Lassan 3 hós babámmal nincs időm semmire! Mit csinálok rosszul? Ti hogy csináltátok?
Nem csinálsz rosszul semmit. Az én lányom is teljes embert kívánt ennyi idősen, meg még később is (nem akarlak elkeseríteni). Sőt, volt, hogy két egész embert. Tápszeres, ezért korán hozzátáplált baba. Mire a kaját elkészítettem, meg etetés után elmosogattam, rendbe tettem a dolgokat, addig is kellett valaki hozzá. Persze nem volt mindig 2 ember, de úgy aztán tényleg kemény volt. Sírni sose hagytam, egyszerűen nem bírtam.
7 hónapos is elmúlt, amióta vannak negyedórái, amikor önálló foglalkozás van. Nálunk a legnagyobb siker a járókája, tetszik neki nagyon, hogy mobil, oda közlekedik, ahová szeretne. Ezen túl igaziból 5-10 percnél tovább most sem szeret, nem is igen bír lenni egyedül.
Megmondom őszintén, amikor mások kiegyensúlyozottak, van idejük a háztartásra, önmagukra, a gyerek sose sír, sose nyűgös, sose beteg, szépen játszik meg alszik, attól nekem már égnek áll a hajam.
Nálunk még most is csak ritkán van olyan nap, hogy van alkalmam rendrakásra, minimál takarításra. És igen, hulla fáradt és kimerült voltam. Most is gyakran érzek így, de mivel már szépen nyílik ki az értelme, sokkal szórakoztatóbb is az együttlét, játék, mese, éneklés, mondókák.
Szóval én a magam bőrén tapasztalva azt mondom, nehéz, bármennyire is gyönyörű...
Napirendet erőltetni egy gyerekre úgy, hogy neki más igényei vannak - el nem tudom képzelni! Sokkal inkább fordítva. Minimum hónapokig ő alakítja a szülők (de mégis mindenekelőtt az anyukája) napirendjét.
Kitartást kívánok Neked!
Nekem sincs mindig időm, hogy elvégezzem a teendőket. Hiába van nagyon jó kislányom, neki s vannak rosszabb napjai. Ez van.
Azért meg ne "álljon a szőr ahátadon",mert van olyan, akinek nyugodtabb babája van.
A napirend megigenis kell. Úgysem tudodtartani pontosan, de a baba így tudja, hioy mikor mi következik, nem beszélve magamról.
Azért sír SOKKAL kevesebbet, mint pl. barátnőmé, mert ha egyet is sír rögtön ugrál ida-viddza, hogy miért sír.
Nekem ilyenek nagyon ritkán vannak.
Ismerem, hogy mik az igényei.
Hidd el kérdező, ÉN IS TAPASZTALATBÓL mndom, a napirend igen jó hatással van mind a kettőtökre.
Inkább legyen ilyen nyugodt, mint másé.
Ha valaki azért pontoz le mert irigy, akkor sárguljon csak!:-)
Szerencsés vagyok,, hogy ilyen gyerekem van :-)!
Aki meg lepontozott, ettől nem nekem lesz rosszabb... :D
Hajrá!
na jól van egyes de azért az mégis meglepő hogy egy 8 hónapos baba majd 2 óra hosszát eljátszik egymaga a kiságyába úgy hogy meg se nyikkan..( bár az egyik kommentedbe el is szóltad magad,hogy kőkeményen dolgoztál azon hogy ez így legyen!Nagyjából el is tudtuk képzelni,hogy mi volt az a kőkemény munka:hagytad sírni a kiságyába ő meg szegényke egy idő után hozzá szokott,bele tőrödött és most már nem is hív!!
Egyáltalán egy 8 hós baba mit keres majd 2 órát a kiságyba??Akinek már ilyenkor kúszni-mászni,mozogni,felfedezni,rámolni "kellene"??
Szóval valószínű ezért lettél lepontozva mert ez nem a nagy átlag!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!