Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sajnálattal olvasom, mennyi...

Sajnálattal olvasom, mennyi tápszeres baba van. De miért? Mi okozta a bajt, amitől a picitek nem tud anyatejhez jutni?

Figyelt kérdés
Semmi gonoszkodás, vagy káröröm nem vezérelt, mikor ezt a kérdést megírtam, komolyan érdekel a miértje! BUÉK! :)
2009. dec. 31. 13:28
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Tejallergiája van a babának.
2009. dec. 31. 15:15
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

kislányom 3 hós korig szopott. ekkor 41 fölé ment a lázam, minden igyekezetem ellenére elapadtam.megfogadtam, a 2. babánál máshogy lesz, sokkal többet pihenek, még jobban figyelek az étkezésre.

aztán megszületett a fiam, 2,5 hónapos volt, mikor újra 41,5 fölé ment a lázam. császáros volt mindkettő. nem tejláz volt, de nem tudják megmagyarázni, mi okozta. kb 3 napig tartott. ami érdekes volt, azt mondták h a 41 fölött életveszélyes. én ugyan szarul voltam, folyton hidegzuhanyoztam, de az étvágyam rendben volt, sétáltam a folyosón, (én vittem ki a lázmérőt)nem tűntem életveszélyesnek, pedig egyik alkalommal elérte a 41,7-et.

ezért nem szoptattam.

BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT MINDENKINEK!

2009. dec. 31. 15:17
 13/20 anonim ***** válasza:

Én három hónapig szoptattam+tápszert is kapott, mert kevés volt a tejem. Sajnos psoriasisom van, ami nagyon eldurvult, mert csak a szteroidos krémtől vagyok tünetmentes és azt nem használtam mióta terveztük a gyereket. A végén már szörnyen viszketett mindenhol és szerintem tudat alatt apasztottam el a tejem.

Ha nem kellett volna tápszert adnom neki, akkor eszembe sem jutott volna abbahagyni a szoptatást.

2009. dec. 31. 17:02
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyszerüen elment a tejem.Semmi sem volt jo(tea,mellszivo,fejtem,massziroztam...),mar verzett a mellem,akkor ott bekellet fejeznem:(
2009. dec. 31. 18:12
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Nallam???????? Egyszeruen nem volt eleg tejem,es potolnom kellett.Majd mikor kibujt a fogacskaja, nem fogadta el a cicit. Napokig kinlodtunk, o gyozott.
2009. dec. 31. 18:21
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
mindent megpróbáltam, de napi 2-3 dl-nél több egyszerűen nem volt, pedig non-stop szopizott, fejtem, minden házipraktikát kipróbáltam,aztán 3 hónaposan megunta a babám, h a szinte semmiért töri magát( én úgy gondolom, h hormonális okai voltak annak h nem volt elég -PCO-s vagyok)
2009. dec. 31. 19:30
 17/20 anonim ***** válasza:
Nálunk mérlegelésnél derült ki, hogy szó szerint egyáltalán nem hízik a lányom, aztán elkezdtem mérni és alig evett. sírt csórikám szopás után, megszoptattam megint aztán aludt 3 órát mindig. Szóval igazából éhesen aludt el. A doki a fejemhez vágta, hogy annyit eszik a gyerek, hogy éhen ne haljon. ekkor pótoltam szopás után. Szörnyű volt látni, hogy az addig nyammogó gyerek mohón eszik a cumisüvegből. Több napot végigbőgtem...aztán fejés, bogyók stb...de a stressztől és a lelkiismeretfurdalástól egyre kevesebb lett a tejem és négy hónaposan a lányom is sztrájkolni kezdett...:-( Ekkortól tisztán tápszeres lett. A mai napig lelkiismeretfurdalásom van.
2009. dec. 31. 21:33
 18/20 anonim ***** válasza:
69%

szió!

Bennem fel sem merült szülés előtt, hogy erre fel kell készülni valamelyest. Anyukám engem szoptatott, bőven volt teje, gondoltam ez természetes, egyszerű lesz. Szülés után nálunk nem tették mellre babát, és az osztályra kerüléskor kb. 4-5 óra múlva kivágták szopizni. Tényleg kivágták, odatették mellém aztán kész. Lehet égő, de oldalt fekve, azt sem tudtam hirtelen, melyik mellemet adjam a szájába. Aztán erőszakoskodtak, hogy lefogták a kezét és erőltessem a mellemet a szájába. Még ma is a sírás kerülget emiatt. Aztán ketten csak összehoztuk valahogy. Nem sok volt, kb. 20 ml. de evett. Még azt sem mondták, hogy mindkét mellből kell adni neki. Csak azt, hogy az egyikből, a másikat meg hagyjuk. Mindenki kérdezgetett-látogatók- hogy van-e már tej, teljesen kikészültem ettől. Itthon nem mertem az utcára lépni, mert köszönés helyett is mindenki ezt kérdezte, vadidegen rokonok ismerősei is.. Egész nap a szájában volt a mellem, de csak ez egyik, mert a védőnő azt mondta, hogy a másikból nem szabad, had telítődjön. 1 hónap után adtam neki tápszert, de így meg már nem fogadja el a mellemet. Fejem egyfolytában, de csak egyre fogy. Szinte egész nap fejek, kész idegbaj, hogy 1 etetésnyi is legyen. 20-30 ml jön le egy alkalommal. védőnő szinte nem is jár, kb 2x láttuk... én már utánaolvastam, hogyan kellett volna, de sajnos sehogy sem tudok már több tejet varázsolni. 18 hetes a babám.

2009. dec. 31. 21:54
 19/20 anonim ***** válasza:
21.33-as vagyok újra. Sokat gondolkodtam már ezen a kérdésen én is és arra jutottam, hogy valahogy mindenki természetesnek tartja a szoptatást, hogy ennek magától flottul kell mennie. De ez nem így van..azt senki nem mondta, hogy annyira fáj mintha kést húúzogatnának az oldalamban és a jó mellre helyezés nem minden melltípusnál és gyereknél olyan egyszerű. sokan azt mondják, hogy de hát régen meg a természeti népeknél ez olyan egyértelmű. De tuti fix, hogy oott is vannak "nagy öregek" akik segítik, segítették az újdonsült anyákat. És plusszban még lényegében minden azt sugallja, hogyha nincs elég tejed vagy nem tudsz szoptatni akkor rossz anya vagy és ez a stressz a kicsit labilisabb (mint én is) anyákat odáig juttatja, hogy tényleg nem lesz tejük mert egyszerűen túlgörcsölik a dolgot.
2009. dec. 31. 22:19
 20/20 anonim ***** válasza:
3 hós a babám, 1 hónapja pótolok. Eleinte csak éjjelre, de mára már 4x kapott tápit. A tejem az rohamosan fogy, próbáltam én is mindent, de ilyen stresszess élet mellett nem lehet. Reggelre össze gyűlik sok tejcsi a mellembe, de hajnalba, és reggel azt eszi, meg de, de délbe már tápot, du kora estére megint össze gyülik egy bizonyos mennyiség, aminél már van értelme mellre tenni a lányomat, eszik is rendesen, de azzal épphogy 2 órát kibír..születéstől kezdve kinlódtunk ezzel.
2009. dec. 31. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!