Muszáj megvenni minden apró hülyeséget, amit a védőnő összeszövegel?
Ma enyhén nagyon durván elküldtem a búbánatba, remélem többet ide nem jön, mert elkezdett nekem okoskodni, hogy márpedig én vegyek a születendő kislányomnak kis körömvágóollót, kisfésűt meg még egy tucat apró kacatot, amiből a miénk nem jó, hanem speciálisan a gyereknek való kell, mintha az én körömvágómmal nem lehetne az ő kis körmét is levágni. És akkor még jött olyannal, hogy szoptatós fotel, szoptatós párna, csak pislogtam.
Tényleg meg kell venni ezeket pluszba még az eddigieken felül vagy skippelhetjük a megvásárlásukat?
Nekem mikor a védőnő adta a listát, átbeszéltük hogy mit gondol fontosnak, abból is a milyen kategóriát. én a szoptatós fotelt/párnát nem utasítom el, de ezekkel megvárnám azt hogy tényleg neked hogy lesz kényelmes. nem kell ennyire mellre szívni a dolgot, meghallgatod, megfontolod, megfogadod esetleg legyintesz rá és legközelebb elmagyarázod neki és nincs probléma, kötelezni nem kötelezhet semmire.
ez olyan pl.: az egyik barátnőm váltig állítja hogy a vitaminok milyen jók, ilyen, olyan, reggelire-ebédre-vacorára. neki lehet szüksége volt rá és jót is tett neki, de nekem nincs. így nem is szedek pluszba semmit.
Csak, hogy aktuális legyek, azért mondtam, hogy tegnap.
Szerintem azért akart ránk erőltetni minden szirszart, mert látta, hogy a lakásunk is modern, bútorzat, konyha stb, hangsúlyozza azt, hogy pénzünk van. De elküldtem a fenébe, nekem ne dirigáljon. Amúgy határozottan kell bánni velük és akkor visszavesznek az arcukból.
Nem, a védőnő tanácsot ad, amit vagy megfogadsz, vagy nem. Én sem vettem meg mindent, bár nekünk nagyon kis gyakorlatias védőnőnk van, elmondta a kötelező formulát, majd hozzátette, hogy szerinte, mi az, ami gyakorlatilag hasznos, esetleg tényleg nagyon jó, mi luxus, de adott tippeket, mit mivel lehet kiváltani.
A babaolló higiéniai okok miatt jó, ha van, de hat hetes kora előtt nem szükséges foglalkozni a dologgal, addig nem javallott a körömvágása. Mi Tommee Tippee-set vettünk, drágább, de szuperül vág, a vége tompa, ami jó, mikor a gyerekkel vívom az "ölre menő" harcot.
Szoptatós fotel? --> Bármi jó, ahol kényelmesen érzed magad!
Szoptatós párna --> Nekünk nem volt, nélkülözhető darab. De van, akik az egekig magasztalják. Állítólag a babát piciként rá lehet tenni, gátpárnának is használható, meg "ilyesmik".
hát jó nagy az arcod az biztos..szerencsétlen védőnő!Gondolom csak segíteni akart,ő biztos nem kap jutalékot a megvásárolt szoptatós fotel és párna után!Nem hinném hogy úgy adta elő hogy már pedig ezeket kötelező megvenni!
Vegyél vissza a facedből mert lehet szorulsz te még rá!(pl szoptatási gondok,székletgondok a babánál,hozzátáplálás megkezdése stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!