltet vagy mexikói chilis babot nem. De egy kis húslevesben főtt husit, burgonyát, répát kevéske szerényen fűszerezett levessel gond nélkül. Készíthetsz neki különféle főziket is, a tejet rizstejjel kiváltva. A mi kislányunk natúrban is issza a rizstejet. (Nem tudom ismered-e, de 100%-ban növényi, gluténmentes, laktózmentes ital. Házilag is lehet állítólag készíteni. Gyakorlatilag a rizs főzésével készíthető el.)
8 hónapos kortól májat is ehet, margarinnal kikeverve nagyon jó a házi májkrém, kis hagyományos vizes alapú kiflire kenve.
Nem tudom, hogy ti kaptatok-e hozzátáplálási táblázatot, mi igen. Én aszerint haladok, és ha bizonytalan vagyok, hívom a védőnénit. Amiket írtam, azokat én is tőle hallottam, kipróbált, bevált dolgok. Most 10 hónapos a kislányunk, apróra kockázott sajtot, csirkemellsonkát, pulykamellsonkát, májkrémet, margarint, kenyeret ehet, illetve húslevesbe, zöldséglevesbe főzött husit, zöldséget ehet(ne), ha nem lenne finomabb neki az üveges. Bár a szendvicset imádja.
7 hónaposan még picit nehezebb, de egy hónap és már ő is ehet alap tejtermékeket (pl. túró, natúr joghurt, sajt), és úgy már azért könnyebb lesz igazítani a ti ételeitekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!