Aki a babájának már 2x ad főzeléket, mindegyik főzelékbe rak húst vagy csak az ebédbe? Most leszünk 8 hósak a héten. Hús mindennap kell? Vagy helyette mit lehet a főzelékbe tenni?
Ez a napunk:
7 óra szopi
9 ó. gyümi
10 ó. szopi
12:30 főzelék +szopi
16 ó szopi
18 ó tejpép
19:30 szopi
A 16 órás szopi helyett akarok tejpépet adni + jöhet a szopi, a 18 órás pép helyett meg főzeléket. Mostanában éhesebb már 16óra után.
Mi a véleményed?
egy héten egyszer lehet májat is adni hús helyett
én általában abból turmixolok, amit mi eszünk
pl a húslevesből kiszedek répát, krumplit, főtt husit és a levessel turmiolom
vagy a dinsztelt májból szedek ki pár darab májat és főtt rizzsel meg egy kis forralt vízzel elturmixolom
ha nem olyat eszünk, amiből ő is ehet, akkor a fagyasztóból szedek elő neki valamit, amit előre nagyobb adagban megcsináltam és kiadagolva lefagyasztottam
egy nap egyszer főzök neki, akkor annyit, ami kétszerre elég, ezt eszi délben és este
a többi étkezésre gyümit vagy/és tejpépet
nagyon szereti, amikor a gyümölcsöt lereszelem, vízzel hígítom és tejpépet keverek bele (pl fél banán, 2 ek valamilyen tejpép és annyi víz, hogy jó állaga legyen)
Köszönöm a hasznos válaszokat!
Akkor ha dupla adag főzeléket főzök ahhoz dupla adag húst tegyek aminek a felét délben a másik felét vacsira eszi? Vagy csak szimpla egy adag húst tegyek bele és ha elfelezem aznapra, akkor fél-fél húsadagot eszik az étkezésekre és ez teszi ki az egy napi adagot?
Sajtot, túrót, tojássárgát mikor lehet neki adni?
husi elég egy nap 1 kis kockányi a babának
ideálisan heti 6 napon 10-20 gramm per nap, a maradék 1 napon pedig 10-20 gramm csirkemájat kellene adni a babának, de én pl nem minden nap adok :S
8 hós kortól már reszelhetsz pici sajtot is a főzelékébe, ha nem volt allergiás a családban
én ezt a hozzátáplálási táblázatot használom:
Köszi nektek is!
Kedves 21:08-as!
Sokszor eszik a babám? A szopik étkezések. Te hogy csinálnád? Megírnád? Melyik a sok? Délután szokott kis vizet inni. A reggeli gyümi 100ml az ebéd meg a pép 180ml. Köszi!
nem a 21:08-as vagyok, de azért leírom
8 hós korban már 3-4 óra hosszánként szoktak adni a babáknak enni, tehát naponta 5-6 étkezés
nálunk:
1, reggeli szopi 7-kor
2, tízórai gyümi 10-kor
3, ebéd főzelék 13-kor - ezután nagy alvás
4, uzsi fél5-5 körül - gyümölcs vagy tejpép
5, vacsora főzelék vagy tejpép 8-kor
fürdés, majd szopival alszik el
Köszi utolsó!
Nálatok akkor csak reggel és lefekvéskor van szopi? az étkezések után nem szokott szopizni?
Nálunk 10 után szokott aludni nagyot 1-2 órát ebéd után már csak 30-45 percet.
Szia
Nekem 5 hós babám van ugyan de ő is csak 5 ször eszik egy nap.
1: táp 210-240 ml 7 óra (fel kell keltsem :( )
2:fözelék -víz +- 11 óra
3:táp +- 14 óra
4:gyümi kekszel-víz +- 17 Óra
5:táp +- 20 óra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!