Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kivihetem a játszóra?

Kivihetem a játszóra?

Figyelt kérdés
A kisfiammal tegnap voltunk orvosnál, mert lázas lett. Azt mondta a doki, hogy piros a torka, más baj nincs. Írt fel neki gyógyszert. Tegnap és ma már láz nélkül volt. Szerintetek ma kimehetek vele a játszótérre...? Már olyan régen voltunk a rossz idők miatt. Ma végre jó meleg van, csak nem tudom, ártanék-e neki illetve a többi gyereknek. Nem köhög.
2014. jún. 4. 13:33
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
nem, nyilván nem örülnék. csak tapasztalatlan, vagy ha jobban tetszik, még pár dologban tudatlan anyuka vagyok... az orvos azt mondta, hogy piros a torka, más baja nincs. a gyerek nem köhög, nem tüsszög, láza nincs. nem tudom, hogy a torokgyulladás fertőző-e.. azért írtam ki a kérdést, hogy akik okosabbak nálam, adjanak tanácsot, tippet. Segítsenek. Ne, pedig hogy piszkáljanak. Majd belejövök én is, és legközelebb tudni fogom.
2014. jún. 4. 14:24
 12/12 anonim ***** válasza:

Ha a gyerek lázas, az már fertőzésre utal. Ha a láz több napig fenn áll, akkor mindenképp javasolt az antibiotikum. A torokgyulladás cseppfertőzéssel terjed. Vírusos eredetű,amit először nehéz felismerni, ezért nem is nagyon van kezelve, egy kisgyerek meg ritkán szól, hogy fáj a torkom.

Ezért a vírusos fertőzés felülfertőződik egy jó kis baktérium által, a gyerek lázas lesz és ha 2-dik. 3-dik napon is lázas, akkor kell az antibiotikum.

A 3 éves lányom nemrég úgy járt, hogy belázasodott, elvittem dokihoz, piros volt a torka, Cataflam ami ugye fájdalomcsillapító, kis gyulladáscsökkentő hatással. Lányom másnap és utána is lázas volt a Cataflam ellenére is. Vissza a dokihoz. Tüszős lett a mandulája, ami ugye egy felnőttnek sem kellemes, nemhogy egy gyereknek. A doki mondta is, ha lázas marad vigyem vissza. Tüszős mandulára már kapott antibiotikumot.

Ha a fiad nem kapott volna antibiotikumot, hidd el, ti is így jártok. Valószínűleg gyulladt volt már a fiad torka, azért volt lázas is. Ne vidd játszóra, várj hétvégéig.

2014. jún. 4. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!