6 hetes babámnak nagyon kivan pirosodva és pattogva a kis
feneke. Már nemhasznál semmi. Mitől lehet?
Az is lehet, hogy nem bírja a bőre ezt a fajta törlőkendőt, de a melegtől is lehet. Krémnek inkább a Bepanten PLUSZ-t használd, és szerintem minél többet hagyd szabadon a fenekét. Lehet melege van, ami nem is csoda, ekkora hőségben.
2008. júl. 30. 12:52
ÉN KEZDETTŐL A BEPANTEN HASZNÁLTAM. MÁR ELMÚLT EGY ÉVES ÉS NAPI EGYSZER KELL MÁR CSAK KENNEM A FENEKÉT.HA ETTŐL SEM MÚLIK EL AKKOR VISZONT IRÁNY A GYEREK DOKI MERT LEHET,HOGY MÁS BAJA VAN
2008. júl. 30. 13:41
3/13 A kérdező kommentje:
Köszike a válaszokat,megyek veszek ma azt a krémet.Sokat hagyom szellősztetni a afenekét,de valahogyan nem segít,nagyon csunya,mint a pattanás.És minden pisilésnér sír szegénykém.Huggies pelust használtam,most 4 napja áttértem a Pampersre.Ha nem mulna mindenképp felkeresem az orvost.
Pelenkakiütésnek hívják.Nem lehet,hogy nem kented minden egyes pelenkázásnál a fenekét popsikenőccsel.Próbáld meg a sudocream nevűt,vagy a gyógyszertárban kevertet.Hagyd sokat szellőzni.Tehát gumilepedő,rá egy egyéb lepedő,és befelé meztelenül a kiságyba.Úgyis baromi meleg van mostanában.
2008. júl. 30. 14:12
A guminak minden formáját felejtsd el, sokkal rosszabb lesz tőle!!
Ilyen pici babának én mindneképp csak a gyógyszertári krémet javaslom, a Níveát meg egyebet semmiképp nem.
A sudokrem is jó lehet, igen drága, de dícsérik.
Nekem is 6 hetes a lányom, gyógyszertárit használok, semmi baja tőle.
A babának ez nagyon fáj, úgyhogy igyekezz mielőbb megszüntetni, konzultálj dokival, vegyél egy jó krémet és fürdes meg vagy most le vizes kendővel a popsiját akár többször is egy nap.
2008. júl. 30. 15:08
Most szerintem is a bepanten a legjobb.Ha panaszmentes napközben jó a gyógyszertári,de éjszakára ez kevés.Nekem éjszakára a sudokrém vált be.Ha viszont piros és fáj akkor a bepenten.
Ha van anyatejed azzal is kenegetheted.Az is sokat használ sok esetben.
2008. júl. 30. 15:21
Én is azt javaslom, próbáld ki a Sudocremet, vagy a Bepanthen Plusz-t! (Jó a sima Bepanthen is, de ha ennyire csúnya a popsija, akkor inkább a Plusz-t vedd, az még jobb.)
Még egy dolog: próbálj pelust és törlőkendőt is váltani, okozhat az is gondot, az én fiam például nem bírta a Pampers-t és a környezetemben elég sok babapopsi szintén attól pirosodott ki.
2008. júl. 30. 21:33
Az én kisfiamnak ugyanez volt a problémája és a fürdéseket végig sírta. Nekem a védőnő azt ajánlotta, hogy minden tisztába tételnél mossam le a seggét kamillával és naponta 3-szor kenjem be Canesten kenőccsel, a többi alkalommal meg Bepantennel. Pár nap alatt teljesen eltűnt a pirosság és a hólyagok. Nekünk a popsitörlőtől volt. A Canesten tényleg bevált, azóta is, ha kicsit pirosabb, rögtön azzal kenem. Semmi probléma nincs onnantól.
2008. júl. 30. 22:46
9/13 A kérdező kommentje:
Ma vettem észre hogy ami krém itthon van az Sudocrem.Kaptam ilyen korházi csomagot abban van egy teszt krém,elég sok van benne,megpróbálom 1-2 nap használni azt.Esetleg ha nem lessz jobb tőle veszek Bepanthemt.Már a pamperszre is gondoltam,mert 4 napja használom és attól mindig pirosabb.Megpróbálok váltani,mert van itthon más fajta is.Volt idő mikkor a nagy melegben nem kentem be a popsiát.Lehet ezzel csináltam rosszat.Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.Bepanthem mennyibe kerül?
Szia, nagyon jókat írtak eddig, de próbáld ki, hogy nem törlőkendővel tisztitod a popsit, hanem meleg vizes vattával, ruhával. A törlőkendő egy vékony réteget ott hagy, és hiába kened be!
2008. júl. 31. 12:31
Kapcsolódó kérdések: