Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tehetek, hogy a babám...

Mit tehetek, hogy a babám újra szeressen kanállal enni? Másnak is volt ezzel gondja?

Figyelt kérdés
Kislányom 6 hónapos. 2 hónapja elkezdtük a hozzátáplálást védőnői tanácsra. Ment a kanállal evés, semmi gond nem volt, szerette. Pár napja viszont sír, ha kanállal etetem, vagyis csak etetném, mert így nem lehet. Nem az étellel van gondja, mert azt utána áttöltöm egy nagy lyukú cumisüvegbe, és vígan eszi tovább. Próbáltam már közben nyugtatni, de ahogy jött a kanál, úgy a sírás is. Babáknak való kanalunk van. Naponta 2-3-szor kap pépeset, én mindig megpróbálom kanállal, de hiába. Volt valaki már így?

2014. ápr. 24. 14:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem a foga jön? Olyankor sok baba elutasítja a kanalat úgy tudom (nálunk nem volt ilyen gond, de sokszor olvastam már erről itt).
2014. ápr. 24. 14:49
 2/5 A kérdező kommentje:
Gondoltam már én is rá. De azért próbáljam minden nap a kanalat, vagy hagyjam, amíg a foga kijön?
2014. ápr. 24. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mint írtam nálunk nem volt ilyen gond. Én a saját gondolatmenetem alapján minden nap megpróbálnám, hátha elfogadja (nem fáj neki annyira mondjuk) de ha nem kell neki nem erőltetném. De biztos fog írni olyan, akinek van tapasztalata is.
2014. ápr. 24. 14:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Nálunk nem a fog zavart be, akkor éppen nagy étvággyal falt mindent, inkább mint a frontok ahogy jönnek-mennek, úgy szereti egyik nap a fiam, és nem szereti másik nap. Mi ilyenkor is próbáljuk neki adni, néha egy-két perc után rájön, hogy miért hadonászunk a kanállal előtte, és eszik szépen. Nálunk az éneklés, zenehallgatás vált be etetés közben egyébként, ha van ellenállás, általában a zene, azt legyűri. De ha nagyon nem akar enni, akkor kap tápszert. Pépeset nem adunk cumiüvegből, ne szokja meg, inkább kap tápszert ilyenkor, hogy rájöjjön cumisüveg=tápszer (ami nem finom, mert ha-s), kanál=minden más, ami nagyon finom.
2014. ápr. 24. 15:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Próbálkozunk mindig, remélem, hamar elmúlik nála ez a dolog, és ismét boldogan falatozik.:D
2014. ápr. 24. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!