Beba HA startol lehet egy baba tejallergiás?
"Érzékenységi reakciót kiváltó tényezők
- tehéntej, tojás, tejtermékek,
- citrusfélék, zöldségek, egyéb élelmiszer,
- házipor-atka, pollen, penész, bundás háziállatok szőre,
- hideg idő, száraz levegő,
- erős verítékezés, stresszhelyzetek,
- dohányfüst, vegyszerek.
Az ekcémás betegek érzékenyen reagálhatnak a mindennapi anyagokra is:
gyapjú, szintetikus textíliák, szappan, kozmetikumok, mosószer, légszennyező anyagok, gázok."
Esetleg nem is a tápszer a ludas, hanem ezek közül valami, akár a mosószer, öblítő vagy a fürdetőszer is okozhatja.
Ettől tejallergiás nem lehet. Más allergiát kiválthat, de ezt biztos nem.
Egyébként ekcéma mástól is lehet, nem csak ételtől. Az én lányom is ilyen,ő is HA tápszert eszik mégis állandóan ekcémás kiütések vannak rajta. EZ lehet a hideg miatt is. Van ismerősöm akinek ez hozta elő. Én aloe verás krémmel kenegetem és ez valamennyire enyhítette a tüneteket.
Először nekem is azt mondták tejallergia, de kiprobáltunk néhány tejterméket és attól semmi baja nem lett. Ennyit az orvostudományról... Mi januárban megyünk allergia vizsgálatra, mert olyan nincs ne lehessen kideríteni mi a baja. Most 9hónapos a lányom és 5hónapos kora óta nem képes arra a doki, hogy kivizsgálja. Letudta annyival, hogy tejallergia..
Bocs, hogy leírtam, de már kikívánkozott belőlem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!