Ti mit tesztek ha már nagyon kiborít a baba az állandó nyávogással?
A nagy fiam 11hónaposan kezdte. Első baba volt, sok idő, sok türelem. Aztán rákezdett a földhöz vágom magam produkcióhoz. Egyszerűen leöntöttem egy pohár vízzel. Ezt 3x játszottuk el , és soha többet nem csinálta.
A kisfiam most 9 hónapos. Még nincs kifejezetten hisztije, de mint afféle férfi ha nem jó a közérzete akkor nyafog, bújik. Namost, van h elfogy a türelmem. 2 gyerek, főzés, mosás, háztartás- senkinek sem ismeretlen.
Én egész egyszerűen kibírom amig a férjem hazajön, majd ha "csak" annyi időre is amig elmegyek bevásárolni, de lepasszolom. Ennyi idő elég nekem ,hogy helyre billenjek :) Kikapcsolok, zenét hallgatok a kocsiban, csak egyedül vagyok és ennyi elég.
Sok,sok türelem. Sajnos Ő még csak így tudja magát kifejezni :)
Mennyi idős? Nálunk is volt ilyen, én próbáltam a figyelmét elterelni. Nem könnyű, de idővel elmúlik. Gorombáskodni nem szabad, csak határozottan azt mondani: Nem szabad!
Babakocsiban is nyugtalankodik?
mennyi idős most?
Nekem nagyon kicsinek tűnik a "nyávogáshoz"...Valamit akar...felfedezni a világot,menni...a rákiabálás és tsai tuti nem vezet sehová..Tényleg te próbálj megnyugodni,és figyelni mit szeretne...és tegyétek azt,ha menni akar,megnézni valamit,akkor vidd,ha a kezébe akar fogni valamit add oda neki..Magyarázz,h mi micsoda,mire való...Ha nem akar többet enni,ne tömd,adj neki akkor,mikor ő kéri...
Nekem két éves múlt a lányom,na ő már tud nyávogni,hisztizni..Amikor nagyon kiborít én veszek egy nagy levegőt,és átgondolom,h baromira csak ront a helyzeten,ha rákiabálok vagy valami..Így le szoktam guggolni hozzá ilyenkor és a legnyugodtabb hangomon megkérem,h mondja el mi baja...NAgyon sokat kellett gyakorolnom,de mára már "profi"vagyok benne és nagyon ritkán hoz ki a sodromból..
Szerintem mindenkit idegesít a gyereke néha és a beszélni még nem tudó babák sokszor kötnek ki valami ismétlődő hangnál a mutogatás mellé (az enyém pl. mindenre azt mondta: "eeeeeee" napjában ezerszer, de örülj neki, hogy nem sikít, olyat is hallottam már).
A fogaik nem egyforma fájdalommal is jöhetnek, általában a szemfogak és a rágófogak vagy ha egyszerre több is jön, jobban megkínozzák őket és ez akár 3 éves korig is eltarthat szakaszokban.
A tévéhez még mindenképp kicsi és magaddal is kiszúrsz, ha evés közben rászokik a szórakoztatásra. Pár nap és nem fogja keresni benne a képeket, ha kikapcsolva marad.
Ez egy ilyen korszak, mindent magyarázni kell, állandóan haptákban állni, persze hogy fárasztó. Néha próbáld meg kívülről látni magatokat és nyugodt, okos felnőtt maradni... - kitartás.
Aha! Ha 9 hónapos, akkor szeparációs szorongása van. Olvass utána, rengeteg írás van fönt a neten, röviden csak annyit, hogy most függetlenedik igazán, de azt hiszi még, hogy te is ő vagy és ha elmész, nem érti a dolgot és kétségbeesik. Ebben a korban még azt hiszik, hogy egyek az anyukájukkal.
Sovány vigasz, de soha senki nem fog úgy szeretni, mint ahogyan ő szeret téged. Egyszerűen te vagy a mindene, lelkileg és fizikailag is. Ha kamaszodik, majd visszasírod ezt az állapotot.
Egyébként általában 1 hónap alatt elmúlik, mert ennyi idő alatt kellő számú ismétlődés révén rögzül bennük, hogy anya úgyis visszajön. No meg az is, hogy : Jééé, anya nem én vagyok!
Kitartást, és szeresd nagyon. Baba korodban te is így működtél ám! :) Ne félj, ez teljesen normális viselkedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!