Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyi idősen lehet megállapít...

Mennyi idősen lehet megállapítani, hogy jobb, vagy bal kezes?

Figyelt kérdés
Az én babám 6 hónapos és szerintem bal kezes.A jobb oldalán lévő dolgokért is inkább a bal kezét használja.
2009. dec. 22. 12:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Az en babam 11 hos, en ugy latom, hogy jobb kezes. A csaladba mindenki jobb kezes, szerintem o sem lesz bal.
2009. dec. 22. 12:09
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Vhol hallottam , hogy 3 éves korukig alakul ki teljesen, hogy milyen kezesek lesznek, sőt sok baba a bal kezét használja és még is jobb kezes lesz.Én kisfiam 1 éves múlt és ő is mindent bal kézel csinál, nagyon kíváncsi leszek ez marad-e neki.Ha igen , nem tudom ki tanítja majd írni, mert én is és apa is jobb kezesek vagyunk:)
2009. dec. 22. 12:16
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
én sokat olvastam erről, mert én balkezes vagyok, és titkon szeretném, ha a babám is balkezes lenne, de csak 5-6 éves korában fog kiderülni, amikor majd megfogja a ceruzát, hogy rajzoljon, írjon. én alig várom. persze ha jobbkezes lesz, attól még ugyanúgy fogom szeretni, csak jó lenne, ha még valamiben hasonlítana rám. :) máshogy gondolkodnak a balkezesek, mert az agyuknak a jobb fele dominál, pont fordítva, mint a jobbkezeseknél, ezáltal a reál, matekos, közlekedési stb. tudmányuk háttérbe szorul, és helyét átveszi a humán rész: a fantázia, a jó írási készség, az empátia.
2009. dec. 22. 12:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Véglegesen óvodás kor körül dől el, ezt mondta a gyerekorvosunk.

Addig meg lehet, hogy váltva használja a kezeit, mikor melyiket.

2009. dec. 22. 12:18
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Én balkezes vagyok a lányom 1,5 éves és még mind a két kezét szinte ugyanannyira használja. A ceruzát is szépen fogja már és felváltva a jobb ill. balkézzel rajzol. Egyenlőre teljesen mindegy neki. Én is szurkolok hogy balkezes legyen.
2009. dec. 22. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom,h 3 éves kora.Az én kisfiam tuti,h balkezes(a dokink is mondta már)-19 hós-pici kora óta csak a bal kezét használja ha nyúl a játékokért,ha fogat mos,evéshez,azt nyújtja,ha mondom,h kérem a kezét,stb.A családban egyáltalán nincs balkezes.
2009. dec. 22. 12:30
 7/12 A kérdező kommentje:
Tényleg az etetésnél is mindig bal kézzel akar belenyúlni.Nálunk az unokatesóm,tesóm fia,férjem apja balkezes.Esély meg van rá.:-)
2009. dec. 22. 13:06
 8/12 anonim ***** válasza:
Kétéves korig minden gyerek mindegy, hogy melyiket használja, csak utána, általában 2-3 (de akár még később) évesen alakul ki a kezesség. Lányom 4, nála már egyértelmű, balkezes anyának jobbkezes lánya lett...
2009. dec. 22. 15:05
 9/12 anonim ***** válasza:
A babák nagyon sokáig kétkezesek. Az én kisfiam is inkább a bal kezét használta olyan 8-9 hónapos koráig, de most 11 hónaposan már a jobb kezével nyúl mindenért.
2009. dec. 22. 15:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Ritkán lehet korán eldönteni,de nekem az egyik lányom amióta a kezét használja,bal kézzel fog mindent,amikor választhat,akkor is a bal kezét használja.2 évesen már biztos volt,h bal kezes,most 3,5 éves,és stabilan az.De általában sokáig változhat nekik.
2009. dec. 22. 16:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!