Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Meddig használjátok ezeket a...

Meddig használjátok ezeket a kifejezéseket?

Figyelt kérdés

Meddig mondjátok, hogy X hetes a babám, meddig hogy X hónapos és mikortól használjátok, az évest?

pl 36 hónapos vagy 3 éves?

2014. jún. 16. 18:02
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Hetekben már nem emlékszem, de azt hiszem kb. 10 hetes koráig számoltam, utána hónapokat mondtam. Most 21 hónapos a fiam, két éves koráig maradnak a hónapok, utána évek. Van olyan, hogy már most csak annyit mondok, hogy 2 lesz szeptemberben, ha kisgyerekes kérdezi, hogy menny idős, akkor hónapos, de ha mondjuk egy idősebb néni, akkor nem fárasztom a hónapokkal, hanem jön az utóbbi verzió. Amúgy én is frászt kapok a 30 hónapos és társaitól.

Kicsit OFF, de erről a terhességem jutott eszembe. Férfiak, és még gyermektelen nők kérdezték mindig, hogy "hány hónapos terhes vagy?" Fogalmam sem volt soha, mert ugye a terhességet hetekben számoljuk, így odavágtam neki, hogy x hetes, számolja ki ha kíváncsi.

2014. jún. 16. 21:52
 12/14 anonim ***** válasza:
8 hétig hetes.Utána hónapos,fél hónapos.1éves,másfél éves és addig hónapok.Azóta másfél éves még most is,vagy ha más anyuka kérdezi,akkor 20hós,de amúgy azt mondom másfél éves múlt.Majd 22hós korától mondom,hogy lassan kettő,októberben.Utána félévek lesznek.2éves,2,5éves,3éves.
2014. jún. 17. 07:40
 13/14 anonim ***** válasza:
12 hetes koráig mondtam hetesként, most 15 hónapos, így is mondom mindenkinek, szerintem 2 éves koráig ezt fogom használni. 3 éves gyerkőcöt már nem hónapos-oznék. :)
2014. jún. 17. 10:25
 14/14 anonim ***** válasza:

Emlékszem 10 hetes volt, mikor koponya és hasi UH-t csináltak neki és megkérdezték, hogy hány hetes, én meg csak hápogtam vagy egy fél percig, mert pont akkoriban szoktam át arra, hogy két és fél hónapos... :D

A hónaposat nem tudom mikor fogom elhagyni. Hétégén lesz egy éves, úgyhogy most logikusan ezt használom. :) De lehet, hogy még hébe-hóba használni fogom majd, hogy 13, 14 stb hónapos... nem tudom. :)

2014. jún. 17. 14:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!