Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért van az hogyha hagyon...

Miért van az hogyha hagyon sírni elalvásánál a babámat akkor sokan azt gondolják, hogy bizalomvesztés alakul ki a gyerekben?

Figyelt kérdés
Anyukám is hagyott sírni ha tudta, hogy nincs semmi bajom, mégis tökéletes a kapcsolatunk. Bizalomhiányról szó sincs. Most én is ezt játszom a 4 hónapos lányommal, kicsit el lett kapatva mert nagyon hasfájós volt az elején és most már gyakorlatilag állandóan sír ha nem járkálok vele és nem rázom a fenekét. Most kezdtem el, hogy berakorm az ágyába ha látom hogy álmos és hagyom elaludni. Persze néha benézek hozzá, megsimogatom, de nem veszem ki. Most 10 perc alatt elaludt. Most akkor rossz anya vagyok, vagy nem fog bennem bízni?
2008. júl. 28. 13:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagy az,miért lennél?

Nekem 2 hónapos a lányom,és mivel tegnap apóséknál voltunk,körül volt lengve.Pofázhattam,hogy ne ugráljanak állandóan neki,mert csak én szívom meg.Ennek megfelelően nem akar egyedül elaludni.Nyüszög,mert nem vele foglalkozom egész álló nap.Elaludni úgy hajlandó,ha odafekszem mellé,de legalább nem kell ölben fognom.Eddig olyan szépen elaludt egyedül.

Én esténként is szoktam hagyni,ha tudom,hogy álmos és csak nyüglődik.Szerintem sem szabad hagyni,hogy a fejünkre nőljön a gyerek.Engem is hagyott anya sírni,mégsem lett rossz viszonyunk,mégsem vagyok vele bizalmatlan.

2008. júl. 28. 13:38
 2/12 anonim ***** válasza:
35%
2008. júl. 28. 14:18
 3/12 anonim ***** válasza:
79%

Nem vagy rossz anya!!!! Igenis jól csinálod, hogy már most elkezded a "nevelést". Te érzed, hogy mi a legjobb a babádnak és neked.

Én imádom az anyámat és 2-3 hónaposan engem is hagyott vinnyogni éjszaka, hogy megtanuljam: alvás van éjszaka.

A babáknak nagyon rövid az emlékező képességük. Csak gondolj egy kicsi gyerekre aki még az idő fogalmával sincs tisztában.

Jó anyuka vagy.

2008. júl. 28. 14:22
 4/12 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon jol csinalod nincs is mit hozzafuzni!:) Szerintem ez a szo hogy "bizalomvesztes" divatt lett. Regen a foldmunkaval foglalkozo anyukaknak akkor volt idejuk foglalkozni a babaikkal mikor a sor vegere ertek megpihenni. Semmi bajuk nem lett a babaknak, ugyanugy szerettek a szuleiket.
2008. júl. 28. 14:34
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Különbséget kell tenni a sírások között. Ha baja van és nem reagálsz időben v. egyátalán nem, akkor szerintem létezik ez a bizalomvesztés dolog. De ha csak nyűglődik, igazából ő sem tudja mi a baja v. csak nem akar aludni és hagyod sírni / sok mindent nem is tudsz tenni /, akkor nem hiszem. Bár én is, ha nem akar aludni nem hagyom ott, hogy álomba sírja magát, 2-3 percenként bemegyek, megsimogatom, hogy tudja nem hagytam magára, de ki is megyek rögtön. Egyébként általában 2* kell bemennem...
2008. júl. 28. 15:03
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Ha tudom, hogy éhes, vagy pisis a pelus, fáradt, stb. akkor persze foglalkozom vele, de ha evés, tisztába tevés, közös játék után is bömbölizik akkor egy kicsit megtanuhatja hogy játszon el egyedül is egy kicsit.
2008. júl. 28. 15:12
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is így csinálom, nincs ezzel semmi baj!

Anno a tesom mivel első gyerek volt totál el lett kényeztetve mikor pici volt és csak kézbe volt állandoan. Én mint második, rám nem jutott ilyenre idő és hagyott anyu sírni. Most nekem jo a kapcsolatom anyuval tesomnak viszont nem. Szoval sztem nincs köze hozzá h később mi lesz max a te babád önállobb lesz :)

2008. júl. 28. 15:51
 8/12 anonim ***** válasza:
35%
A természeti népek, magukon hordták gyermekeiket...
2008. júl. 28. 16:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Engem is sokan hagytak sírni, és bizony kamaszkoromban nem az anyukámmal osztottam meg a gondjaimat...Nem kelle vele fél éjszakákat ringatva sétálni, de azért az órákig való sírni hagyás se hiszem, hogy jót tenne..

Traci Hogg - Melinda Blau: A suttogó titkai-ban leírt módszert alkalmaztam, amikor leszoktattam a fiamat a ringatva eleltatásról (mert azért az elején én is elkapattam ám:)):ez nygyjából annyit tesz, hogy amikor már MAJDNEM elaludt, óvatosan leültem vele. Ha sírni kezdett, felálltam és kezdtem elölről. Nagyjából egy hét alatt sikerült így leszoktatni a ringatásról, utána pedig hasonló fokozatossággal elértem, hogy le tudtam tenni az ágyába ébren, de nagyon álmosan.

Ehhez mondjuk hatalmas elszántság és rengeteg türelem kell (eleinte volt, hogy egy éjszaka 47-szer vettem fel és raktam vissza), de hát ezt vállaltuk, amikor gyereket szültünk, és még mindig sokkal jobb, mint sétikálni vele amikor már majd' leszakad a hátad, vagy hallgatni a magányos bömbölését, és közben azon őrlődni, hogy most vajon sérül-e.

De ha csak azért tetted fel a kérdést, mert megerősítést vársz, akkor: igen nagyon jól csinálod, szuper anya vagy :))

2008. júl. 28. 17:12
 10/12 anonim ***** válasza:
54%

Előzőnek:

Bírom a felfogásod:) DE! a 47x-i felkapkodás helyett sokkal értelmesebbet is csinálhatnál. Mondjuk magad mellé fekteted a babádat, összebújsz vele, vagy még játszotok egy kicsit... Hagyod a ciciden elaludni. Hidd el!!!! beválik.

2008. júl. 28. 19:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!