Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul méri a védőnő a 6...

Rosszul méri a védőnő a 6 hónaposom hosszát?

Figyelt kérdés

3,5 hónapos volt, mikor a tápszerre allergiás lett, akkor mértek 63,5cm-t.

5hónapos státuszon érdekes módon, újból 64,,5cm-t mért a védőnő.

Alapból "érdekes", hogy 1,5 hónap alatt 1cm-t nőtt a kislányom.

De ami még érdekesebb, hogy ma voltunk megint 6 hónapos státuszon, és nicsak megint 64,5 cm.

Szerintetek szóljak neki? Engem nagyon idegesít, hogy nem tudják normálisan megmérni.

Látom, hogy nő mert 67 body kicsi rá (több márkából is). 72cm-es ruhák jók rá, illetve picit hosszú rá az újja.

Lemértem én is többször, de nekem 67-68cm lett.

Tudom, hogy ez csak pár centi, de nagyon idegesít már.

Lehet, hogy rosszul méri??

2014. ápr. 10. 22:49
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Te, mi múlik azon, hogy pontosan hány centinek méri?
2014. ápr. 10. 22:53
 2/10 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy tudom csak pár centi, de idegesít.

Szeretném tudni.

2014. ápr. 10. 22:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Van ennek valami jelentősége? Mérd meg te otthon, saját megnyugvásod érdekében.
2014. ápr. 10. 23:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem merheti orokke ennyinek, orulj h csak ezen kell agyalnod, hidd el ez abszolut lenyegtelen. Te latod hogy no, minden rendben van, akkor nincs problema. Ne szolj neki szerintem, bolhabol csinalnal elefantot, es meg az is lehet, hogy megsertodne.
2014. ápr. 11. 06:47
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi, lemaradt h a kisfiam egyik honapban 65cm volt vedono altal, kovetkezo honapban meg 63, szinten az o mereseben. :) ha mas dologban normalis, es szamithatsz ra, tenyleg ne szolj, csak mosolyogj Te is. :)
2014. ápr. 11. 06:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Mérd meg otthon havonta 1x. Mi ezt csináljuk, mióta a nagyobbik megszületett. A hófordulón mérés van mindenkinek.
2014. ápr. 11. 07:25
 7/10 anonim ***** válasza:
55%
A mi védőnőnk méri gyakrabban a lányomat, de ha megyün ka gyerekorvoshoz, ami másik városban van ,akkor ott is mérik és az én lányom egyik hónapról a másikra össze szokott menni. Pl. decemberben itthon 86 cm volt, majd márciusban az idegen védőnő 82 cm mért. Engem már nem érdekel, ha eszembe jut itthon lemérem felírom és ahhoz viszonyítok, amit én mérek.
2014. ápr. 11. 09:06
 8/10 anonim ***** válasza:
47%

Mi védőnőnk se tud mérni,de már megszoktam.Mindig hozzáadok 5centit és akkor a jó.

De egyébként én lányom 2-3hónapig nem nő,aztán meg hirtelen általában 6 centit.

Nekem 2 hósan mérte 62-re,6hósan 69re,amikor már messze 80-ast hordott,mert a 74 kicsi volt minden létező márkából.1évesne mérte 76-ra,mikor messze 86/92-eseket hordott már és a 86ból kilógott a bokájából is 4centi.

De amúgy semmi nem múlik ezen szerintem,lányom ránézésre is marha nagynak néz ki.Most 18hósan ugyan nem mérte,de úgy 88-90centi.

2014. ápr. 11. 09:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat 80ból lógott ki 1 évesen.Most a 86ból lóg ki igen erőteljesen a bokája már.
2014. ápr. 11. 09:28
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen, mi is gyakran kapunk érdekes méretet. Mivel én is ott vagyok, hát látom, felfogom, mi is az oka ennek: tiltakozik a babám, még véletlenül sem nyújtja ki magát rendesen. A védőnőnk meg nem akarja erőszakkal nyújtogatni, csak amennyire éppen muszáj. Elfordítja kicsit a fejét, behajlítja a nyakát, ekkor is kevesebb lesz. Máskor meg örömmel nyújtózik egy nagyot, stb. Inkább örülj, hogy méri, foglalkozik vele. A ruhagyárak pedig mindig a nagyobb méretet akarják eladni, drágábban. A 60 cm-s babákra a 62-es méret már nem jó, vegyél nagyobbat.
2014. jún. 9. 08:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!