Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hós babámat hogyan szoktassa...

6 hós babámat hogyan szoktassam rá az ujjára inkább a cumi helyett? Cumi fóbiámmal nem bírom már tovább.

Figyelt kérdés

Tudom, hogy a babáknak 1 éves korukig kb. kell, hogy le tudják vezetni a szopi ingert, nyugtatásképp cumival vagy az ujjukkal.

Lánykám eleinte ujjszopizott, de leszoktattam a cumi javára. Most cumizik, de nem bírom már idegekkel.

Attól félek lenyeli.

Éjszaka emiatt többször kelek hozzá, holott ő alszik, hoy megnézzem, szegényt megrázom picit, hogy él-e még.

Nappal le sem veszem róla a szemem, többször hirtelen rákiáltottam, hogy hééé, mert azt hittem, lenyeli.

mindig féltem ezektől a dolgoktól, de most szerintem túlzásba vittem.

mit tegyek? éjjel vagy 10x megyek be hozzá, a férjem azt mondja, hogy beteges.

viszont a babám szeret cumizni

akkor legyen inkább az ujja, azzal nem tud megfulladni, majd leszoktatom, ha, nagyobb lesz.

2014. máj. 4. 10:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem félsz a szilárd ételtől? Majd fogsz. Ne haragudj, tényleg magaddal kell kezdened valamit, nem a gyerekkel. Itt senki nem rosszindulatból írta, amit. Mit fogsz akkor szólni, amikor a gyerkőcnek esetleg megakad egy falat a torkán és öklendezni kezd? Annyira ráfogsz parázni hogy 3 évesen is csak pürét adsz neki. Érted? A saját és gyermeked érdekében segíts magadon.
2014. máj. 4. 12:42
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

OFF

"nézzétek, mindenkinek van valami fóbiája, nekem speciel ez a fulladásos dolog, nem tudok ezen változtatni, azért köszi,hogy engem küldtek el orvoshoz, kedvesek vagytok...."

Igen, mindenkinek vannak, ahogy azt írtam is egy korábbi hozzászólásomban. (Amiben semmi lekezelő, vagy rosszindulatú nem volt szerintem, de mindegy).

A határt szerintem ott kell meghúzni, mikor a normális életvitelt már negatívan befolyásolja, és ez szerintem már bővem ez a kategória. ("Éjszaka emiatt többször kelek hozzá, holott ő alszik, hoy megnézzem, szegényt megrázom picit, hogy él-e még.

Nappal le sem veszem róla a szemem, többször hirtelen rákiáltottam, hogy hééé, mert azt hittem, lenyeli")

Én se vagyok híve annak, hogy mindenkinek pszichológusa legyen, mint Amerikában, de régesrég túl kéne már lendülni azon a hozzáálláson, hogy "én nem vagyok őrült, nem megyek pszichológushoz", illetve "nem tudok ezen változtatni"... tök normális dolognak kéne lennie... egy megfázással elmegyünk dokihoz a súlyos fóbiáinknak meg hagyjuk, hogy tök feleslegesen tönkre vágják a napjainkat/éjszakáinkat.. nna mindegy, ez nem idetartozik, csak kicsit kiakaszt, ha jóindulatúan állok valakihez és máris támadásnak veszi... persze ez is a szorongás velejérója, de akkoris...

bocs az offért, remélem megoldódik a dolog-

2014. máj. 4. 13:43
 13/20 anonim ***** válasza:
90%
Be se fér egy baba szájába a cumi, már hogy tudná lenyelni??? Tényleg veled van a gond, már bocsánat.....
2014. máj. 4. 14:31
 14/20 A kérdező kommentje:

utolsó, de be tudja kapni, oldalt, többször megtette, egyszer éjjel arra mentünk be, hogy ordít, mert belementa szájába a cumi.

köszi mindenkinek a kedves hozzászólást, én segítséget kértem, ti meg eléggé bunkón válaszoltatok

(már aki)

és akinek gombiszonya van, az igenis érjen hozzá a gombhoz?

és akinek kényszerbetegsége van?

na mindegy

lepontoztalak titeket

2014. máj. 4. 17:19
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Te nem vagy komplett
2014. máj. 4. 20:00
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarlak bántani kérdező. De nagyon sok baba félre nyel evés közbe. Fiam is ilyen volt most már nem. Valamit kezdeni kellene a félelmeiddel. Vagy szakember vagy egy olyan tanfolyamra elmenni ahol elsősegélyt tanulhatnál. A leszoktatás ne add oda talán a cumit. De ebbe nem tudok segiteni,mert a gyerekeim nem cumiztak.
2014. máj. 4. 20:02
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Jesszusom. Hány éves vagy? Mert eszembe jutott a "gyereknek minek gyerek" szólás... Lepontoztál? Brühühü.. Értsd már meg hogy itt senki nem volt bunkó és az égvilágon senki nem akart bántani téged! A gombfóbiások? Igen.. elmennek szakemberhez. A kényszerbetegek? Igen, ők is elmennek szakemberhez. Ne állítsd már be úgy ezt a fóbia dolgot, mintha gyógyíthatatlan lenne! Úgy írsz, mintha mi azt állítottuk volna hogy bolond vagy. De igenis az ilyen dolgokat KEZELNI szokták!
2014. máj. 4. 22:01
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Még ha nem írtam volna le vagy háromszor, hogy nem rosszindulatból írom és hogy ez tök természetes dolog (pláne egy kismamánál), akkor még azt mondanám, hogy oké, kicsit túlérzékeny vagy, de így szerintem elég egyértelművé tetted, hogy ki az aki bunkón áll a másik félhez (nem én).

Komolyan, nem irigylem az orvosod, gondolom, ha gyógyszert r fel, akkor őt is lebunkózod, amiért azt meri álltani, hogy szükséged van kezelésre.

Egyébként persze a pánikbetegek kuksoljanak otthon, mert nem mernek kimenni, a gombiszonyosok járjanak cipzárosban, az influenzások köhögjenek, akinek gombája van az meg vakarózzon... kezelni tök felesleges.

Elárulom, hogy legalább 4 ismerősömet fel tudnám sorolni, aki nálad sokkal kisebb problémával járt pszichológusnál, mert volt annyi eszük, hogy elmenjenek még mielőtt súlyosbodna.

Persze vannak fóbiák amikkel együtt lehet élni és nem kell kezelni, lehet, hogy a tiéd is ilyen (remélem)... de ha van egy babám, akkor nekem az az első, hogy legalább interneten vagy akárhol megkérdezek valaki hozzáértőt, hogy szorulok-e segítségre, mert az a legfontosabb, hogy a baba egészséges mentálhigiéniás közegben nőjön fel.

Nna mindegy én tartom magam ahhoz, hogy tök normálisan álltam hozzád, te hozzám (és a többi válaszolóhoz már kevésbé), a babád érdekében remélem, hogy ez tényleg csak egy rossz emlékből táplálkozó fóbia, a túlérzékenység meg majd elmúlik, ha már nem leszel kialvatlan kismama... pá.

2014. máj. 5. 11:27
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a nonek nem fobiai vannak hanem szimplan h..lye...erre mar mast nem tudok mondani. Elolvastam a kerdest felrohogtem, h lenyeli a cumit. Oke...de h alszik az a gyerek nyugodtan es kepes vagy felrazni???? Na ehhez mar tehetseg kell. Ejjelente bejarni hozza meg oke, felkelek meglesem.

Na de a hozzaszolasai ami ezek utan jottek!!!" Lepontoztam midnenkit" tenyleg mint egy ovodas! Nem csaka a sajat gyerekevel kapcsolatban nem komplett hanem mas emberekkel se tud kommunikalni, es sertodekeny mint egy 12 eves. Mindegy is vegye el a cumijat a gyereknek, razza fel almabol. Igazi szuperanyuka!!! Gratulalok az ilyen elvetemult emberekhez akik kepesek szaporodni.

2014. máj. 9. 12:58
 20/20 anonim ***** válasza:
Azért az érdekelne, hogy hogyan tudna lenyelni egy cumit egy csecsemő!!
2014. máj. 10. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!