Hagytátok pár hetes-hónapos babátokat hason aludni?
Mindkét gyerekem hason aludt azóta, hogy hazahoztuk őket a kórházból.
A nagy már 4,5 éves, még mindig hason fekve alszik el (bár éjjel a legkacifántosabb pózokat veszi fel :) ), a kicsi 8 hónapos, éjjel nappal hason alszik, kivéve, ha a babakocsiban alszik el.
Születésétől kezdve hason aludt a kislányom, 4-5 hónapos korában volt egy időszak, amikor inkább a háton alvást preferálta, de uténa visszaszokott a hason alvásra. Most 11 hós.
Ő is forgatta a fejét 2 napos kora óta hason és háton is jobbra-balra, ennek ellenére én is láttam párszor, hogy arccal lefelé akart aludni. A kiságyéban jó kemény matrac van, így ez nem jelentett gondot sosem, plusz légzésfigyelőt is használunk a kezdetektől.
4 hetes kora óta hason altattam, nagyon bejött. Előtte nem mertem hasra rakni mert a védőnő szerint nem jó, aztán a neten utána néztem és az anyukák 98%-a hason altatta már az újszülöttet is.
A te helyzetedre egy megoldást javasolnék, szoktasd a saját kiságyába, nem egészséges neki puha, süppedős matracon aludni. Én amúgy sem pártolom a szülőkkel való együtt alvást, én egyszer aludtam a kisfiammal a szobájában a kanapén, soha többet... Én nem tudtam aludni mert féltem hogy összenyomom, barátnőm pedig a 4 éves kislányát nem tudja maguk mellől elpaterolni mert anno ráhagyta hogy had aludjon közöttük. Senkinek sem egészséges, sem a babának, sem a szülők kapcsolatának. Persze ez az én véleményem. Ha átszoktatnád a saját ágyába altathatnád hason és nem kelne fel éjjel, a kisfiam jókat alszik hason.
köszönöm mindenkinek a választ. lefekvés előtt visszafordítottam a hátára, bár felébredt, de evett azután az oldalán aludt vissza, most a babakocsiban a hátán alszik :)
a 2 évesem is inkább hason alszik, de pici korában nem szerette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!