Tejallergiás baba allergiás lehet a Sinlac-ra is? Járt még valaki így? Vajon mit nem bír benne? A rizst?
Közel 4 hós a babám. Egy hete a gastroenterológus javaslatára elkezdtem fokozatosan a Sinlac pép adását először néhány napig csak tápszert sűrítettem vele, majd pépként adtam 2-3 kanálnyival növelve naponta az adagot.
Úgy a 3. naptól elkezdett koszmósodni a buksija, 1 hét után pedig tiszta ekcéma lett az arca és a füle.
Már két-három napja abbahagytam a pépet, kezd javulni a bőre. Most tartok legalább két hét szünetet, vagy amíg a bőre helyre nem jön és inkább majd gyümölcslével, gyümölccsel próbálkozunk.
Másnál is volt ilyen gond? Félek, hogy esetleg a gyümölcsöt sem fogja bírni....
Gondolom a Sinlacra már nincs esély, hogy bírja ha nagyobb lesz sem? Tapasztalat?
Azért lett egyébként tászeres, mert nem tudtam volna betartani a szigorú diétát (nagyon érzékeny, tényleg mindent ki kellett iktatnom az étrendből ami, tejet, szóját tartalmaz), tisztára vizes letta tejem és már nem fogadta el a fiam a cicit.
Az orvos szerint, mivel elég keveseket hízik minél előbb jó lenne a hozzátáplálást megkezdeni..de így?
A lányom 4,5 hós.
Tejallergiás, pedig anyatejes. Elég ha megiszok 1-2 korty tejet amikor megkóstolom a nagyét,másnap előjön az ekcéma:(
Szerintem a sinlac összetevőjére allergiás, és nem hinném hogy később bírja.Én sem ehetek, semmi tej alapút egyik doki szerint, a másik 2 szerint pedig nem kell diétáznom.Kaptunk krémet amit használunk ha előjön a bibi.
Inkább elkerülöm amit lehet helyettesítem mással,csak szopizni tudjon.
Nekem azt mondták,hogy a hozzá táplálás is orvosi utasítást követve mehet,mivel nagyon ekcémás,igaz ő még hízik 800-900grammot havonta, egyenlőre nem kap mást csak cicit. A tejet már most mondták,hogy 2 éves koráig tuti nem ihatja meg.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Úgy látszik a kisfiam egy különleges eset.
Ő is Pergomint iszik, de neki már azelőtt, még szopott sem volt túl jó az étvágya. Heti 2-5-6 dekákat hízik. (Csak az első hónapban hízott 80 dekát, azóta leállt.)
A kivizsgálás nem mutatott kórosat, a tejallergián kívül, ezért gondolták, hogy mielőbb kapjon gyümit, zöldséget és neki való tejpépet; persze nem egyszerre...
Akkor inkább zöldséggel próbálkozom majd ha rendbejön.
Nekünk is van krémünk az arcára, a gastoenterológus irta fel.
Jó egészséget nektek!
Szia!
Köszönöm az érdeklődést és a jelentkezésed.
Ritkán vagyok netközelben, meg sokat nyaralunk is, ezért csak most tudok válaszolni.
Sajnos nekünk még sehogy nem állnak a dolgok.
Nálunk a vérvétel számos ételre mind álnegatív eredményt hozott ki a tejre, rizsre is, úgyhogy semmi nem történik.
Neocate tápszert eszik a babám, azzal elvagyunk. Fokozatosan be tudtam vezetni neki a régen nem tolerált ételeket (pl sütőtök, sárgarépa, most az őszibarack és a nektarin van soron, de bírja a kajszit, a dinnyét stb...), tehát úgy néz ki, hogy már bírja az ételeket.
(2 hónapig Fenistil cseppen élt szegényem, mert annyira nem tudtam neki semmit a adni allergiás tünetek nélkül!)
Lisztérzékenységre is negatív eredmény jött ki, pedig azóta sem hízik, sőt elkezdett fogyni (9 hónaposan 6 kiló 70 és 90 deka körül mozog a súlya-egyik héten fogy, másik héten visszahízza, majd megint fogy stb.), úgyhogy anyagcsere betegségek irányába fog kivizsgálás történni augusztus végén (akkor jön vissza a dokinő szabiról, akivel meg van beszélve).
Szóval mi itt tartunk.
Örülök, hogy nálatok kiderült az ok és már fejlődik rendesen a babád!
Minden jót nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!