Hülye kérdés, de mennyire foglal le két embert egy újszülött?
Első gyerekem lesz, férjemet megkértem, hogy az első hetet töltse itthon - főleg az én paráimat enyhíteni az új és ismeretlen szituációban.
Készségesen, de kissé vonakodva fogadta, mondván unatkozni fog.
Abszolút házias és a gyerekekhez is ő ért jobban (dolgozott is velük és van is neki már egy). Tényleg annyira sok idő van újszülött mellett, hogy két embert nem foglal le?
Hát az első egy hét az nem lesz fárasztó... :D Majd mikor jön a foga és kúszni mászni, járni kezd.. na akkor már elég fárasztó lesz majd :)
Nekem az első 6 hét egyébből sem állt, csak etetés, pelenkázás, altatás, etetés, pelenkázás, altatás, gyakorlatilag egybefolytak a napok az éjszakákkal, azt se tudtam milyen nap van... hanyadika, stb. Nekem nehéz volt emiatt (de főleg az alvás hiánya miatt) ez az időszak. A barátnőméké jó alvó volt, nekik nem volt ilyen gondjuk anno.
Tényleg, igaza van a párodnak.
Egy újszülött még csak eszik-kakál és az idő nagy részében alszik.
Én egyedül vagyok a lányommal több, mint 1 éve, de még így is sokszor van, főleg míg csak pár hónapos volt, hogy unatkoztam itthon.
Esetleg ha császárod lesz, akkor tud segíteni többet a férjed, de sima szülés után már tudsz főzni, sétálgatni is rengeteget.
nekem nem maradt itthon a férjem, elboldogultam. mondjuk a házimunkát a hátam közepére nem kívántam, de ez van.
sokszor feküdtem le a babámmal napközben is az első napokban :)
de ha jönne a tesó, most biztos megkérném, hogy maradjon itthon
Attól függ. Mármint a gyerektől. Az egyik olyan mint a kisangyal, eszik, büfizik és bealszik, ha épp ébren van, akkor a kezecskéjét nézegeti és gőgicsél. Láttam ilyet, boldog, kiegyensúlyozott baba és később egy nem problémás kisgyerek lett. Anyuka nem is értette, hogy a barátnőmmel mit panaszkodunk, hogy semmire se jut idő, szalad a lakás és a gyereket le se tudjuk tenni. Ő betette a kiságyba és amíg a babuci nézegetett vagy alukált, addig ő elmosogatott, lábkörmöt lakkozott vagy vasalt.
Na a másodiknál megtudta, mi a magyarok istene és hogy miről is panaszkodtunk.
Nekem pl. mind a kettő hisztérikus rohamot kapott a rácsoktól, soha egy percig se bírták se a kiságyat, se a járókát. A nagyobb gyerekem az igény szerinti szoptatást úgy értelmezte, hogy rácuppan a cicire és napi 24 órában ő azon tartózkodik, szájában a mellemmel létezik a továbbiakban. Ha levettem, akkor üvöltött mint a sakál. Semmit nem tudtam csinálni mellette, volt, hogy délután 4-kor jött haza a férjem, én meg bőgve fogadtam hálóingben, mosdatlanul és fésületlenül, mert vagy a gyereket láttam el, vagy a fejőgépre voltam kapcsolva (annyi tejem volt, hogy ha nem lett lefejve, akkor iszonyatos fájdalmaim voltak).
A második a születése után azért könnyebb eset volt, és az újszülöttet és az akkor 1,5 éves nagyobbat könnyebben elláttam mint először az elsőt újszülöttként, a picivel és a kicsivel hármasban simán vettük az első napok akadályait.
Úgyhogy a gyerek természetétől nagyon sok függ, továbbá hogy simán szülsz-e és problémamentes lesz az első hét, vagy úgy vakarnak össze, esetleg császáros leszel és azt hogy bírod. Nekem az első szülés után még a derekam is úgy beállt, hogy a pelenkázáskor vinnyogtam a fájdalomtól, ha előre kellett hajolnom, míg a második után nem volt ilyen gondom.
Nagyban fugg majd a babatol, es attol, hogy érzed magad szules utan. Nekem itthon volt a párom, es összeteszem érte a ket kezem, mert ahogy hazajottunk a kórházból, hasafajassal kezdett szegény, es semmi, de tényleg semmi nem használt. O napközben nem aludt egy percet sem szinte, ejjel is nehezen (a hasfajas is radobott, de azota sem egy nagy alvasigenyu gyerek), csak akkor tudtam enni, vagy fürödni, ha a párom átvette tőlem kicsit. Nem azt mondom, hogy ez általános, de ilyen is van :)
De egyébként ha egy olyan babád lesz, aki eszik-alszik, es biztonságérzetet ad, hogy ott van veled valaki, akkor miert ne? Néha csak ez is sokat segít, hogy magabiztosabb legyél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!