Nem korai ez? Mikor kellene csinálnia?
Két nap múlva lesz négy hetes a lányom. Az előbb letettem hasra aludni, elmentem a mosdóba. Hallottam némi nyüszögést meg síráskezdeményt, mire visszaértem, legnagyobb meglepetésemre háton feküdt.
Születésétől fogva emelte a fejét, a gyerekorvos is pont ma viccelődött vele, mivel látta, hogy felkönyökölt, hogy a jövő havi státuszon már járni fog.
Első gyerek lévén nem tudom, hogy mikor lenne itt az ideje a forgásnak, de úgy rémlik, hogy később kellene csak. Okozhat ez bajt?
Dehogy, nem erőltetek semmit. Csak megijesztett kissé, hogy ennyire korán ezt csinálta - nehogy valami fejlődési rendellenesség jele legyen.
Mondjuk mózesben alszik, remélem, hogy csak "felmászott" a falára és onnan átborult, tehát nem tényleges forgás volt. A falhoz elég közel találtam rá, tehát van némi esély.
Hasfájós, ilyenkor ívben megfeszíti magát. Emiatt kissé erősebb lehet a hát- és hátsó nyakizomzata, de ez akkor is aggasztóan korai.
Az enyém is csinált ilyet ennyi idősen, de akkor utána néztem, mert én is furcsáltam, de ez még nem az az átfordulás, mert valahogy az izmaik merevek vagy valami ilyesmi és végülis attól van, tehát nem az az igazi forgás ami csak pár hónap múlva lesz.
Amúgy én le is videóztam akkor és nekem nagyon forgásnakt tűnt, de már azóta látom, hogy bizony véletlen :) volt.
Hacsak görcs miatt nem feszíti meg magát, nem tűnik feszesnek. Sőt, talán egy hete a vizsgálatnál a doki meg is jegyezte, hogy milyen jó laza, bár nem volt egyértelmű, hogy az ízületeire vagy az izomzatára gondolt-e, de a végtagok mozgatása után mondta.
Eddig egészségesnek tűnik amúgy, az orvos is mindent rendben talált, kórházban sem jeleztek eltérést.
Mivel vakuumos szülés volt, kicsit megijedtem, hogy hátha ott történt valami az agyával, ami később mutatkozik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!