Meddig használjátok ezeket a kifejezéseket?
Meddig mondjátok, hogy X hetes a babám, meddig hogy X hónapos és mikortól használjátok, az évest?
pl 36 hónapos vagy 3 éves?
Hetekben már nem emlékszem, de azt hiszem kb. 10 hetes koráig számoltam, utána hónapokat mondtam. Most 21 hónapos a fiam, két éves koráig maradnak a hónapok, utána évek. Van olyan, hogy már most csak annyit mondok, hogy 2 lesz szeptemberben, ha kisgyerekes kérdezi, hogy menny idős, akkor hónapos, de ha mondjuk egy idősebb néni, akkor nem fárasztom a hónapokkal, hanem jön az utóbbi verzió. Amúgy én is frászt kapok a 30 hónapos és társaitól.
Kicsit OFF, de erről a terhességem jutott eszembe. Férfiak, és még gyermektelen nők kérdezték mindig, hogy "hány hónapos terhes vagy?" Fogalmam sem volt soha, mert ugye a terhességet hetekben számoljuk, így odavágtam neki, hogy x hetes, számolja ki ha kíváncsi.
Emlékszem 10 hetes volt, mikor koponya és hasi UH-t csináltak neki és megkérdezték, hogy hány hetes, én meg csak hápogtam vagy egy fél percig, mert pont akkoriban szoktam át arra, hogy két és fél hónapos... :D
A hónaposat nem tudom mikor fogom elhagyni. Hétégén lesz egy éves, úgyhogy most logikusan ezt használom. :) De lehet, hogy még hébe-hóba használni fogom majd, hogy 13, 14 stb hónapos... nem tudom. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!