Kezdte valaki közülletek a hozzátáplálást alma helyett,4 hónapos kortól adható bébi kajákkal vagy italokkal? Nem azért kérdezem mert én ezzel szeretném kezdeni, mielött valaki lekiabálja a hajam, hanem csak kiváncsi vagyok.
Szia!
Először is a kanálból való evést kell megtanulnia és ez elsőre nem szokott sikerülni. :)
Tehát hogy nem a ciciből vagy cumisüvegbőé szív és nyel.
Nem is tudja elsőre, hogy azt hogy kell nyelni...
Nálunk először a pépesített almát próbáltuk, de még az alma leve is nehezen ment először. Aztán a 3. napon sikerült egy pár kanál almapüré. Másnap már banánpépet kapott majd a kettőt keverve. Azóta is ezt a kettőt eszi tízóraira mivel most télen nagyon nincs más.
Mi is 4 hónaposan kezdtük a hozzátáplálást és minden nap egy picivel többet kapott, most már egy bébiételes üvegnek megfelelő mennyiséget eszik ezekből a gyümölcsökből egy étkezésre vagyis tízóraira.
Ebédre már megy a krumpli, répa, brokkoli, sütőtök.
Kellemes Ünnepeket:
5 hónapos baba anyukája
Amúgy tápszeres a babád? mert ha nem akkor érdemes még várnod egy kicsit az almázással :)
De amúgy mi is úgy csináltuk hogy 5 hósan először babaitalt kapott kiskanálról, és utána pedig egy pár nap után próbáltam neki először én is a reszelt almát mert mindenki azt tanácsolta, aztán hamar kiderült hogy ez nekünk nagyon nem jön be :) egyszerüen meg se kóstolta szinte csak lökte ki a nyelvével.
Úgyhogy nagyon gyorsan áttértem a 4 hótól adható alma-banán meg alma őszi bébiételre.
Azt szerette és megkedvelte a kanalazást vele, és később már jöhetett amit én turmixoltam neki össze.
Szerintem jó átmenet a saját főzés meg az anyatej között félúton :)főleg a konzisztenciájára gondolok.
És legalább tudom hogy ami a bébiételben van az bio és ellenőrzött alapanyag.
Bár én 6 hónaposan kezdtem, de HIPP alma bébiétellel.
Én nem csináltam nagy ügyet a hozzátáplálásból, mindig annyit adtam neki, amennyit elfogadott, és ez nem is volt több pár kanálnál az elején. Én vagy 1 hónapig csak bébiételes gyümölcsöt adtam a babámnak, mert abban jobban bíztam, mint az igaziban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!