Kikeszulok ebbe az állandó sirasba? Mit tegyek?
Az egésznek a kialvatlanság az oka.Próbálj meg minél többet aludni,míg a rokonoknál vagy ,esetleg valamit kezdj el sportolni.Na én aztán nem voltam híres arról,hogy mozgok,de:
elkezdtem futni esténként,nem többet 15 percet,közben zenét hallgatok,utána mintha kicseréltek volna,2 gyerekem van 5 éves és 7,5 hónapos,addig a férjem van velük egyébként hétköznap reggel 6tól este 6ig én vagyok...
:(
Szintén zenész..csak nekem már 3,5 éve van elegem!!! :( :( :(
Születésétől fogva egy kis "rinyagép" a lányom..már bocsánat..ma is legalább 3x verte ki a balhét, és még nincs 3 óra! Próbáltam több módszert, de sajnos mind kudarcot vallott.Valami nem tetszik azonnal üvölt.Most már annyit elértem, hogy ha rászólok 20x akkor abba hagyja.REMEK..
Így tanácsot nem tudok adni sajnos, csak kitartást tudok kívánni.
Fiamat egyébként ugyan úgy nevelem, ő most lesz másfél éves..igaz hogy borzasztóan eleven, egy igazi kisördög, de egyáltalán nem sírós..úgy látszik gyereke válogatja.
Szia!
Nem kukacoskodni akarok csak kíváncsi vagyok. Miért sír pontosan? Ha játszol vele akkor is sír? Ha beszélsz hozzá, az öledben van, babakocsiztok akkor is sír?
A kisfiam olyan volt kb 11 hós koráig hogy bár őt nagyon lekötöttem minden, mégis voltak időszakok amikor nagyon nem tudta magát elfoglalni és egész nap vele kellett játszani. Nem hagyta hogy 2 percig mosogassak vagy bármi. De ez ritka volt.
Próbáltad babakocsiba ültetni amíg csinálod a dolgod otthon? Esetleg magadra kötni? Énekelni neki miközben főzöl, bohóckodni neki amíg port törölsz, ilyesmikre gondolok, ilyenkor is sír? Mikor nem sír? Ha ringatod?
Én is átéltem ezt(talán az éjszakai alvás jobb volt)csak nekem volt mellett egy 2 évesem is...Ha valakinek az ölében volt,akkor egy ideig nem sírt,de akkor is hamar elunta magát.Na és az persze nagyon ritka volt,hogy valaki volt itt segíteni...
komolyan azt hittem hogy rám hívják a szomszédok a gyámügyet,annyit sírt fiam.Mikor elkezdett mászni jobb lett a helyzet valamivel,most 1,5 éves és megint sokat sír/hisztizik...hát ez van...
Amúgy jobb lesz idővel:)
Itt vagyok végree.
Egyszerűen teljesen magam alatt vagyok emiatt. Tesót is szerettem volna neki, de így..
Nem tudom, hogy én vagyok-e ennyire selejtes, hogy nem tudom ezt a dolgot most már hónapok óta megoldani vagy ennyire ritka gyerkőcöt fogtam ki.
A környezetemben lévő babák is szoktak sírni, nyűgösködni, de minden anyuka kikerekedve nézi, amit a lányom tud rendezni. És nem napi 3x, hanem szinte folyamatosan.
Szinte egész nap mellette ülök, őt szórakoztatom. Kivétel mikor alszik. Na ekkor tudnék házi munkát csinálni, de arra meg kidőlök magam is.
A pontos helyzet: ő egy percet sincs el magában. Ha nem szórakoztatom (például játékokra felhívom a figyelmét, tükörbe nézelődünk, énekelek, hintázunk, pakolászunk stb stb) egy-két perces nyöszörgés után, jön a sírás. Tele vagyunk egyszerűbb és érdekesebb játékokkal. Ha nagyon el kell mosogatnom felkötöm a hátamra, de azt sem szereti sokáig.
Próbáltam már kinyomozni, hogy mi lehet a gond. De az eglsz család nem tudja és arra jutottunk, hogy ő ilyen baba. Akaratos, nem szeret unatkozni.
Marha rossz és kimerítő, hogy fél perc nyugalmam nincs. Még wécére is nehezen megyek, enni meg mutatvány mellette.
Semmi sikerélményem a gyereknevelésben, én úgy érzem, hogy a csillagokat lehozom és minden nap próbálok jó anyuka lenni és ezt kapom. Igyekszem nyugodt maradni, 10ig elszámolni, általában kibeszélem magamból, néha sportolok, ha van idő, energia. Úgy érzem, hogy a gyereken ez még nem csapódott le úgy igazán egyszer sem. Nem nagyon hagytam sírni még, nincs szívem. Viszont olyan már volt, hogy végkimerülésemben hagytam sírni, de ez egyszer volt eddig. Féltem a sírástól, ő annyira keservesen tud üvölteni, mint akit elhagytak örökre és ehhez nincs szívem :( De lehet, ha nagyon ki leszek megpróbálom.
Le a kalapom azok előtt, akiknek van másik gyerek! MInden tiszteletem! Én úgy érzem most, hogy jó darabig nem kell gyerek.
Én is sokszor gondolok a szomszédokra, lehet azt hiszik, hogy kínzom a gyereket. Múltkor csak a szemetet vittem le, de már a takarítónő mondta, szerintem a maga gyereke üvölt. Na azt a gyerekgyilkos tekintetet.
Sokszor nem is az a bajom, hogy álmos vagyok, fáradt, hanem az idegeim vannak ki a folyamatos sírás, nyüglődés miatt. Az apja, ha megjön még ő is ideges ettől. Sokszor összeveszünk, ingerültek vagyunk és tudjuk, hogy emiatt. Nehéz na.. nem szeretnék tovább panaszkodni. Kitartást sorstársak! Reméljük javulni fog, de azért nagyon nem mindegy, hogy ki milyen babát fog ki. De akkor is a mi gyerekünk és nekünk kell szeretni őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!