Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 16 hónaposom teljesen megválto...

16 hónaposom teljesen megváltozott. Tudnátok tanácsot adni?

Figyelt kérdés
Egy tündéri türelmes, nyugodt kisfiú volt úgy egy hónappal ezelőttig. Szinte egyik napról a másikra mintha kicserélték volna. Akaratos, hisztis és türelmetlen. Ez még a kevésbé problémás része a dolognak viszont kegyetlenül szófogadatlan. Ha megkérem, hogy ne nyúljon valamihez vagy akár csak odahívom magamhoz egyszerűen mintha nem is mondtam volna semmit. Elengedi a füle mellett hiába mondom akár emeltebb hangon és többször is. Napi szinten "háborúzunk" emiatt és én már úgy érzem, hogy nem bírom idegekkel. Egész álló nap csak olyat akar csinálni amit nem szabad bárhol vagyunk ( utcán kutyakaki kell, jobbra helyett balra menne, otthon kukázni és fiókozni akar, csapkodja az ajtóüveget stb. ) és hiába próbálom mással lekötni, játszani vele. Már nagyon el vagyok keseredve, hogy nem tudom kezelni a helyzetet. Tudnátok valami tanácsot adni?
2014. ápr. 17. 09:21
 1/6 Jégtánc ***** válasza:
Természetes folyamat ,próbálgatja a határait.Következetesség és a türelem segít.Határozottan rá kell szólni hogy nem szabad.A miértjét felesleges magyarázni nem fogja még fel.Fiókokra fiókzárat tettünk,a konyhába van egy szekrény amiben csak müanyag van,azt pakolhatja.Nálunk is volt ilyen.Ha lent vagyunk és ráérünk akkor hagyom hogy arra menjen amerre ő szeretne .Nincs azzal semmi baj.Vegyél mėly levegőt:))
2014. ápr. 17. 09:31
 2/6 anonim ***** válasza:

Kezdődik a dackorszak. Érik a személyisége, feszegeti a határait (és persze a Tiédet)

Sokat tanácsolni nem tudok, legyél következetes és valahonnan szerezz állati sok türelmet. Rosszalkodás esetén (mivel még nem nagyon érti, hogy mit miért nem szabad), ragadd ki az adott szituációból, fizikailag is vidd el onnan.

Az utcai engedetlenség... Az nálunk a leggázosabb, mert veszélyes. Itt kaptam a tanácsot, hogy vigyünk babakocsit, és ha nagyon nem azt akarja, amit én, pattintsam bele. Bevált :)

Kitartás!

2014. ápr. 17. 09:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Lányom is ilyen volt, és a fiam is most kezdi ezt mint neked.(ő is 16 hónapos)

El kell hogy keserítselek, ez egy teljesen normális folyamat.

Nekem az a technikám, hogy nem tiltok mindent.Mert ha tiltasz, az ilyenkor neki kihívás..Tegnap pl legalább 50x kellett elhoznom a számítógéptől, mert folyamatosan nyomkodta volna.Fogdossa a tv-t, veri a erkélyajtó üveget..stb.Na ezeket én se engedem, és tényleg nagyon sok időmet elviszi az hogy erről leneveljem.Viszont van egy kis polca, amit össze vissza pakolhat, csináltam kinőtt ruhákból egy szekrényt neki amit úgy szór szét ahogy akar..Kicsit hagyom kibontakozni, hogy ne egész nap a "nem", "nem szabad" jelmondatokat hallja.(Már addig eljutottam, hogy a kukába be pakol, nem ki!!Viszont múltkor ott volt a papucsom, pár játékuk, meg az ablakpucolóm!!!De jobb esetben csak a szemetet dobja ki.. :D )

Még jobban el kell keserítselek, mert nem is ez a legnehezebb időszak..Lányom már 3 éves, és ő már tudatosan rossz!!!Na ez azért keményebb dió számomra.Amikor még csak ennyi idős volt mint a fiam, én is úgy éreztem hogy vége mindennek..aztán nagyobb lett, és most hogy a fiam van ugyan ebben mint akkor ő, már szinte fel se tűnik..

Teljesen normális hogy feszegeti a határait, az is hogy mindent 10000x mondasz, és csak azért se csinálja.

Próbálj magaddal kompromisszumot kötni.Pakolj el, zárj el minden veszélyeset.Időnként ha megteheted, legyél gyerek nélkül nap 1 órát minimum, hogy feltöltődj.

Sajnos nem maradnak örökre kis törpe édes mütyür manók!! :) Ez az élet rendje!

2014. ápr. 17. 10:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Örülök a kérdésnek, mert ugyanennyi idős, nálunk is pont ugyanez van és a hajat tépem és iszonyú türelmetlen vagyok vele :(

Na igen, nálunk is bevált, hogy elhozom a helyzetéből, ha valamit nagyon nem szabad, de olyan ordítást levág utcán, itthon, hivatalos helyen, bárhol...

2014. ápr. 17. 23:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Utolsó teljesen együtt érzek valahonnan türelmet kell meríteni mert így bedilizünk:-(

Igazából minden helyiségben van egy polca vagy fiókja amit kipakolhat de neki csak az kéne amit nem szabad. Én is el szoktam vinni onnan ahol rosszalkodik de igazából őrjöng egy nagyot és utána visszamegy, ha valamivel próbálom lekötni, valamit odaadni neki figyelemelterelésnek akkor kiveri a kezemből. Tudom ezen át kell menni de iszonyú nehéz főleg , hogy eddig nem ehhez voltam szokva hiszen olyan jó kisfiú volt. Ha ez tényleg rosszabb lesz el kell mennem jógázni vagy valami feszültséglevezetőt keresni. Hármas válaszoló és mindenki aki ezt több gyerekkel csinálja végig le a kalappal. Mi is gondolkoztunk tesón de mostanában már nem erőltetjük a témát :-P

2014. ápr. 18. 12:15
 6/6 anonim ***** válasza:

4-es vagyok

Pont azt beszéltük tegnap a nővéremmel, hogy majd amikor ezen is túl leszünk, ha véget ér a dackorszak és visszakapjuk a kedves, szófogadó gyermekünket, már nem is fogunk rá emlékezni, hogy milyen is volt ebben az időszakban :)

Kitartást nekünk!!! :)

2014. ápr. 18. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!