Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mit tesztek ha már nagyon...

Ti mit tesztek ha már nagyon kiborít a baba az állandó nyávogással?

Figyelt kérdés
Lányom fél évesen elkezdte az állandó nyávogását.Ahogy fél éves lett,rájött ez.Előtte nem.És 5hósan jött foga már,tehát nem az a gond.Kézben nem jó neki csak ha állok.Ülök vele,nyávog.Leteszem nyávog.Etetem,nyávog.Egyszerűen katasztrófa.Játszószékbe eszik,mert abban mindig csak akkor volt.Előre döl,les lefele,piszkálja a rezgés gombot.Megfordul benne és feltérdel,állandóan a tv-t lesi.Ha kikapcsolom,akkor a fekete képernyőt lesi.De ha a tv felé forditva etetem,akkor tuti másfele fordul megint.Pár kanál után rájön a hiszti,akkor köpköd meg feszíti ki magát a székből.Sokszor rákiabáltam már meg durvább is voltam vele,de ezt tudom hogy nem szabadna,ezért ha kezdi a cirkuszt,inkább be is teszem az ágyába lehiggadni.(Nem vertem meg soha,mielőtt valaki ilyenre gondolna...)
2013. júl. 3. 12:43
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez volt, kb 1 éves korában múlt el. Addig nem lehetett semmit csinálni, mosogatásnál húzta a nadrágomat, hogy figyeljek rá, mindenre ment az "aaaajaaa-aaaajaaa". Sétáláshoz a hordozást nem próbáltad még? Talán segít. A kiabálás biztosan nem vezet jóra, mert bár megijed, talán abba is hagyja, de a bizalmát is elvesztheti benned. Türelmesen kell neki magyarázni, hogy mit szabad, és mit nem. Mutatni neki a dolgokat, hogy mi mire való, hogy kell használni. A kajáról meg annyit, hogy adj neki addig, amíg el nem kezd köpködni. Ha egykét ilyen alkalom után elveszed, tudni fogja, hogy ha enni akar még, akkor nincs köpködés, meg forgolódás. Etetőszékben etesd, lehetőleg az asztalnál, így megszokja, hogy ilyenkor nem játék van, hanem kaja. Esetleg kanalat adj a kezébe.
2013. júl. 3. 14:13
 12/14 A kérdező kommentje:
Nem hinném,hogy ez szeparációs szorongás,mert 3hónapja nyávog már.És mer aludni egyedül,csak simán jön utánam ha nem lát,de nincs gond az alvásával pl és a sötéttel se.
2013. júl. 3. 14:33
 13/14 anonim ***** válasza:
17 hónapos a fiam. Amióta már biztosabban közlekedik azóta van nyugtom,eljátszik autóival a kutyával,főzöcskézik. A vásárlás még nehéz vele,mert sikít,ha nem kap meg valamit,de már alapból úgy kezdek hogy szatyor a kezébe és amit nem kell félteni tőle az az ő kis szatyrába megy és a másik kezébe meg egy üditő. Ha nem kap meg valamit akkor földhöz dobja az első dolgot a kezében és elkezd hisztizni. Valamikor a kutyát kezdi el ütni ha nem sikerül valami. A kutya már megszokta,pedig 1 gyereket se tűrt meg maga körúl,most meg ő "vígasztalja" ilyenkor lenyugszik. Ha nagyon hisztizik akkor megy a járókába kap zenét és tv-t és pár percig ott hagyom egyedül,mikor megyek vissza vagy a nyakamba ugrik vagy épp ki se akar jönni,mert feltalálta bent magát. Új hobbija hogy ha eszünk akkor ölbe kell venni és neki nem a saját kajája kell,hanem az amit mi eszünk és ahogyan esszük. (villa,kanál) Régebben én se nagyon bírtam a hiszti korszakot,de már csak mosolygok rajta. A tv érdekli a babádat azért nézi,ha kikapcsolod akkor meg azért,mert eltűnt belőle a sok szines dolog. Az etetés lesz még nehezebb is. Mivel jön a foga ne csodálkozz,hogy ilyen. Mi éjjel pontban 3kor és 4kor is kelünk egy hete folyamatosan és kb éjfél mire elalszunk,jön a 2 szemfoga. Ha nem szeret a kocsiban ülni adj valamit a kezébe,hogy elfoglalja magát. Nekünk mondjuk ez a kis esernyő kocsi segített hogy legyűrjük ezt a problémát,mert szabadabnak érzi magát benne és jobban tud nézelődni. Kitartás és türelem kell hozzá és főleg az hogy elötte ne legyél ideges,mert megérzi
2013. júl. 4. 08:42
 14/14 anonim ***** válasza:
Bár már régi poszt, de szerintem örökzöld téma. Nekem is kb. 3 perc alatt küldi 200-ra a vérnyomásomat a 7 hónapos törpe a nyekergésével. Nem jó, ha etetem, nem jó, ha itatom, nem jó, ha kézben van, nem jó, ha kendőben van, nem jó az ágyban, a földön, a járókában, babakocsiban, sehogysem jó. Ilyenkor jó eséllyel fáradt. Aki nem ragaszkodik az elmeállapota épsége árán is a kötődő neveléshez, annak megoldás lehet, hogy beteszi a picit az ágyba. Én szoktam neki mondani, hogy "Ne haragudj édesem, mindent megtettem érted, amit tudtam, de még mindig nem vagy elégedett. Most leteszlek az ágyadba, hátha elalszol." Ilyenkor általában sírni szokott, de nem hátrálok meg. Leteszem az ágyába, odaadom valamelyik játékát, és kimegyek a szobából. 10 percet várok, ez alatt általában elalszik. Ha nem, akkor kezdődik a kör elölről.
2017. máj. 15. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!