Kikeszulok ebbe az állandó sirasba? Mit tegyek?
Szia! Sajnos nincs időm elolvasni minden választ, de majd megpróbálom...
Az én első fiam is hasonló hisztis volt. Ő most mindjárt 20 hónapos. A pici közel 8 hónapos (majdnem 1 év van köztük). Gondold el, amikor az első fiam ekkora volt, mint most a Te lányod voltam 5 hónapos várandós... és a helyzet fokozódott...
Na, most a 20 hónapos fiam már kezd "szocializálttá" válni... Idegen helyen édes, aranyos, kutakodó, magabiztos volt mindig, akkor sosem sírt, de otthon - valami pokol volt. Pont ebben a korban, kb. 7-8 hónaposan a nyári forgatagban többet voltunk kint, kb. 2x2-3 órát, imádta, szerette nézni a gyerekeket, még jártunk Ringatóra és hasonlókra is. Ami igazán segített az, ha én énekeltem neki, játszottunk, bohóckodtunk, hallgatta és nézte a Gryllus videóit, meglátogattuk a rokonokat...stb. Fokozatosan jobb lett, még most sem egy örömmámor sokszor, de türelemmel orvosolható. Annyira mondani akarja h. mit szeretne és nem tudja -hogy napjában kb. 3-4x van hisztiroham, ilyenkor megfogom a kezét és mondom h.vezessen oda amit szeretne....
"Én nem bírom sírni hagyni, ma csak egy két percet hagytam magára, mar potyogtak a krokodil könnyei"
Hát én itt látom a probléma györekerét. Egyszerűen rájött, hogy mivel manipulálhat téged.
Hát igen, lehet, hogy tényleg túl hamar ugrasz hozzá. Szerintem olyankor próbáld meg, hogy picit hagyod, amikor dolgod van, pl mosogatsz, de közbe persze beszélj hozzá, énekelj neki.
Ezt még most könnyebben kialakíthatod, mint később, mikor ő is egyre tudatosabb.
Amikor látja, hogy dolgod van, jó lenne ha megszokná, hogy kicsit eljátszon. Ha csak kezébe adsz dolgokat se segít? Bármit, flakonok, evőeszközök, zacskó zsepi. Lassan lehet, hogy rágcsálnivalókkal is ellenne picit, nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!