Hány centit kell nőnie a babának egy hónap alatt?
Figyelt kérdés
Most 5 hetes, és 51 cm, de ennyivel is született.2008. júl. 28. 18:46
1/10 anonim válasza:
Ilyenkor sokat 3-4cm is nőnek havonta, de ne aggodj a védőnőm azt mondta ők másképp mérik mint a korházba.A környéken álltalában a védőnők a baba 2 hónapos korában mérik azt a hosszuságot amit a korházban a születésnél.Biztos nálatok is ilyesmiről van szó
2/10 anonim válasza:
Szia! Nem tudom, nálatok hogy van, de náluk egyáltalán nem mérvadó, amit mérnek. Nem merik kihúzni teljesen a lábikóját, a nyaka sem mindig áll egyenesen stb. Ha nem te magad méred, ne foglalkozz vele. Nálunk volt olyan, hogy kevesebbet mértek, mint 1 hónappal azelőtt:-))) Ha nálatok nem erről van szó, se légy ideges, biztos növekedésnek fog indulni...
3/10 anonim válasza:
Szia!
Én is úgy tudom, hogy születéskor a lábújjig mérnek, később a védőnők sarokig. Mi ma voltunk ellenőrzésen, 55-el született a fiam, most 57cm (5 hetes).Ezzel nem segítettem, de engem is érdekel, hogy van ez?!
4/10 anonim válasza:
Állítólag havi 2 és fél centit, de ne aggódj, mi összementünk az első hónapban, olyan pontosan mérnek:-)
5/10 anonim válasza:
Napi 1mm-t nőnek könyv szerint, tehát kb. havi 3 cm
6/10 anonim válasza:
Szerintem ne aggódj! Az én fiam 4 cm-t nőtt 4hét alatt. Most 8hós,de másfél hónapja ugyanannyi. Szóval egyszer gyorsan,másszor lassan növekednek hosszba. Boldog babózást!
7/10 anonim válasza:
Kislányom 51 cmel született, az egy hós vizsgálaton 55 cmt mértek.A súlya 1 kgal lett több.
8/10 anonim válasza:
A kórházban belemérik a hajlatokat is a hosszukba,míg a dokinál már nem.Ezért "mennek össze" néha a babák.Nálunk a dokinál ráfektették egy babamérő centire.3 hét alatt nőtte ki a hajlatait.Tehát ő 52 cm volt mikorszületett (a hajlatokkal együtt),majd3 hetesen szintén 52 cm (hajlatok nélkül).
9/10 anonim válasza:
elméletileg,az első hónapban átlagosan 5 cm-t nőnek.6. hónapra 12 cm-rel kell hosszabbnak lennia a születési hosszánál,de szerintem gyereke válogatja.az én kisfiam 51 cm-rel született és most 4 hónaposan 66 cm, tehát 15 cm-t nőtt,tehát vagy óriás lesz,vagy nem kell foglalkozni a cm-kkel.jó babázást!
10/10 anonim válasza:
Mi is ma voltunk mérickedni és csak 1 cm-ert nőt. Megijedtem, de a védőnő azt mondta, hogy a korházban máskép mérnek. Nyugi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!