Külföldi nyaralásnál ragaszkodjak a megszokott napirendhez 14 hónapos kisfiamnál?
Tiszta frászban vagyok a nyaralás miatt, szüleimmel megyünk. Új környezet, új ágy stb... Félek hogy nem fog minden olyan simán menni mint itthon (evés, altatás). Jó az ha ragaszkodom a napirendhez? Mert anyuék már most azt mondogatják, hogy eszembe sem jusson letenni a gyereket 8kor aludni, mert akkor fogunk kimenni a sétáló utcába vásárolni és hogy a gyerek majd alszik a babakocsiba ha álmos lesz meg ilyenek. De a babakocsi nem olyan kényelmes, meg ha kiveszem a babakocsiból hogy berakjam a kiságyba aludni akkor felébred és nem fog tovább aludni. Amúgy sem akarom azt hogy este 11-ig kint legyünk a 14 hónapos kisfiúnkkal. Nem mondom, hogy minden áron 8-ig aludjon majd el, úgy gondoltam hogy azon a héten 9-ig lehetne ébren, utána meg vissza megyünk az apartmanba és lerakom rendesen aludni. Anyu az evéssel is úgy van hogy ha szerinte a gyerek nem fogadja el elsőre az ételt akkor ne erőltessem mert majd eszik ha akar, én meg inkább mindig kínlódok kicsit és érdekes, utána szépen eszik a gyerek. Csak meg kell győzni hogy az evésre időt kell szánni, nem lehet közben futkározni vagy játszani.
Szeretném tartani a megszokott napirendet, a megszokott ritmusunkat, dolgainkat. Szerintetek is lazábban kéne majd kezelnem vagy jó az ha mindent úgy csinálok (persze minimálisan engedek) ahogy itthon is? Ha hazajöttünk minden a régi lesz ugye? Több hónap után végre újra eszik a kisfiam rendesen, 1 hónapja szépen alszik, altatás nélkül elalszik, félek hogy mindez felborul majd nyaralás alatt...
15 hónapos lesz a kislányom, mikor Olaszországba megyünk. Én nem tervezem, hogy betű szerint tartom a napirendet. Nyilván nem kerül órákkal a megszokott időpont után ágyba, de mindenképpen lazábban veszem majd. Mondjuk Ő harmadik baba, és más dolgokban is engedékenyebb vagyok vele. Minden esetre a rituálékat azért tartanám. Például ahogy elalszik, azt úgy csinálnám, ahogy otthon.
A másik két gyereknél is így volt, és nyaralás után minden visszaállt az eredeti rendbe.
akkor én leszek a kivétel, én tartottam. Első gyerek volt akkor, és 15-16 hónapos, amikor voltunk nyaralni Horvátországban. Nekem akkor fixen minden nap ugyanakkor aludt nappal és este is. Én nem sétáltam már vele, én ugyanakkor tettem le, és utána apával kettesben kint maradtunk a teraszon.
Babakocsiban akkor ő már nem aludt. Csak az ágyban. De ott jól. És én ezt a rendszert, nem akartam, nem mertem felborítani.
:)
de attól még jól éreztük magunkat. Bizony ám. :)
közben írt valaki. Szóval, én voltam az altatásos, és evéses rendszertartó.
Után ősszel voltunk Olaszországban 2 hetet és ott is tartottam a rendszerünket. Nekem ez így bejött és abszolút pihentető volt számomra.
De ez nem azt jelenti, hogy egész nap otthon voltunk, mert Olaszországban már nem otthon aludta a délután alvását az ágyban, hanem az autóban. :) kemény 2-3 órát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!