Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha újszülött érkezik meddig...

Ha újszülött érkezik meddig nem tanácsos látogatókat fogadni? Nincs immunrendszere.

Figyelt kérdés

vagy van, aki már az első héten fogad?

csak én belegondolok, hogy olyankor szalad az egész ház, kimerültség van, a baba még érzékeny mindenre, és nekem a rokonom már most kiköti hogy ő aztán járni akar hozzám segítésre hivatkozva.

én meg örülnék ha a fájó gátsebemmel, meg a baba miatti kimerültségemmel nyugton hagynának, pláne hogy ez az én és a baba pillanata én intimnek tartom még ennyire az elején. ismerkedünk egymással, szeretgetjük egymást, stb.

2014. ápr. 25. 13:57
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Ez igazából Rajtad múlik. Hozzánk volt olyan családtag, aki az első hetekben jött megnézni a babát, rövid ideig voltak csak nálunk, de engem nem zavart. Nem is muszáj előre eldöntened. Mondd meg a rokonodnak, hogy majd szólsz, ha szükséged lesz segítségre, vagy ha már tudod fogadni. Ha Te szeretnéd, hogy békén hagyjanak és kettesben (hármasban) legyél a babával, akkor menjenek csak később.
2014. ápr. 25. 14:03
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

aznap már jöttek mikor hazajöttünk a kórházból.

férjem nem jeleskedett takarításban, tényleg szaladt a lakás...

jöttek a szüleim és anyósomék.

kicsit megcsodálták az unokájukat, aztán elvonultam megszoptatni. aztán kijöttem és a legnagyobb ajándékot kaptam tőlük :D anyám kitakarított míg anyósom elmosogatott meg rendbetette a konyhát :D

nagyon jól esett! :)

aztán másnap tesómék jöttek át, neki már van gyereke így ellátott pár tanáccsal, az is nagyon jól jött.

aztán pár naponta jött valaki fürdetéskor.

karácsonykor 3 hetes volt, jött az egész család, hogy ne nekünk kelljen mennünk :)

nem lett semmi baja, nekem nagy segítség volt a család látogatása.

így utólag már úgy gondolom, hogy jöhettek volna gyakrabban vagy több időre, mert tényleg csak 20 percekre ugrottak be

3/18 anonim ***** válasza:
100%

Amikor én hazajöttem a kórházból a fiammal, anyósom egy hétre eljött hozzánk segíteni. Szerencsére jóban vagyunk, úgyhogy örültem neki.

Ő megcsinálta a házimunkát, én meg csak a fiamra tudtam koncentrálni, meg sokat pihenni. És nem voltam "egyedül". De jó is volt...

Tágabb értelemben, babanézőbe jövő látogatókat pár hét után fogadtunk.

4/18 anonim ***** válasza:
93%
Tévhit, hogy az újszülöttnek nincs immunrendszere. Egész jó immunrendszere van. A mélypont 2 hónapos korban van (eü-s vagyok, vizsgáztam belőle). Nyugodtan lehet tiszta kézzel látogatni az újszülöttet. Ez az egy nem indok rá. Ha neked viszont a hátad közepére sem hiányzik a látogató, akkor ne fogadjatok!
2014. ápr. 25. 14:05
 5/18 anonim ***** válasza:
Én még csak a páromnak mondtam, hogy szeretném, ha az első héten nem jönne senki. Egyrészt a "betegségek" elkerülése miatt, de főként, hogy minimálisan kialakuljon a "ritmusunk", mint család. Én is fittebb leszek már és a kicsivel is összeszokunk valamennyire. Aztán hogy ebből mennyi sikerül, azt nem tudom. :) Kisgyerekes baráti pár már javasolta, hogy ha nem muszáj, nagyon ne hirdessük mikor jövünk haza, mert kéretlen látogató mindenhol akad. 36hkm
2014. ápr. 25. 14:06
 6/18 anonim ***** válasza:

Szerintem Te tudod,mikor akarsz látogatókat fogadni.Gondolok a barátokra,távolabbi családtagokra. Nálunk úgy volt,hogy anyuék jöttek az első nap, anyósomékkal lakunk,szóval ők is feljöttek hozzánk aznap.

A nagyon sz.r az volt,hogy az első héten jön anyósom és bejelenti,hogy jönnek vendégek..És ez máig így megy. Neki szólénak,nem nekem és csak jönnek ,ha akarom,ha nem,ha ráérek,ha nem. A baba eddig hála Istennek nem kapott el semmit,de a férjem bárányhimlős lett, hetekig nem mehetett közel a saját lányához.Valószínű valaki ide hozta,mert egyébként voltak olyanon akik még az ágyunk közepére is beültek.Szóval ha neked is vannak ilyen tudatlan ostoba ismerőseid,akkor jobb,ha az elején leszögezed,hogy mikor jöhetnek,punk-tum! Most éppen hasfájós a baba nálunk,reggel alszik a legnagyobbat,mert éjszaka tekereg,nem tud tőle aludni,most meg reggelre jelentkeztek be..Na hát én meg zárom az ajtónkat.

Másik,meg,hogy nekem nem sikerült az elején így egy jó rendszert a babával felépíteni,mert a vendégektől még aludni sem tudott. Szóval csak keményen!

2014. ápr. 25. 14:15
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Egy hét alatt nem fog kialakulni semmilyen "ritmusotok sem".

Szerintem inkább örülj, hogy van olyan rokon, ismerős, aki szívesen megy segíteni neked. Sok anyukánk egyedül kell "átvészelnie" az első hónapokat.

Szeretgetni úgyis tudjátok egymást. Sőt, lehet, hogy valaki rendet rak, esetleg főz is valamit, te addig meg foglalkozhatsz a babával...

2014. ápr. 25. 14:17
 8/18 Tica0121 ***** válasza:
Hozzánk már a kórházba is jöttek rokonok látogatni, VIP szobában voltunk, mindig volt bent valaki. Amikor hazajöttünk, első naptól rendszeresen jöttek, jönnek ismerősök, barátok. 9 hónapos a kicsim, eddig egyszer volt beteg, azt is tőlem kapta el. Ha te úgy érzed, hogy nyűg ha mennek hozzátok, akkor szólj, hogy még pihennétek, szoknátok egymást. Nálam ilyen nem volt, a kicsim az első perctől kezdve imádta a társaságot...
2014. ápr. 25. 14:22
 9/18 anonim ***** válasza:
Mi is ilyen szobában voltunk, már második nap jöttek a nagyszülők látogatni. Lassan 7 hónapos lesz, sosem volt beteg. :) Nem ezen múlik. Azt, hogy akkor, szülés után hogy fogod érezni magad, előre nem tudhatod. Mi megbeszéltük, hogy senki nem jön a kórházba látogatni, és otthon is min. egy hetet egyedül szeretnénk lenni, míg összeszokunk. Aha... aztán már második nap azon kattogtam, hogy milyen határtalanul büszke vagyok és az egész világnak meg akartam mutatni :D Adj időt magadnak, ne dönts előre! :)
2014. ápr. 25. 14:25
 10/18 anonim ***** válasza:
Nekünk a gyerekorvos azt mondta, hogy 6 hétig csak olyan látogató jöjjön, aki segít, nagyjából így is volt, a nagyszülők jöttek csak 6 hétig. Anyukám és párom segítettek mindenben, a többiek utána szálingóztak, kb. heti egyszer jött valaki látogató. És mindenki megkérdezte mikor jöhet, és mindenkinek mondtam, hogy pl. március közepén, április elején, és így szépen beosztottam őket.
2014. ápr. 25. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!