A 18 hónaposnak való oltás kötelezö? Nektek is majdnem 8000ft-ba került? Mennyire veszélyes a mellékhatása?
Megnèztem az oltàsi kiskönyvet! Màr a napokba is.
Nos kiderült.Ez az oltàs az agyhàrtyagyulladàs ellen van.ÈS a doktornö vèletlenül rosszul irta meg a receptet.
Amugy 2 èves korig csak 2500ft-ba kerül.Ès kèt èves korig kettö kell.Egy màr megvolt,az ingyenes volt.Az ismètlödöje kerül ennyibe.Mivel rosszul lett megirva ezèrt 7000ft-os àron hozta ki a gèp a gyôgyszertàrba.
tényleg nem nagyon vagy képben oltás ügyileg.ű
agyhártyagyulladás elleni az régen kötelező volt, ez az az oltás amit szinte mindenki beadat a gyerekének, ezért tették fizetősre. elvileg 2000.- kéne fizetnetek.
ez erősen ajánlott, ugyanis 2/3 szuri és védve lesz a betegségtől, míg ha elkapja, belehalhat (minden évben hallhatod a híradóban, hogy többen belehalnak...).
viszont a 15 hónapos oltás (MMR)tényleg okoz gondot. ugyanis ez az egyetlen oltás ami élővírusos, tehát a három betegséggel oltják be a kicsiket, csak le vannak gyengítve a kórokozók. ezért van az, hogy 10 nap múlva ki is jön rajtuk, lázasak lesznek, pöttyösek, köhögnek, stb. tehát átesnek ezeken a betegségeken.
Kõszõnöm mindenkinek!Most mar csak azt nem èrtem,hogy ha 15 hosan megkapta,akkor most megint kell?
Restellem,hogy nem tudom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!