A fiúbabanevek ált nem becézhetőek? Nem tudom hogy hívjam a gyereket, így azt sem hogy nevezzem el, van pár amin gondolkodom.
Alex, Alexander, Félix, Timon, Noel
Szóval valahogy szeretném ha személyesíthető is lenne a neve, szóval ha nem úgy szólítaná mindenki, mondjuk ahogy egy hivatal is fogja.
Alexke?...
ha van valami külföldi-de itthon anyakönyvezhető ötlet, jöhetnek (amiben nincs vessző, meg sz betű, meg cs betű, meg ny, meg stb)
igen, csak azok olyan vesszősek és külföldön úgy is lehagynák szerintem.
a kollegám nevét is össze vissza variáltál kint mindig
ő már volt Beatrice is :D
Külföldön éltek, hogy ez a vessző, meg dupla mássalhangzó dolog ennyire zavar? Vagy csak feltételezed, hogy egyszer majd külföldön próbál szerencsét a gyermeked?
Mi külföldön élünk, a férjem Tamás, simán Thomas-ozza mindenki, a fiam Barnabás, Ő itt Barney, vagy Barnaby. Nagyon sok névnek van külföldi megfelelője, ha akarják, majd használják azt. Nem hiszem, hogy ennek szempontnak kell lennie. Válassz olyat, ami igazán tetszik.
A tesót most várom, Őt már itt is fogom szülni, de eszembe nem jutna angol nevet adni neki, csak azért meg megtehetném. A családnevünk kifejezetten magyar név, vicces lenne mellé Dylan, vagy James, vagy Allice, vagy hasonlók. Inkább olyat választunk majd, ami magyarul is angolul is viselhető, még ha az írásmód különböző is. Viszont az nekem is fontos, hogy becézhető név legyen.
Noel - Nonó, Noncsi
Timon - Tim, Timi,
Krisztofer - Krisztó
Benjámin - Beni, Bendzsi
Dominik - Domi
Marcell - Marci
A vessző az ez: ,
Ami a betűk felett van, azt ékezetnek hívják.
Csúfolni egyébként bármilyen nevet lehet, ahogy becézni is fogod tudni a gyermeked, hidd el :) Lehet, hogy nem is lesz köze a becenevének a nevéhez!
A Lexi lányos.
Alexet max Al,El-nek lehet becézni.Alexandert Alexnek.Félixet sem lehet.Timont Timó-nak,Noel-re sincs max az El arra is.De Alexander kivételével rövid nevek,így szerintem nem gond ha nem lehet becézni sem.
Lexi fiúnak? Hát, szerintem az totál lány becézés.
Timon - Timo, Tim
Noel - Nono
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!