Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babának milyen...

7 hónapos babának milyen autósülést érdemes venni, 0-18 kg-ig v.9-18 kg-ig?

Figyelt kérdés
Mert lassan ki fogjuk nőni a hordozót és szeretnénk megvenni az autós ülést. Mi ezek között a különbség? Valóban kb. 4 éves koráig használhatóak?
2008. júl. 27. 06:45
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az autósülésnél egyátalán nem számít a kor. Mindig a súlyt és a magasságot vesszük alapul. A hordozóhoz már egy 7 hónapos baba nagy, a kocsiban nem biztonságos ( főképp ha túlér a lába, hordozónál a fejecskéje sem érhet túl hordozó szélén ). Általában a gyerekeket 3 autósülés szolgálja jól ki. Az első a hordozó, a második egy közepes kategória ( 0-18 kg ), melyben már 5 pontos biztonsági öv van (a hordozóban 3 pontos ), megfelelő oldalvédelme van, könnyen dönthető, ha a kicsi elalszik benne, csaknem olyan pozícióba mint a hordozó. Ezt a fajta ülést addig lehet használni, míg a kisgyermek feje maximum 1/3-ad részt túlér a háttámlán. ( kb 6 hónapos kortól 2-2,5 éves korig )Ezután jön a harmadik típus mely már egészen nagy, szintén 5 pontos övvel gondos fej és oldalvédelemmel (9-18 kg )ezek a típusok már nem dönthetők, vagy csak kicsit. Az én 5 éves fiam ilyenben ül, és még tökéletesen jó neki.
2008. júl. 27. 08:18
 2/3 anonim ***** válasza:

Az én babám kb. 9 hónapos koráig használta a hordozót, igaz, a végén már kissé kilógott a lába. Aztán most megvettem ezt: [link]

Tökéletes :) Van ennél egyel kisebb fajta is, ami dönthető, meg kicsit párnázottabb is, vagy milyen, erre gondolok : [link]

De ezt nem tudja annyi ideig használni. Én azért az előbbi mellett döntöttem, mert akár 11-12 éves korig is használható, tehát már nem kell másikra pénzt kiadni. Mondták többen is, hogy nem lesz neki kényelmes, de nagyon szépen elüldögél benne (mostmár tényleg amúgy is gyönyörűen ül), meg mondjuk mi ritkán megyünk hosszú útra kocsival, bár jövő héten elmegyünk a Balatonra, de szerintem el lesz benne. Azért tetszik, mert most még ugye úgy használja, hogy az ülés saját övével becsatolva, aztán kb. 3-4 éves korától már az autó biztonsági övével lesz becsatolva az ülésbe, utána tizenvalahány éves koráig használhatja ülésmagasítónak, mert a támláját le lehet venni.

2008. júl. 27. 10:11
 3/3 A kérdező kommentje:
Most 7 kg, tehát még jól el van a hordozóban, de kaptunk rá pénzt a keresztszüleitől, ezért most megveszem, lassan úgyis aktuális lesz. Köszi a válaszokat!:-)
2008. júl. 27. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!