A védőnőtök meg ölbe szokta venni
játszani/megszeretgetni a babátokat?
Figyelt kérdés
Új védőnőnk van, eddig csak kétszer jött, én vittem a tanácsadóba a státuszokra. Enyhén szólva meglepődtem, amikor a legutóbbi látogatásnál azt mondta, össze akarja puszilgatni a lányom, aki egyébként nincs hozzászokva ehhez. Csak én és a férjem szoktuk dédelgetni és őszintén szólva én nem vagyok az a típus, aki bárkinek szívesen odaadja a babáját. Nem mellesleg megint szólni kellett neki finoman, hogy mosson kezet. Megúsztuk annyival a kéretlen szeretgetést, hogy a lábát fogdosta (az etetőszékben ült a kislányom).
Nálatok is ilyen "közvetlen" a védőnő? Az rendben, hogy a kutacsát megtapintja, megérinti a lábát, de a puszilgatás szerintem túlzás.
Neeem, az enyém teljesen normális. Ha megérkezik, az első mindig a kézmosás, utána az oldódás, nem rohanja le a gyermekemet. Babakorában megtapintotta a kutacsát, ha látta a gyerekemen, hogy nagyon vigyorog rá és kacarászik, akkor játszott vele, de többnyire a kisfiam az én ölemben ült. Mióta nagyfiú, azóta szívesen játszik vele, labdáznak, autóznak, amíg a látogatás tart, a kisfiam nagyon kedveli. És én is.
2014. márc. 12. 11:00
2/9 anonim válasza:
Soha nem tapogatta a fiamat. Csak akkor nyúlt hozzá, amikor mérte, szerintem a kutacsát sem fogdosta soha (azt az orvos csinálta).
2014. márc. 12. 11:00
3/9 anonim válasza:
Nem szokta szeretgetni, nem is ez a dolga. Ha hozzáért, akkor előtte mindig magától kezet mosott, nem volt ebből soha gond.
2014. márc. 12. 11:10
4/9 anonim válasza:
Nálunk se volt ilyenre példa, sőt, ő kérte, hogy leülhessen egy távolabbi részbe és figyelhesse mert ő ebből "ítéli" meg a fejlődését, és a gyereket ne zavarja a mindennapi szokásaiban. Enyhén célozz rá szerintem, hogy a rajtatok kívül más nem dajkálja és a gyerek nincs hozzászokva, ajánld fel neki, hogy megmutatod a fürdőszobát, ha kezet szeretne mosni, vagy egyszerűen kérd, hogy ne járjon ki ha zavar, megteheted.
2014. márc. 12. 11:58
5/9 anonim válasza:
nem puszilja-de simogatja,sétálgat velük,ölbe veszi-és kedvesen szól hozzá.nyilván az megy ilyennek,aki nagyon szereti a kicsiket
2014. márc. 12. 13:13
6/9 anonim válasza:
Nem szokta fogdosni.
Viszont nem hagyhatom szó nélkül, hogy így nagyon elrontjátok a gyereket.
Szerinted miért fél az idegenektől, miért nem szokta meg őket?
Mert túlfélted és ezzel nagyon sokat ártasz neki!
2014. márc. 12. 13:41
7/9 anonim válasza:
Egy év alatt volt 4 védőnőnk, de egyik sem ilyen. Szerintem is túlzás amit csinál.
A túlféltésről csak annyit, hogy én nem féltem senkitől és semmitől a lányom, mégsem hagyja magát mindenkinek megszeretgetni, vannak emberek akiktől meg is ijed, sőt az új dolgoktól is tart, mostanában még a hintájába sem szeret beleülni.
2014. márc. 12. 14:25
8/9 anonim válasza:
Először is a gyerek nem attól fog félni az idegenektől, mert a védőnő nem puszilta meg..Úristen. Ez attól függ milyen SZEMÉLYISÉG a gyerek! A mi védőnőnk sem nagyon ér a lányomhoz. Kezet még pl. egyszer sem mosott mikor idejött.A cipőjét sem veszi le, steril zsákot húz rá és pár percig marad csak. Megkérdezi hogy vagyunk és kész. Mikor pici volt a lányom akkor minden látogatásnál aludt. :D Ennek ellenére a lányom él hal az idegenekért. Aki szépen szól hozzá az felveheti az ölébe is akár. Konkrétan le se sz@rja, hogy ott vagyok. Én erre nem neveltem, ő ilyen!!
2014. márc. 12. 17:05
9/9 anonim válasza:
Nekünk nagyon személyes a kapcsolatunk a védőnőmmel és a kislányom imádja. Nyilván mikor még pici baba volt másképp viszonyult hozzá, de most 2 és fél éves és ha a védőnőt meglátja ugrik a nyakába, öleli. Nagyon szereti. A védőnő szokta csikizni, játszik vele. De mi faluban lakunk és itt közvetlenebb a kapcsolat, napi szinten találkozunk és Ő egy nagyon tiszta, megbízható nő. Puszit is adnak egymásnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!