Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megzavarodok?! Nem akar...

Megzavarodok?! Nem akar kúszni, mászni

Figyelt kérdés
9 hónapos a babám, forog oda-vissza, a saját tengelye körül körbe-körbe! De viszont se nem mászik, se nem kúszik! Még jelét se látom, mert nem "hintázik" meg ilyenek! Ha nem ér el valamit hisztizik! Már voltunk neurológusnál, dévényesnél, de azt mondták minden rendben! De akkor mit csináljak, h segítsek neki?! Unom, h mindenki kérdezi, h ugye már kúszik? Mikor mondom, h nem, akkor el vannak ájulva, meg ez meg az ilyen korba már rég mászott! Komolyan már minden nap ezen jár az agyam, ezzel álmodok! Tudom h hülyén hangzik, de nagyon idegesít!!!

2014. máj. 26. 14:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Kislány! De már elvittem neurológushoz, dévényeshez, azt mondták rendben van! Azért is irtam ki, h hova tudnám még elvinni??? Tudom nagyon jól h le van maradva, de mit tudok tenni??
2014. máj. 27. 09:34
 12/21 A kérdező kommentje:
10-es köszönöm szépen!!!!! :)
2014. máj. 27. 09:35
 13/21 anonim ***** válasza:

Akkor várj még vele, adj neki időt. De ha 1 hónapon belül nem mászik, mindenképp értesítsd elsőnek a védőnődet!! 7 hónaposan kérdezte meg: ugye már mászik?. Nekünk 6 hósan kúszott, 7,5 hósan mászott.

De vannak lassú fejlődésű babák. Nem nagyobb a súlya??

Hány kilós baba? Lehet a súlya miatt lustább.

Azért nem kell még kétségbeesned ennyire, 1 hónapot adj neki.

Vidd babák közé, akik már másznak. Hatha kedvet kap :-)!

2014. máj. 27. 09:49
 14/21 anonim ***** válasza:
78%

Csatlakozom a 10-eshez. muszáj írnom a minket lepontozó miatt!

Ha figyelmesebben olvasna, láthatta volna, hogy a kérdező már megnézette szakemberrel a kisbabát, és nincs baj, és nincs olyan, hogy egy 9 hónaposnak már másznia kell!!!

Én írtam arról, hogyan próbálja játékosan rávenni a babát a tornára.

Nem linkelek, tanácsom saját tapasztalat. 4 gyermekem van, az első 8 hónaposan mászott, a második 5 hónaposan(!), a harmadik 9 hónaposan. És itt jön a negyedik. Vele szülés után a koraszülöttre kerültünk, mert fertőzést kapott. Ezért rendszeresen járunk vissza ellenőrzésekre, szakember orvosok nézik hónapról hónapra a fejlődését. 9 hónaposan ő is itt tartott, hogy csak forgolódott. A védőnőnk azt modta rá, hogy "utolsó pillanatos kisbaba", az ilyen babák mindig megijesztik a szüleiket. A gondozó orvosától kaptam ezt a tanácsot, amit fent leírtam, hogyan lehet mászásra késztetni. Ezután 10 hónapos kora után egyszer csak egyik pillanatról a másikra elkezdett kúszni majd négykézláb mászni, azóta így közlekedik. Most 11 és fél hónapos, és pár napja megtette az első önálló lépéseit.

Ebből is látszik, hogy a babák fejlődése mennyire különböző lehet, még testvérek között is, és nincs olyan, hogy 9 hónaposan másznia kell, 1 évesen járnia kell, 1,5 évesen beszélnie kell, nem kell, csak lehet.

Kedves kérdező, mivel szakemberek látták a babádat, tényleg nyugodtan legyél, ne idegesítsd magad, ahelyett inkább játsszatok együtt a babáddal, jókedvűen, tegyél meg mindent annak érdekében, hogy beindulhasson a mozgásfejlődése, és akkor majd ő előbb-utóbb látványosan beindul. Ugye a kúszás azért lényeges, mert fontos lépés az idegrendszer fejlődésében, ha ez kimarad, később iskoláskorban tanulási problémák vezethetők vissza erre, de ez sem mindig törvényszerű.

Én úgy gondolom, hogy nem olyan választ adtam, amit a kérdező hallani szeretne, hanem olyat, amivel úgy gondoltam, hogy segítek.

Lehet nyugodtan ezt is lepontozni...

2014. máj. 27. 10:08
 15/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm, hogy leirtad a saját tapasztalatsidat! Én senkit nem pontoztam le, örülök, h írtatok!!! Én is pont erre gondoltam, h még várok 1 honapot és meglátjuk, addig is minden nap próbálkozom vele, hátha ... tanácsokat megfogadom!! :) lehet a sulya miatt is, kis lusta, most 9 kiló! Ja és probálom sokat vinni, olyan picik közé, akik másznak, de még csak figyeli őket! Egyébként 7 hosan kezdett el forogni, mar amiatt is aggódtam, de lehet ő mindent kesőbb fog csinálni! Csak olyan rossz, mikor mindenki csodalkkzik, h nem maszik, meg mikor rokonok dicsekednek, h az ő gyerekük mit tud! Lehet nem dicsekvés, csak mar nekem jön le úgy! Köszönöm mégegyszer mindenkinek! Várok meg tapasztalatokat, tanácsokat!!!
2014. máj. 27. 10:34
 16/21 A kérdező kommentje:
Ja és a védőnő, igen kérdezte, mondtam neki, hogy nem! Tudta h voltunk neurologusnál, de azt mondta vigyem vissza! De nem ertem minek, ha egyszer azt mondta rendben! Am se könnyű nalunk, mert egy honapja kertem időpontot és júliusra kaptam :S előtte is maganúton voltunk, 8000 ft-ot kèrt, 5 perc alatt megnezte es 15 percig gépelt, hát hozzá nem szivesen vinném vissza
2014. máj. 27. 10:39
 17/21 anonim ***** válasza:
33%

Nekem kimaradt a mászós kúszós korszakom. Ültem, aztán meg egyszer csak elindultam. Az égadtaegyviláon semmi bajom nem volt és nincs is, csak nekem tökéletes volt, ha valahova letettek. Ott én órákat elüldögéltem. Tény, hogy nyugis baba voltam, de ezen kívül semmi.

Ha orvos is azt mondta, hogy nincs semmi baj, akkor csak adj időt neki. Egy gyerek sem egyforma. Van akinek a foga nő más ütemben, van akinek a mozgása halad máshogy stb...

Ezért nem szabad ennyire rágörcsölni a szakirodalomra. A peteéréstől a halálig csilliárdnyi változata létezik az emberi fejlődésnek.

Nyugi, lehet, hogy 2 hét múlva meg minden percedet az utána való szaladgálás tölti majd ki. :)

2014. máj. 27. 11:27
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Csak azért tényleg idegesíti ez az anyukát, mikor minden 2. embernek ez a kérdése, meg a környezetében családjában más babák már csinálták. Teljesen megértem:-)

1 hónapot adj neki, aztán keress fel más dokit:-)

9kg nem vészesen sok. Az még teljesen normál kategória.

2014. máj. 27. 11:33
 19/21 anonim ***** válasza:
en is mindig az orulet hataran voltam hogy nem akar a kisfiam maszni stb.ez a korszak nekunk ki is maradt.mindenhova porogve ment el.aztan egy nap felallt.majd eloszor megtanult esni es egyik este 11kor gondolt egyet felallt es elment kapaszkodas nelkul az agytol a tvig,aztan a szekrenyig vegul kiment a nappaliba :) ugyhogy nyugi
2014. máj. 28. 18:08
 20/21 anonim ***** válasza:
Nekem a 3. volt ilyen (lány), megőrültem, hiszen a fiúk stb... Annyi volt a különbség, hogy napjában egyszer hasra fordult és ennyi. 9 hónaposan meguntam én is, doki, Dévény tornász egyebek. Minden rendben. A Dévényesnek el is hittem és vártam türelmesen. 11 hónaposan kúsz(ogat)ott,14 hónaposan indult el. Most 6 éves és nagyon rendben van.
2014. máj. 28. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!