Megzavarodok?! Nem akar kúszni, mászni
az én kislányom 6 hónaposan kezdett el átfordulni.
10 hónaposan kúszni
11 hónaposan mászni
16 hónaposan járni
Szóval ne ijedj meg, menni fog, mással meg ne törödj
A szakemberekre hallgass!
Ha az izomtónusával minden rendben van, akkor csak egy kis lelki rásegítés kell, hogy érdekelje a kúszás-mászás.
Játékosan tornázzatok.
Hanyattfekvésből fordítsd hasra, és tegyél elé érdekesjátékokat, amelyeket majdnem elérhet a kezével, hogy próbáljon érte nyúlni. Nem baj ha hisztizik.
Ha sokszor így csinálod, egy idő után hiszti helyett megpróbálja majd helyváltoztatással elérni azt, amit nem ér el, kúszni akar,vagy ha négykézlábra tud állni, akkor mászni akar majd.
Itt most az van, hogy ő nem akar, rá kell venni, hogy akarja, mert a mozgásfejlődést az agy irányítja.
Minél több időt töltsön játszószőnyegen játékokkal körülvéve, és gyakran forduljon hasra, sokat legyen hason!
Ezek a mozgások csak hasonfekvésből fognak beindulni., meg a hasonfekvés erősíti az izmait, mozgásra készteti, míg ha passzívan ül vagy hanyatt fekszik, akkor jól elvan a világgal. Ezért egy kicsit küszködni kell vele.
Türelem és kitartás, nem vagytok elkésve, másokhoz meg ne hasonlítgasd, a babák nagyon különbözően tudnak fejlődni.
Ha szakember látta és nincs szervi problémája, akkor csak próáld meg beindítani a fantáziáját, hogy felfedezhesse a világot!
Esetleg egy kis motiváció, segítség, hogy beindítsd.
http://www.youtube.com/watch?v=R9rQkpT94DE
Egyébként csatlakozom az előttem szólókhoz, ha a dokik azt mondják, minden rendben, akkor csak egy kis lökés kell neki, meg egy kis türelem. Nincs lemaradva semmiről, és próbálj meg ne foglalkozni msáokkal. Ez szerencsére nem egy verseny, bár néha nekem is az az érzésem. :)
Itt mindig azt írják, amit hallani szeretnél.
A kúszás-mAászást már tudnia kéne. De ha nekem nem hiszel, bármelyik oldalon megtalálod, hogy egy 9 hós babának már minimum kúsznia kell, ha még nem is mászik. (Ezzel erősíti a kezét-lábát)
Mozgásfejlődésileg le van maradva.
De azért linkelek pár oldalt, tulajdonképpen az összesen ezt írják.
Ez nem jelenti azt, hogy nincsen rendben, de mindenképp lássa hozzáértő!
Kislány vgy kisfiú?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!