Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért adjátok csak a férjetek...

Miért adjátok csak a férjetek (vagy a gyereke apja, hihi) vezetéknevét a gyereknek?

Figyelt kérdés

Akkor is azt adjátok, ha valami vicces (pl. Bugyi) vagy gáz (pl.Borovnyik) vezetékneve van?

A mi gyerekünk a kettőnk vezetéknevét kapta, mert mi ketten is így vettük fel egymásét. De az anyakönyvvezető mondta, hogy nagyon sok pár így csinálja mostanában. Vagy ezt van, aki túl hosszúnak találja?

Ti miért nem a saját, vagy a kettőtök vezetéknevét adtátok a kicsinek vagy miért azt?

2014. máj. 27. 16:03
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Ha nagyon "gáz " lett volna, akkor kitalálunk valamit, de nem volt az. Viszont az én vezetéknevem nem tetszik nekem, fel sem merült bennem, hogy két vezetéknevük legyen. Helyette van 2 keresztneve mindkettőnek. Egyébként nem is tetszik nekünk egyáltalán ez a divat. Ahogy neked nem tetszik a miénk. :) Szóval a fő oka ez. Szerintem szükségtelen és egyáltalán nem jópofa. Nem hiszem, hogy ezzel kell kifejeznünk a kölcsönös tiszteletet.
2014. nov. 11. 18:43
 22/25 anonim ***** válasza:

" férjetek (vagy a gyereke apja, hihi)" - ez micsoda?

Azzal is bajod van, ha valakik, akik gyereket vállalnak nem házasodnak össze?

Értem én, hogy mindig az a jó, amit az ember saját maga tesz, a többi meg semmit sem tud a világról (pl. "gyerekvállaláshoz nem kell ész"- típusú megjegyzések), de mi ebben a "hihi"?

2014. nov. 11. 18:52
 23/25 anonim ***** válasza:
45%
Áruld már el, hogy mi bajod van a Bugyi vezetéknévvel? Mert ha gyerek lennél még megérteném, hogy nevetsz rajta, mert szerinted vicces, de felnőttként szánalmas ezen élcelődni. Értelmes felnőttek ezt észre sem veszik. Nekem Bugyi a vezetéknevem, és képzeld büszkén viselem, mert az apukámtól kaptam, akit imádok. Ja, és hogy a kérdésre is válaszoljak, a férjem vezetéknevét kapta a lányunk, mert nekünk így természetes, és nem akartunk vele kiszúrni, hogy litániát kelljen írnia, mire leírja a nevét.
2014. nov. 12. 08:04
 24/25 anonim ***** válasza:
Szerintem azért, mert alapjáraton patriarchális társadalomban élünk és ez a bevett szokás.
2014. nov. 12. 10:54
 25/25 anonim ***** válasza:
szerintem meg azért, mert ha tegyük fel nekem van egy fiam, megkapja mimdkettőnl vezetéknevét+egy keresztnevet az pl.:Kovács-Molnár János, na most neki lesz egy felesége és egy fia és a felesége is szeretné a vezetéknevét adni az már pl.:Kovács-Molnár-Horváth Béla sőt lehet hogy még szeretnének plusz egy keresztnevet az már Kovács-Molnár-Horváth Béla János és így tovább az ő gyerekeik meg az ő gyerekeik meg azoknak a gyerekei, ezért bevett szokás a férfi(családfő) nevét adni aztán+1 vagy 2 keresztnév, az unokákra, dédunokákra stb.. is gondolva..
2014. nov. 12. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!