Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van egyre több tápszeres...

Miért van egyre több tápszeres baba? Régen, nagyon régen mi lett volna ezekkel az újszülöttekkel?

Figyelt kérdés
Másik anyuka szoptatja, vagy dínótejet :) kapnak?
2014. jún. 14. 21:23
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
34%

"amúgy nincs mit csodálkozni annyira stresszelik az anyukákat még a szoptatással is,hogy persze,hogy sok esetben elapad."

Van benne, igazság de nem teljesen. Kapásból 5 anyát tudok aki még terhesen kijelentette hogy nem fog szoptatni, szóval nem kell teljesen másra fogni, mert sokszor az anya kényelme miatt nem szoptat vagy félti a melleit vagy nem akar vigyázni az étkezésére.

2014. jún. 14. 21:56
 12/21 anonim ***** válasza:
10%
régen a nagycsaládi közöségekben ahol a nők egész életükben szültek már a szülés pillanatában 3-4 olyan nő volt az anyuka mellet aki szoptatot és megtanitotta hogy kell ha nem ment átvette a babát, manapság sok nő úgy megy szülni hogy fogalma sincs a szoptatásról és 2-3 nap alatt a nővérke nem is tudja megtanitani mert sokkal nagyobb 'tananyag'
2014. jún. 14. 22:04
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Mi ikrek vagyunk tesómmal, és anyának annak idején nem nagyon volt teje, egy babának sem, nemhogy kettőnek. Apu hordta az anyatejet egy nőtöl sokáig nekünk, meg volt tápszer akkor is. Valami rizsnyák szerűség- anya így mesélte.

Egyébként tesóm és én is megörököltük anyukánktól azt, hogy nem tudunk szoptatni. Nem lustaságból, de se tesómnak se nekem nem indult meg a tejtermelődés szüléseink után. Én három gyereket, tesóm 2t nem tudott szopotatni. Nem azért mert így volt a kényelmes- de sajnos ez is előfordul. De ilyenkor meg jön a támadás, hogy olyan nincs, hogy valaki nem tud szoptatni... pedig előfordul! Gyerekeink mind születésüktől tápszeresek.

2014. jún. 14. 22:37
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

1. A szoptatás nem is olyan egyszerű,elég embertpróbáló feladat.......

2. Manapság annyira szajkózzák, CSAK SZOPTASS KÜLÖNBEN BAJ LESZ, MERT CSAK A SZOPI JÓÓÓÓ...na persze :)

Igen tényleg az anyatej az nagyon jó, de annyira, hogy valaki halálra stresszelje magát?

2014. jún. 14. 23:40
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

Amikor terhes voltam mindeki megvolt áldva azzal, hogy jaj a szülés mennyire fáj! Aztán megszültem. Hát nem volt vészes!

De arról senki nem szólt egy büdös szót sem, hogy a szoptatás mennyire fáj! Üvölteni tudtam volna minden egyes alkalommal! Úgy 2 hónapig kínlódtam azzal a 10-10ml anyatejjel, aztán feladtam!

Dobáljanak meg kővel, de senkinek nem kívánom azt a 2 hónapot, a szoptatás egy rémálom volt!

2014. jún. 15. 07:12
 16/21 anonim ***** válasza:
81%
70%os bármi is az ok neked nincs jogod mást leszólni azért mert nem szoptat,én gyűlöltem szó szerint,fájt begyulladt,40fokos lázam lett,vérzett,állandóan tiszta seb volt, a gyerek üvöltött nem akart szopni,amúgy sem volt egyszerű még bimbóvédővel sem jött neki nagyon össze, nem ment szenvedtem,mindenki azzal jött,hogy egy darab sz@r vagyok,meg önző hogy nem tudok szoptatni,aztán amint elapadt minden rendbe jött fellélegeztem, a szülés utáni depresszióm is részben annak köszönhető,hogy már a kórházban is erőszakoskodtak a szoptatással, ha lesz második lehet már egyből nem akarok szenvedni,de az tuti,ha ugyanígy kezdődik nem fogom magam kínozni mert semmi értelme nem volt
2014. jún. 15. 08:54
 17/21 anonim ***** válasza:
83%
Akikkel együtt szültem senki nem tudod szoptatni , nálunk a kórházban állandóan velünk voltak a babák, vízet sem kaphattak, nem lehetett őket beadni a csecsemősökhöz. Komolyan mondom 4 nap alatt 7 órát aludtam összesen. Ha aludt volna a sajátom, akkor egy másik baba miatt nem tudtam aludni, na persze más anyuka is így volt az enyém miatt. OK hogy jó hogy ott vannak a babák,akkor nem is volt ezzel bajom, de régen pl. 10 napot voltak a kórházban , tudtak pihenni, mert 3 óránként vitték a babát. Most az egész kórházi lét arról szólt, hogy stresszeltem, pihenni nem tudtam, ha pihentem volna látogatók jöttek. Régen azért a látogatásnak is rendje volt, nem akkor jöttek amikor akartak. MIre hazajöttem a kórházból felázott a mellbimbóm attól ,hogy rengeteg ideig szopizott a baba, mert ha ahallották, hogy sír, jöttek a csecsemősök, Mi a baj anyuka, miért sír a baba? Tessék mellre tenni! Azt, hogy egyetlen fájás nélkül, prog. császárom volt, 3 nap sem volt még egy csepp tejem sem, senkit nem érdekelt. Így mikor hazajöttünk sebes, vérző,mellbimóval "elment a kedvem' a szoptatástól.
2014. jún. 15. 09:57
 18/21 anonim ***** válasza:

"70%os bármi is az ok neked nincs jogod mást leszólni "

Én nem szólom le, csaknem kell úgy beállítani mintha minden nő megpróbálna egyáltalán szoptatni.

2014. jún. 15. 10:12
 19/21 anonim ***** válasza:
Van olyan, aki bármit megtesz, mégse tud szoptatni. Én 2 babát szültem, az 1. inkubátorba került, mertugyan időre született, de kis súllyal, az első 2 napban ki se vehettem, mert magzatvizet nyelt és azt hajtották ki belőle, már alappból tápszerrel, uténa 3 óránként kellett volna etetnem, de nem tudtam, a nővérek se erőltették, adták a tápszert. A 2. babámnak már a kórhézban pótlást kellett adni, mert 2 óra szopi után se lakott jól, ráadásult, lámpa alá került, a csecsemősök volt, amikor hozták szoptatni, volt amikor pótoltak neki. Itthon mindennel próbálkoztam, fejtem is, 20-30 ml-nél soha nem jött több, 2 hónapos koráig kiegészitéssel kinlódtam a szopival, azóta tápszeres lett. A babám is nyugodt volt és én is. És most meg fogtok kövezni, de átálltunk 4 hónapos korában tehéntejre, szerencsére nincs tőle semmi baja. Én is azon nőttem fel és lám itt vagyok. Régen nem csináltak belőle ngay ügyet, ha nem tudtak szoptatni, volt, tehéntej, kecsketej, még régebbiidőkben növénxi tejek vagy nedvek
2014. jún. 15. 11:15
 20/21 anonim ***** válasza:
Szia! Anyukám mesélte, hogy neki nagyon gyorsan elapadt a teje és akkoriban feles tejet adtak a gyereknek ( fele víz fele tej ). Igaz én is felnőttem és itt vagyok viszont tejfehérje érzékeny lettem. Nem tudom ehhez mennyiben járult hozzá, hogy már nagyon korán tehéntejet kaptam de én a kisfiamnál inkább kitolom a tejet amennyire lehet ( védőnő is ezt javasolta ). Amúgy anyatejes volt, most 16 hónaposan hagyta el magától de ha nem lett volna elég tejem akkor tápszert kapott volna.
2014. jún. 15. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!