Igaz, hogy 4 hós babát nem szabad naptejjel kenni? Védőnőm mondta, de én meglepődtem!
Figyelt kérdés
2014. jún. 16. 17:34
11/17 anonim válasza:
A nagyobbik fiamnak csecsemokori enyhe ekcemaja volt, amivel borgyogyasznal jartunk. Nekunk o is azt mondta, hogy fel eves kor alatt ne kenjuk naptejjel (es nem az ekcema miatt, hanem altalanosan). En is csodalkoztam, jott a nyar, kerdeztem ezt megis hogyan? Ne vigy napra, vedjem a naptol, volt a valasz. Hat nem tudom. Mi vegul biodermat hasznaltunk, de en nem voltam megelegedve vele.
13/17 anonim válasza:
Én nem kentem az első nyarán semmivel (májusi születésű)
Nspra soha nem vittem csak mikor hűvösebb volt,minek kenjem feleslegesen vegyi anyagokkal?
14/17 A kérdező kommentje:
Én se úgy gondoltam, hogy napoztatni fogom a 4 hónapos babámat, de pl. séta közben bármilye leéghet, ha folyamatosan erős napfény éri. Pl. kilóg a lábacskája vagy bármi....
2014. jún. 16. 23:42
15/17 anonim válasza:
De szépen lepontoztatok,hát akkor kenjétek csak minden vacakkal a gyereket.Mindig óvtam,hogy tűző nap ne érje,sosem lógott ki a lába,ha magas volt az uv b akkor nem vittem ki csak kora reggel meg este árnyékban.Meg is lehet nézni a bőrét,3 éves,de nem kell neki testápoló sem soha,mint annyi gyereknek,sehol ekcéma se semmi.
Pont engem pontoztok le,aki otthon van ebben a dologban,lévén melanómára vagyok hajlamos,csak tudom mit javasolnak a bőrgyógyászok,és nem azt,hogy kenjed a két hónapos gyereket.De ti tudjátok...
16/17 anonim válasza:
Ha kilóg a lába, akkor állítsd úgy a napernyőt, napvitorlát hogy árnyékot vessen rá. Kicsit macera, de én inkább árnyékban tartom, minthogy kenjem. Az utcán is mindig átmentem arra az oldalra ahol árnyék volt. Ha valakivel összefutottam akkor megkértem mindig hogy menjünk 5 métert arrébb az árnyékba és ott beszélgettünk. Ahol nem volt árnyék, nem álltam meg. Pedig a kutyám miatt délben is ki kellett mennünk, mégis meg tudtam oldani. Soha egy nap sétát se hagyhattunk ki. Mégse égett le, nem kell naptej, ha figyelsz.
17/17 anonim válasza:
és a hordozott gyerekkel mi a helyzet? szereljek magamra napernyőt, vagy esetleg egész nyáron vigyem hosszú ruhába? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!