Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem akar hazajönni...

Miért nem akar hazajönni másfélévesem?

Figyelt kérdés
Tegnap átmentünk ebédelni a nagyihoz és ott aludtunk délután. Mikor este haza akartuk vinni egyszerűen nem lehetett betenni az autóba, akkora balhét csapott. Kénytelenek voltunk estére otthagyni. Eddig még soha nem volt ilyen! Ma reggel elmentem érte, hogy hazavigyem és kikérte magának. Nem szeret már a kislányom? Vagy ez most neki jó móka? Nekem a szívem szakad meg... Ha ma este is ezt csinálja, mit tegyek? Vigyem haza "erőszakkal" vagy aludjon nagyinál még egy éjszakát?

2014. máj. 27. 10:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

S ha hisztizik, hogy repülni akar egyedül, akkor felteszed egy gépre, hagy menjen?

Bocs, csak azért írom, mert az egy dolog, hogy ő valamit akar, vagy valamit nem akar, azért mégiscsak neked kell őt irányítanod.

Az amúgy hülyeség, hogy nem szeret, ne viccelj. Valószínű csak jól érezte magát a nagyinál. Nem gond ez, nem azért van, mert téged nem szeret.

Viszont, ha haza akarod vinni, akkor vidd haza. Az nem gáz, ha egy kicsit dühöng. Fog még máson is az életében dühöngeni.

2014. máj. 27. 10:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Anyós és köztem a különbség: anyós tud mindent úgy szervezni,hogy amikor ott az unoka akkor csak vele foglalkozzon....természetesen én nem tudom hiszen mindig ott a gyerek és nem csak alkalmanként jön. Meg a mama jobban kipihentebb meg a mama több mindent megenged stb stb
2014. máj. 27. 10:25
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Azért ne az ő akarata érvényesüljön már, te vagy a szülő, az van amit te mondasz. Jól érzi ott magát, ő van a középpontban, sokminden másképp működik mint otthon, a mama engedékenyebb és kényeztet, ez így a helyes. De ha haza kell menni, akkor haza kell menni és pont, nem egy 1.5 éves dönti el, hogy mit akar.
2014. máj. 27. 10:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi lesz ilyen még sokszor pl játszótéren, vagy ha átmentek valakihez vendégségbe pláne ha ott is kisgyerek van.

Én nem hagytam volna ott aludni, hiszen mikor el kell jönni a játszótérről vagy ha vendégségben vagyunk és ott csinál ilyet mikor eljövünk, nem hagyom ott aludni. Annyit szoktam hogy még egy kicsit hagyom játszani, de aztán megfogom és eljövünk. Üvölt, de hamar abbahagyja, elég kijönni az ajtón. Nálatok valószínű ha elindult volna a kocsi már abbahagyta volna.

2014. máj. 27. 10:30
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
még annyit hogy biztos emlékszel mikor gyerek voltál és mennetek kellett, tuti te is kérted anyukádat, hogy még had maradjunk...... Na ez ugyanaz. De biztos ti is hazamentetek.
2014. máj. 27. 10:32
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom,szedjétek már össze magatokat a pároddal......most komolyan amásfél éves diktál?!S akkor most ott hagyjátok hetekig,vagy örökre a nagyira,mert ő azt akarja?!Ezért van ez a sok,elkényeztetett,hisztis,akaratos gyerek....nyugi,nem lesz lelki sérült,ha megfogod és igenis haza viszed......neked nem csak szeretni,nevelni is kell agyereket,hogy normális felnőtt váljék belőle.....
2014. máj. 27. 12:03
 7/12 anonim ***** válasza:

Fogd meg egyszerűen, és vidd haza. Ha látja rajtad, hogy nem vagy elég határozott, és egy kis hisztivel, sírással mindent el tud érni, akkor majd szép sorban jönnek a dolgok. Előbb csak ott alvás, aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy boltban is ezt csinálja, ha nem veszel meg neki valamit.

Nem vagy rossz anya, sőt ettől leszel még jobb!

Ráadásul sok nagyszülő még teszi is a lovat a gyerek alá, mert így be tudják bizonyítani, hogy rossz anya vagy, nem szeret a gyerek, vagy őt jobban szeretik. Egyszerű rivalizálás az egész.

Szeret téged az a kislány, csak a mamánál alvás most újdonság volt. :)

2014. máj. 27. 12:18
 8/12 anonim ***** válasza:
De örülnék ha az én lányom akarna bárhol is maradni és nem csak jönne utánam.Egyébként én vagyok a főnök,nálunk nem a kicsi akarata érvényesül.Persze ha mama ráér,szerintem maradhat ott is.
2014. máj. 27. 12:41
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Soha nem fogom megérteni ezt. Nekem hisztizhetne bármelyik, bármennyit ha indulás van akkor indulás van. Hidd el ha már most engedsz neki, akkor később mi lesz?
2014. máj. 27. 14:02
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, de én a többiek mellé állok. Egy másfél éves nem lehet a főnök a családban. Az én kisfiam 14 hónapos, szeret anyuéknál lenni mert akkor minden körülötte forog, anyu úgy szervezi a teendőket hogy amikor ott a kisfiam, ne legyen dolga, így másból sem áll a nap csak a nagyszülőkkel való játékból amit itthon nem kap meg, mivel itthon helyettem senki nem főz meg és nem takarít stb...

A helyedben én szó nélkül fogtam volna a gyerekem és beraktam volna az autóba. Majd megnyugszik. A fiam oltári hisztit csap ha nem viszi fel valaki anyuéknál a tetőtérbe, én megfogom a gyereket és kimegyek vele az udvarra. Lesz.arom hogy ordít és sír, mire kiérek vele már el is felejtette hogy miért sírt annyira.

Te vagy az anya, te vagy a főnök, az lesz amit te akarsz. Sír, hisztizik? hát tegye, majd megnyugszik.

Ne hagyd magad mert így fog a fejedre nőni.

Persze nem mondom hogy néha nem kell engedni, ha nem egetverő a szitu akkor néha én is engedek, de ilyen dolgokban mint a hazamenetel, nem kell engedni.

2014. máj. 27. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!