Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit iszik 8-9 hónapos babátok?...

Mit iszik 8-9 hónapos babátok? Kislányom szinte egyáltalán nem fogadja el a vizet. Mit adjak neki?

Figyelt kérdés

2 hónapja kezdtük el a hozzátáplálást, azóta küzdünk. Szépen eszik gyümölcsöt és főzeléket is, utána pár korty és többet nem iszik. Egész nap ha elfogy 50 ml, lehet hogy még annyi se.

Védőnő szerint folytassam tovább így, el fogja fogadni. Én szívem szerint kipróbálnék valamilyen teát, hátha .....

2014. jún. 20. 14:27
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

2 hónapja hozzátáplált baba ritkán kap habart/rántott főzeléket.... ekkora babáknál a főzelék még zöldség pürét jelent!

Szopik még a babád? Az én lányom is 8 hónapos, és még annyi vizet sem iszik, mint a tiéd. Én nem erőltetném azokat a gyümölcsleveket, teákat ha szopizik is még legalább 3-szor.

2014. jún. 20. 14:58
 12/23 anonim ***** válasza:
Az én babám sem akarta meginni a vizet és tökre nem tartottam ezt normálisnak, hogy egész nap nem iszik semmit. Milupa instant teát kap (kevesebbet teszek a vízébe) és nagyon szereti.
2014. jún. 20. 15:02
 13/23 anonim ***** válasza:
100%

HA szpoizik, ezen ne aggódj! Az én lányom is ennyi idős volt nyáron és nem ivott se vizet, se mást, a cumit nem ismerte, így csak az anyatej volt folyadék gyanánt és a gyümölcsök (barack pl)

a nagyszülők halálra idegeltek, hogy kiszárad....semmi baja nem volt, és a kánikulát is kibírta a 30 fokos szobában is.

2014. jún. 20. 15:04
 14/23 anonim ***** válasza:
Az én lányom sem itta régen a vizet, szép lassan tudtam csak rászoktatni. Hipp 100%-os bio almalevet higítottam neki, kezdtem úgy, hogy 50 milli almalé, 100 milli víz, aztán napról-napra egyre kevesebb gyümölcslevet kapott a vízbe, így sikerült vele megszerettetnem a vizet is. De ez hónapokig tartó itatgatás jelentett. Próbáltam még a Hipp csipkebogyó teáját, ezt pici korában szívesen itta, de így nagyobb babaként már nem issza sajnos.
2014. jún. 20. 15:08
 15/23 A kérdező kommentje:
Igen, szopik még legalább 3x. De evés után nem szoptatom meg. A doktornőnk azt mondta, ha már kiváltottunk egy étkezést és teljes adagot eszik, akkor ne adjak neki utána anyatejet még szomjoltóként se.
2014. jún. 20. 15:42
 16/23 anonim ***** válasza:
34%
Piroska szörpöt hígabbra, Hipp gyerektea nyírfacukorral, Kecskeméti sárgarépa-sárgabarack, Hipp sárgarépalé felére higítva forralt vízzel.
2014. jún. 20. 15:51
 17/23 anonim ***** válasza:

Én se szoptatom minden kaja után. Reggel cicizik, delelés előtt és este fürdés után. Néha még hajnalban.

Főzelékek után iszik pár korty vizet, ha nagyon meleg van, étkezések között is megkínálom, de nem nagyon szokott neki kelleni. Én elfogadom, hogy nem szomjas. Nyilván ha valami ízesített lével kínálod, azt meg fogja inni, de nem biztos, hogy azért mert szomjas...

11-es voltam

2014. jún. 20. 15:56
 18/23 anonim ***** válasza:

Az enyém 9 hónapos,ő megissza a vizet,emellett Hipp filteres gyümölcsteát kap időnként,ízesítés nélkül.

Ez a főzelékes válasz nagyon jó :-) Azért szerintem köztudott,hogy ekkora csecsemőknél a főzelék a zöldségpüréket jelenti,nem a habarásost...

2014. jún. 20. 16:31
 19/23 anonim ***** válasza:
A baba gyümölcs levélben nincs cukor, csak ami magában a gyümölcs én van, ezt lehet hígitva adni. A tea is jó megoldás, bár én instant teát nem adnék neki. Nyirfacukrót nehogy adj a babádnak, gyerekeknek nem való, iszonyú hasmenést tud okozni még a felnőtteknél is. A legtöbb gyerektea cukor nélkül is nagyon finom.
2014. jún. 20. 17:45
 20/23 Julie S ***** válasza:
Az en lanyom se rajong a vizert, de csak emiatt nem adok neki edeset inni. Annyit szopik meg, amennyit akar, ugyhogy sosem marad szomjas. Viszont minden eves utan iszik par korty vizet, de tobbet o sem hajlando. Biztos vagyok benne hogy szep lassan meg fogja szokni. Es amikor az apja elviszi setalni, akkor vele hajlando tobb vizet inni, mert en nem vagyok ott, vagyis tudja, hogy nincs cici.
2014. jún. 20. 22:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!