Mennyi idös korban kell fogatmosni a picinek? Hogyan? Ha még pici hozzá, tisztitsam neki valahogy máshogy?
Amint kibújt a foga lehet neki textilpelenkával óvatosan dörzsölgetni.
Később kaphat fogkefét, rágcsálni fogja, de az is jó.
A fogorvosom azt mondta, hogy ráér 2 éves kortól fogkrémet használni. Az Elmexet ajánlotta.
Egyébként lehet kapni ujjadra húzható szilikon gumit, ami sörtés, ezzel lehet sikálni a baba fogát, azt hiszem, Nenedent fogkrém van hozzá.
Én elmexet semmiképp nem használnék egyrészt a fluorid miatt másrészt a többi összetevője sem épp a legjobb, pl parabén :(
Én amint kibújtak a lányom fogai nenedent tanulófogkrémmel és a szilikon fogkefével mostam a fogát. Később pedig rendes fogkefére váltottunk, azt már maga is rágcsálta, de persze én mosom még mindig neki, most 2 éves. Csak ha 2 fogmosás között kéri, hogy fogat akar mosni, akkor adom neki oda egyedüli próbálkozásra, egyébként én mosom alaposan neki.
Ilyenkor, amíg nem tudja kiköpni, addig a fluorid mentes fogkrémek ajánlottak. Ezekben általában xilit van, ami nagyon jó a fogaknak, mert a jelenlétében nem megy végbe erjedés, tehát a gondot okozó baktériumok nem tudnak elszaporodni a szájban.
A nenedenten kívül van más márka is, ami ilyen, pl Lavera, én ezt ismerem még, az én lányom ezt jobban szereti.
Édes mindegy, hogy aminfluorid, vagy natriumfluorid, vagy éppen sodiumfluorid, ez mind fluoridvegyület!
Csak a rendes fogkefére tegyél fogkrémet, de csak annyit, amennyivel épphogy csak bemaszatolod. Ugyanis nagyon szeretik a fogkrém ízét, és lenyelik. Nem kell öblögetni.
Csak óvatosan a fogkrém mennyiségével. Az egyik fogmosáskor elég a fogkrém, a többinél ne tegyél.
Csak a fluoridos fogkrémekkel kell vigyázni, annak kell korlátozni a mennyiségét, ha olyat használ az ember. A fluorid mentestől semmi baja nincsen, ha lenyeli. Úgyhogy én vagy Nenedentet, vagy most a Laverát mindin fogmosáshoz teszek rá borsónyit, és ha napközben kedve támad "fogatmosni" egyedül is, akkor is, mert baja nem lesz tőle, használni viszont használ a xilit miatta, amit már írtam.
Én biztos tennék fogkrémet rá a helyedben, mármint fluorid menteset. Jobban el is fogadják a fogmosást, mert van valami " jutalom" a finom íz. És hát az a cél, hogy szeresse a fogmosást és beépüljön a napirendjébe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!