Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ártok a babám gerincének, ha...

Ártok a babám gerincének, ha gyakoroltatom vele az ülést?

Figyelt kérdés
Én írtam tegnap kérdést 6,5 hónapos kislányommal kapcsolatban, hogy a védőnőnek nem tetszett, hogy még nem ül önállóan. Én soha nem párnáztam ki eddig, babakocsiban sem ültettem még, lehet, hogy ez a baj? Nagyon megköszönném, ha a gyógytornász anyuka is válaszolna. Egyébként ma reggel elkezdett mászni előre / mert eddig csak kúszott, azt is hátrafelé /, tehát tuti erős kiscsaj.
2008. júl. 29. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia.Szerintem már ilyen korban nem ártasz vele.ha mászik az nagyon jó.A lányom 6 hónapos múlt szerdán,de esze ágában sincsen mászni:(viszont ül.Szóval minden baba másként felylödik.....:)
2008. júl. 29. 07:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A védőnőktől néha frászt kapok!!! A 7 hónapos fiam sem ül még, és nem is mászik csak kúszik. A barátnőm kislánya 9 hósan egy hét alatt ült fel, kezdett mászni majd felállt. Ne aggódj, semmi baj a babád mozgásfejlődésével!
2008. júl. 29. 08:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy túl parázom, de látni kellett volna annak a védőnőnek az arcát, amikor mondtam, hogy nem járunk gyógytornára..., olyan képet vágott, mintha láthatóan debil lenne a gyerek, de ezt rajta kívül senki nem vette észre. Annyira büszke vagyok a lányomra és még mindig csak dícséretet kaptunk, lehet azért ütött szíven ez a dolog...:-(
2008. júl. 29. 08:46
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia! Megkerestem az előző kérdésed. Ott a gyógytornász anyukának tudsz küldeni privát kérdést is. Kattints rá és kérdezd meg tőle személyesen.

Szerintem ha már mászik nem kell sok,hogy üldögélni kezdjen. Az én kisfiam 6 hónapos és 1-2 napja fedezte fel,hogy feltudja húzni magát a párnáról és így üldögél.

Szóval írj privát kérdést!

Egyébként néhány védőnőtől én is frászt kapok. Amiket tudnak mondani baba kaja és mama kaja ügyben!4 Égnek áll a dietetikus hajam!

2008. júl. 29. 08:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Kislányom 6 hónapos, mi sem ülünk még. A védőnőktől én is frászt kapok, de még a gyerekorvostól is, aki azt mondja, adjak a babámnak éjjel vizet, ne tejet, mert túl kövér:)

A védőnő meg fogzási hasmenésre, hogy vírus:)

Szóval minden rendben veletek!

2008. júl. 29. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

A védőnőknek egyszer az a bajuk, hogy miért nem ül, őedig már annyi idős, egyszer meg az, hogy még korai, biztos erőltetve volt. sokszor nem lehet kiigazodni rajtuk. a babád meg tutira fel fog ülni hamarosan. amikor az én lányom felült, az tényleg egyik pillanatról a másikra történt, mi meg csak lestünk. meg fogja tanulni egyedül, ne idegeskedj.:)

2008. júl. 29. 09:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Gyógytornász kismama vagyok, az egyik, mivel láttam, hogy van egy másik kolléganőm is ezen az oldalon! :-)

Azt gondolom, inkább a védőnődnek kéne gyógytornára járnia. Vagy inkább átnézni a mozgásfejlődésről szóló jegyzeteit...:-)

Nyugodj meg, semmi baja a babádnak! Megfelelően fejlődik, a saját tempójában. Tudomásul kéne már vennie valamennyi védőnőnek és egyéb gyermekekkel foglalkozó szakdolgozónak(tisztelet a kivételnek persze), hogy nincs két egyforma gyerek, mindegyik a saját ütemében fejlődik, és nem lehet életkori keretek közé szorítani, hogy ki mikor kezd el ülni, állni stb.

Egyébként ha a babád igényli, nyugodtan ültetheted, a fokozatosság elvét betartva. Először csak pár percig, hátát megtámasztva. Figyeld, mikor fárad el!! Nem kell erőltetni semmit, játéknak fogjátok fel az ülést is, kösd le a figyelémét valamivel. Egyébként lehet, hogy az előttem szólóknak lesz igaza, és egyik napról a másikra magától ülni fog, ne aggódj!

Mivel egyéb tekintetben teljesen normális a mozgása a leírtak alapján, nincs ok az aggodalomra! :-)

Jó babázást, no para! :-)

2008. júl. 30. 14:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál!:-)Megnyugodtam.
2008. júl. 31. 05:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!